100 Triệu Yên Bằng Bao Nhiêu Tiền Việt

Rate this post

A keni menduar ndonjëherë? Sa është 100 milionë jen në Dong Vietnamez? Ende jo? Pavarësisht nëse jeni praktikant, student ndërkombëtar, inxhinier ose vizitor në Japoni, duhet të dini se jenit është monedha e Japonisë, sigurisht që do të dëshironi të dini në Japoni se 1 paund sa mund të kushtojë mishi i derrit në Vietnam Dong, sa Vietnam Dong nevojitet për të blerë një tufë perimesh në supermarket? Sa kushton 1 komplet rrobash? E shtrenjtë apo e lirë në krahasim me Vietnamin?

Një mik më çoi në supermarket për të blerë gjëra, me të vërtetë nuk e di nëse është e shtrenjtë apo e lirë në krahasim me blerjen në Vietnam. Kjo është një vështirësi e madhe për të sapoardhurit në Japoni, veçanërisht kursantët dhe studentët ndërkombëtarë, në këtë artikull do të ndaj dhe krahasoj detajet për ju në lidhje me kursin e këmbimit të jenit japonez ose monedha të tjera, përdorime të tjera të zakonshme. Sa dong vietnamez duhet përdorur si jen (1 jen = VND?)

Me siguri mes lexuesve këtu, shumë prej jush kanë bërë pyetjen se sa është 1 jen apo 100 milionë jen në Dong Vietnamez??? Sot do të ndaj që ju të kuptoni dhe gjithashtu të keni një pamje më të mirë të njësisë së monedhës japoneze si dhe kursit të këmbimit të jenit japonez kundrejt Dong-ut tonë Vietnamez.

Çfarë është jen japonez (JPY)?

Jen në japonisht 円 Hepburn: en, simbol: ¥; ISO 4217: JPY; shkurtuar edhe si JP ¥.

Kjo është monedha zyrtare e përdorur në Japoni. Në mbarë botën, jen është monedha e tretë më e përdorur në transaksionet e këmbimit valutor pas euros dhe dollarit amerikan.

Jeni përdoret mjaft gjerësisht në tregun valutor, kjo monedhë klasifikohet si valutë rezervë pas dollarit amerikan. Për më tepër, jenit japonez është më i tregtuari midis monedhave aziatike dhe konsiderohet nga shumë njerëz se përfaqëson forcën themelore të ekonomisë prodhuese dhe eksportuese të vendit.

Jeni japonez është gjithashtu i njohur në botën e këmbimit valutor për rolin e tij në tregtimin e transfertave (duke kërkuar fitim nga diferenca në normat e interesit midis dy monedhave). Kjo strategji biznesi përfshin huamarrjen e jenit pa tarifa (për shkak të normave të ulëta të interesit) dhe përdorimin e jenit të huazuar për të investuar në monedha të tjera botërore me rendiment më të lartë, duke hequr dorë nga diferenca e kursit të këmbimit të xhepit në proces.

Aktualisht, ekzistojnë dy lloje jen në tregun japonez: kartëmonedha dhe monedha. Monedhat përfshijnë vlera të tilla si 1 jen, 5 jen, 10 jen, 50 jen, 100 jen dhe 500 jen. Sa i përket parave letre, ka kartëmonedha 1000 jen, 2000 jen, 5000 jen dhe 10000 jen. Banka e Japonisë është emetuese e këtyre monedhave.

100 milion jen sa dong vietnamez
100 milion jen sa dong vietnamez

Llojet e monedhave të Japonisë

Monedha (monedha)

  • Ekzistojnë 6 lloje monedhash: 1 jen, 5 jen, 10 jen, 50 jen, 100 jen dhe 500 jen
  • Çdo monedhë shtypet me vlerën, epokën dhe datën e emetimit
  • Cilësia e parave është relativisht e mirë, ka monedha që janë më shumë se 30 vjet të vjetra, por ende të reja.
  • Monedhat përdoren gjerësisht në jetën e përditshme. Vetëm në makinat shitëse mund të përdoren monedha 10 jen, 50 jen, 100 jen dhe 500 jen.
  • Duhet të përgatisni kusur dhe monedha përpara se të përdorni autobusin, tramvajin sepse shoferi nuk do të mbajë shumë para dhe nuk do të pranojë prerje të mëdha.
Tham Khảo Thêm:  Kể lại một lần em cùng bố, mẹ (hoặc anh, chị) đi thăm mộ người

Karakteristikat e mostrës së monedhës:

Para letre

  • Kartëmonedhat në prerjet 1000 jen, 5000 jen dhe 10000 jen përdoren gjerësisht. Vetëm lloji 2000 jen shihet rrallë.
  • Në çdo kartëmonedhë, pjesa e përparme është e shtypur me një biznesmen të famshëm që lidhet me zhvillimin e vendit, pjesa e pasme është një kafshë ose një vend piktoresk.
  • Madhësia e faturave nuk është shumë e ndryshme

Karakteristikat e modelit të kartëmonedhave

faturë 1000 jen

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Pjesa e përparme e monedhës 1000 jen paraqet shkrimtarin Natsume Soseki (1867 ~ 1916).

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Në anën e pasme është një foto e malit Fuji (simbol i Japonisë) dhe lule Sakura

faturë 2000 jen

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Pjesa e përparme e monedhës 2000 jen tregon portën e dytë të Kështjellës Shurei në Naha, Okinawa

Ana e pasme është një imazh i Kriketit Bekk në kapitullin e 38-të të Tabela e Genji Scroll dhe një portret i autorit të mangës Murasaki Shikibu

Nga katër llojet e kartëmonedhave japoneze, monedha 2000 jenësh është shumë e rrallë në treg, pasi nuk përdoret në makinat shitëse. Kur udhëtojnë me tren, japonezët e përdorin rrallë këtë monedhë. Megjithatë, për shkak se dizajni i faturës 2000 jenësh është shumë i bukur, fatura 2000 jen shpesh shkëmbehet nga turistët si një suvenir ose si dhuratë kur largohen nga Japonia.

faturë 5000 jen

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Ana e përparme: printuar me portretin e shkrimtarit dhe novelistit të periudhës Meiji: znj. Ichiyo Higuchi

Ana e pasme: është një fotografi e fushës “Lulet Kakitsubata”

faturë 10 000 jen

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Përpara: Portreti i shtypur i mendimtarit dhe themeluesit të Universitetit Keio: Z. Yukichi Fukuzawa (Edo e vonë, periudha e hershme Meiji (1935-1901)

Ana e pasme: Imazhi i një feniks (pallua kinez) në tempullin e Byodoin

Si të telefononi prerje të mëdha sipas thirrjes japoneze:

1,000 jen = 1 sen, 10,000 jen = 1 burrë, 10 sen = 1 burrë- Thirrja e studentëve vietnamezë:

10,000 jen = 1 furgon = 1 burrë = 1 kartë

Kjo është mënyra vietnameze për ta quajtur atë me një vlerë nominale prej 10,000 jen

Ekziston një shënim i vogël, që sipas shqiptimit japonez, 10 000 do të lexohen si “burrë”, kështu që kur të vini në Japoni, nëse dikush thotë se çmimi i këtij artikulli është 1 burrë, 2 burrë … atëherë duhet kuptoni se është artikulli që kushton 10,000 jen dhe 20,000 jen dhe ky është leximi japonez i dhjetëra mijëra, jo “man” si monedhë.

Sa është 100 milionë jen në Dong Vietnamez?

Shumë njerëz që janë punëtorë, studentë ndërkombëtarë ose ata që dëshirojnë të studiojnë dhe punojnë në Japoni janë të interesuar të ndryshojnë monedhën vietnameze në monedhën japoneze dhe anasjelltas. Për të përditësuar tabelën e kursit të këmbimit japonez, duhet të mësoni në faqet e internetit me reputacion dhe ta përdorni atë.

Pra, “Sa kushton 1 jen japonez në Dong Vietnamez?” Kjo është një pyetje e zakonshme e bërë nga shumë njerëz. Me kursin më të fundit të përditësuar të këmbimit, 1 ¥ ≈ 220 VND. Për lehtësinë tuaj, ne kemi paraqitur një tabelë të kurseve të këmbimit midis Dong japonez dhe Dong vietnamez:

Tham Khảo Thêm:  19 tháng 11 là ngày gì? Nguồn gốc và ý nghĩa

Ju lutemi vini re se kjo tabelë e konvertimit mund të ndryshojë në varësi të kushteve të tregut. Sepse mund të rritet ose ulet sipas situatës ekonomike të valutës. Pra, kur doni të ndryshoni Yen në Vietnam Dong, duhet të përditësoni vazhdimisht kursin më të fundit të këmbimit valutor për të qenë në gjendje të ndryshoni çmimin e duhur.

Sa kushton 1 jen japonez?

Cili është simboli i Jenit Japonez – Sa është kursi i këmbimit të monedhës japoneze për Dong Vietnamez?

Përveç Yenit, Japonia përdor edhe 2 monedha të tjera, Man dhe Slug.

Sa kushton 1 Man në Vietnam Dong?

1 burrë = 10,000 jen ~ 2,000,000 VND (dy milionë VND) = 1 kartë

Sa kushton 1 slug në Vietnam Dong?

1 Sen = 1,000 jen ~ 200,000 VND (Dyqind VND)

Nëse keni 1 kokë të monedhës japoneze në dorë, shikoni tabelën e konvertimit të mësipërm. Ju do të jeni në gjendje të shihni se sa monedhë vietnameze mbani në dorë. Megjithatë, ky është vetëm një çmim relativ reference, sepse kur shkoni në bankë ose konvertoni monedhën, do të ketë një ndryshim në çmim. Për shkak se ky kurs këmbimi ndryshon çdo orë dhe minutë, ju lutemi referojuni atij përpara se të shkëmbeni për rezultate të sakta.

Njihuni me paratë e Yenit

Kartëmonedhat përfshijnë: 1000 jen, 2000 jen, 5000 jen dhe 10 000 jen. Megjithatë, meqenëse kartëmonedha 2000 jen u lëshua në vitin 2000 në numër shumë të vogël, rrallë do t’i shihni ato të shfaqen në transaksionet e jetës së përditshme.

Monedhat (monedhat) janë të domosdoshme në jetën japoneze sepse ato janë të lidhura me sistemin e makinave shitëse dhe si në transportin publik ashtu edhe në jetën e përditshme. Mund të blini lehtësisht pije, ushqime, të telefononi ose të hipni në metro me monedha pothuajse kudo në Japoni. Kur shkoni në supermarkete ose qendra tregtare, stacione treni… dhe madje edhe në autobusë, mund të hasni në këmbyes automatikë të parave.

Japonezët përdorin shpesh 2 lloje kuletash: 1 për kartëmonedha (shtrydhe) dhe 1 për monedha

Si të dalloni një monedhë të rreme japoneze 1 burrë dhe një japonez të vërtetë

Edhe pse numri i rasteve të zbulimit të monedhave të falsifikuara jen, veçanërisht kartëmonedhave dhe prerjeve të larta, është shumë i vogël. Megjithatë, nëse për fat të keq na vjen një faturë e çuditshme pa ditur ta dallojmë, është gjithashtu shumë shqetësuese. Ja cilat janë shenjat që dallohen lehtësisht me sy. Mbani parasysh vetëm disa shenja bazë më poshtë, mund të dalloni lehtësisht kartëmonedhën e vërtetë me 1 kartëmonedhë dhe atë të rreme me 1 kartëmonedhë.

Njohja me prekje dhe zë:

Kartëmonedha me 1 njeri ka një fortësi të caktuar, kur mban presje, do të ketë një tingull mjaft karakteristik. Ata që nuk janë mësuar me të, mund të praktikojnë të mësohen me ndjesinë e faturës dhe tingullit të saj. Kjo është paksa e ndërlikuar, ne do të përqendrohemi në mënyra më të sakta vizualisht për të dalluar një monedhë të vërtetë 1 man jen nga një jen e rreme 1 man.

Identifikimi vizual:

Ne kemi modelet më të fundit të kartëmonedhave si më poshtë:

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

見 本 (mihon) është modeli i disponueshëm. 2 vija të tjera të kuqe. Nuk ka nevojë t’i kushtoni vëmendje, thjesht kushtojini vëmendje pozicionit të shifrave të kuqe në faturë. Ky është vendi për të shënuar pikat që do të përdorim për të dalluar një mashkull të vërtetë nga një fals.

Tham Khảo Thêm:  Phân tích Bài ca ngắn đi trên bãi cát (Sa hành đoản ca) của Cao Bá

Nr.1

Ky është vendndodhja me shtresën reflektuese. Nëse e shikoni drejtpërdrejt, nuk do të shihni shtresën reflektuese me shkëlqim dhe të kuqe këtu. Kur shikoni një vend me dritë, do të shihni 2 vija reflektuese në të dy anët e kartës.

vendi i 2-të.

Në rrethin e madh të bardhë në qendër të kësaj monedhe është një filigran. Është një foto e 福澤 諭 吉-). Me shikim normal, nuk do të shihet qartë. Por kur e vendosni drejt, shikimi drejt (si shikimi në pasqyrë) do ta shohë atë shumë qartë.

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

vendi i 3-të

Varet nga këndi i shikimit dhe kushtet e ndriçimit. Mund të shohim fjalën 10000 dhe rrethin me një pikë në mes (në të vërtetë 日 në japonisht). Kur shikojmë anën, do të shohim rreth luleve Sakura.

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Vendi i 4-të dhe i 5-të

Imazhi i fjalës 10,000 jen (skrip i lashtë) është shtypur. Kur e prekim, do ta gjejmë pak me kokrra, teksti është plotësisht i zhytur.

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Fjala 10,000 jen do të zhytet dhe do të shfaqet pak në anën e pasme (5)

vendi i 6-të

Në këtë pozicion, nëse shikojmë drejtpërdrejt, do të shohim ikonën e mëposhtme:

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Kur t’i kushtojmë pak vëmendje, do të shohim numrin 10000

Gjithashtu në anën e pasme të këndit të sipërm djathtas do të shohim simbolin e bankës së Japonisë.

Njihni monedhën japoneze dhe si të njihni paratë e vërteta dhe të rreme

Duket si një sy, në fakt është shkronja 日 (japoneze) e stilizuar në një rreth.

Karakteristikat e parave japoneze

Kartëmonedhat japoneze janë bërë nga një përzierje e 3 llojeve të lëvores, kështu që kartëmonedhat janë të forta, paksa të vështira për të thithur ujin (të njomura ose të zhytura për një kohë ende thithin ujin normalisht, nëse janë të lagura, mund të lihen të thahen natyrshëm). Nuk rekomandohet të përdoret në makinat shitëse pasi jeni lagur, grisur… Nëse ndiheni të pasigurt, mund të shkoni në bankë për të kërkuar një faturë tjetër. Jeni japonez zakonisht është i verdhë i lehtë, sa më i lartë të jetë emri, aq më i lartë është ari. Boja e printuar është magnetike, duke krijuar një imazh reflektues. Këto janë veçoritë që e bëjnë më të vështirë falsifikimin e kartëmonedhave japoneze.

Falsifikimi ose konsumimi i Yenit të rremë është një krim i rëndë në Japoni. Nëse gjeni para të falsifikuara, raportoni në stacionin më të afërt të policisë. Mos u mundoni të shpenzoni sepse keqardhja është shumë e rrezikshme. Nëse raporti është i saktë, do të merrni shumën e saktë të shumës së raportuar.

Shpresojmë që pas leximit të këtij artikulli, praktikantët dhe studentët ndërkombëtarë do të kuptojnë më shumë rreth kursit të këmbimit të jenit japonez. Si dhe kursi i këmbimit valutor të vendit i njohur si vendi i flamujve. Vetëm mbani mend se sa është 1 jen vietnamez, ju mund t’i konvertoni vetë emërtimet e mbetura. Nëse keni ndërmend të udhëtoni, studioni ose punoni në këtë vend, ky është informacion i dobishëm për ju. Për të mësuar më shumë rreth Japonisë, kushtojini vëmendje të lexoni artikujt tanë të ardhshëm. Paç fat!

Faleminderit që lexuat këtë artikull 100 milion jen sa dong vietnamez qëndroni të sintonizuar dichvuvayvon.org Qëndroni të përditësuar me lajmet më të fundit! Ju uroj gjithë të mirat, qëndroni të shëndetshëm dhe të lumtur!

Hy vọng thông qua bài viết 100 Triệu Yên Bằng Bao Nhiêu Tiền Việt Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Effortless English là gì? – Pasal

Effortless English – Phương pháp học tiếng Anh nổi tiếng khắp thế giới, liều thuốc tuyệt vời giúp hàng triệu người chữa tận gốc căn bệnh giao…

Cách cài McMIX trên máy tính, phần mềm trộn đề thi trắc nghiệm

Phần mềm McMIX cho phép người dùng tạo các bộ câu hỏi trắc nghiệm khác nhau bằng cách trộn ngẫu nhiên các câu hỏi có sẵn. Phần…

Viết thư thăm hỏi chúc mừng sinh nhật ông bà

Tập Làm Văn lớp 4: Viết thư chúc thọ ông bà gồm 3 bài văn mẫu, có dàn ý chi tiết. Qua đó giúp các em học…

Phát biểu cảm nghĩ về bài Sông nước Cà Mau của Đoàn Giỏi

Đoạn trích “Sông nước Cà Mau” trích trong “Đất rừng phương Nam” sẽ được giới thiệu trong chương trình Ngữ văn lớp 6. Download.vn sẽ giới thiệu…

Kể lại một sự việc em lỡ gây ra khiến bố mẹ buồn phiền

Chủ thể: Hãy kể về một sự việc mà bạn đã vô tình gây ra khiến bố mẹ bạn bực mình Hãy kể về một sự việc…

Johann Sebastian Bach – A chronology

1685 Johann Sebastian Bach was born in Eisenach on 21 March. He retained many memories of his childhood in Eisenach throughout his life, including the family home…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *