15+ Mẫu màu sơn nhà đẹp bên ngoài hiện đại nhất năm 2023

Rate this post

Zgjedhja e një ngjyre të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë nuk ka qenë kurrë e lehtë. Me kaq shumë ngjyra bojë sot, i bën pronarët e shtëpive të pyesin nëse kjo ngjyrë bojë është e përshtatshme për shtëpinë e tyre. Për t’ju ndihmuar të zgjidhni ngjyrën e duhur të bojës, Supermarketi World Furniture do të prezantojë ngjyrat më të bukura, të kënaqshme dhe më të kënaqshme të bojës feng shui.

Çfarë do të thotë të zgjedhësh një ngjyrë të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë?

Ngjyra e bojës në muret e shtëpisë jo vetëm që dekoron hapësirën e shtëpisë, por ndikon edhe në emocionet dhe shpirtin e anëtarëve të familjes. Sipas feng shui-t, çdo ngjyrë do të ketë kuptimin e saj të veçantë dhe do të sjellë shumë fat. Prandaj, zgjedhja e një ngjyre të bukur bojë për pjesën e jashtme të një shtëpie, vile apo projekte të tjera banimi të nivelit 4 është shumë e rëndësishme.

Ngjyrat e bojës në pjesën e jashtme të shtëpisë sjellin shumë kuptime
Ngjyrat e bojës në pjesën e jashtme të shtëpisë sjellin shumë kuptime

Ngjyra e bojës jo vetëm që tregon bukurinë e luksit dhe modernitetit, por gjithashtu frymëzon kreativitetin.

  • Grupet e ngjyrave të ndezura shpesh do të jenë të përshtatshme për familjet e reja dhe dinamike.
  • Grupi i ngjyrave të errëta tregon heshtje dhe ngrohtësi, duke krijuar një ndjenjë elegante, të përshtatshme për familjet që duan të shijojnë një jetë të qetë dhe të butë.

Faktorë të rëndësishëm që pronarët e shtëpive duhet të kuptojnë kur zgjedhin një ngjyrë të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë

Për të gjykuar një shtëpi të bukur, shumica e njerëzve mbështeten në dizajnin arkitektonik dhe ngjyrën e shtëpisë dhe në fund vlerësojnë brendësinë. Ngjyra përcakton rreth 60% të bukurisë së një shtëpie, kështu që pronarët e shtëpive duhet të kenë parasysh faktorët e mëposhtëm të rëndësishëm kur zgjedhin ngjyrat e bojës për shtëpinë e tyre:

Faktorë të rëndësishëm kur zgjidhni ngjyrat e bojës së jashtme për një shtëpi të bukur
Faktorë të rëndësishëm kur zgjidhni ngjyrat e bojës së jashtme për një shtëpi të bukur

Qëndrueshmëria e ngjyrave: Për të zgjedhur një bojë të bukur të jashtme, pronarët e shtëpive duhet të sigurojnë që boja të ketë qëndrueshmëri të lartë të ngjyrave. Sepse boja jashtë shtëpisë ndikohet nga shumë faktorë mjedisorë si shiu, dielli etj. Zbehja e ngjyrës, qërimi i bojës ndodh me kalimin e kohës duke ndikuar në estetikën e shtëpisë.

Zgjidhni skemat e ngjyrave me mençuri: Për të pasur një shtëpi të bukur, pronarët e shtëpive duhet të dinë se si të përputhen me skemën e ngjyrave. Sepse nëse skema e ngjyrave nuk është standarde, do të shkaktojë lehtësisht konfuzion dhe parehati të syve për shikuesin, duke mos krijuar një ndjenjë ajrimi dhe hapësire.

Tham Khảo Thêm:  Cách Bunny trong Truy Kích

Feng Shui: Ky është një nga faktorët e rëndësishëm kur zgjidhni ngjyra e bukur e bojës së jashtme të shtëpisë. Duke zgjedhur një ngjyrë boje që përputhet me feng shui-n e pronarit, do të sjellë shumë fat si: Komoditet në punë, jetë, pasuri…

Mënyrat për të zgjedhur ngjyrat e bukura të bojës së jashtme

Zgjedhja e një ngjyre të bukur të shtëpisë në natyrë bazohet në shumë faktorë. Këtu janë disa kritere për zgjedhjen e ngjyrave të bukura të bojës së jashtme, të cilave mund t’i referoheni.

Vendndodhja e shtëpisë është gjithashtu një nga faktorët që përcaktojnë ngjyrën e bojës së jashtme

Zgjedhja e ngjyrës së duhur të bojës për çdo lokalitet është gjithashtu një kriter që nuk duhet humbur. Për shembull, nëse jetoni dhe punoni në një zonë urbane, duhet të zgjidhni ngjyra të tilla si e bardha, gri, gri… do ta bëjë shtëpinë tuaj moderne dhe luksoze. Nëse jetoni në një zonë rurale, duhet të zgjidhni ngjyra të qeta dhe të qeta si blu, bezhë, e verdhë e lehtë… për të sjellë një ndjenjë të ftohtë në shtëpi.

Si të zgjidhni ngjyrën sipas stilit të shtëpisë

Dizajni është gjithashtu një nga faktorët në zgjedhjen e ngjyrave të bojës
Dizajni është gjithashtu një nga faktorët në zgjedhjen e ngjyrave të bojës

Shtëpitë vijnë në një larmi dizajnesh dhe stilesh. Në varësi të strukturës së shtëpisë, pronari zgjedh ngjyrën e duhur të bojës.

Ngjyra e bukur e bojës së jashtme të shtëpisë së nivelit 4: Ngjyra e bojës së këtij stili shtëpie është shumë e larmishme, mund të kombinoni 1 ngjyrë kryesore dhe 1 ngjyrë dytësore, ose 1 ngjyrë kryesore dhe 2 ngjyra dytësore për të krijuar ngjyra bojë për shtëpinë.

Ngjyra të bukura të jashtme për shtëpitë e qytetit: Karakteristika kryesore e shtëpisë së qytetit është ngjyra e fasadës dhe e jashtme, kështu që ngjyra e zgjedhur është kryesisht e bardhë ose krem.

Ngjyra të bukura të shtëpisë në natyrë për vilën tuaj: Zgjedhja e ngjyrës së duhur do ta bëjë vilën tuaj më të shkëlqyer dhe luksoze. Ngjyrat më të njohura të bojës së shtëpisë së jashtme për vilat janë të bardha, blu ose gri.

Zgjidhni ngjyrën e bojës sipas drejtimit të shtëpisë

Si të zgjidhni një ngjyrë të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë në varësi të drejtimit të shtëpisë
Si të zgjidhni një ngjyrë të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë në varësi të drejtimit të shtëpisë

Drejtimi i shtëpisë është gjithashtu një nga faktorët që ndihmon pronarët e shtëpive të zgjedhin ngjyrat e bojës për pjesën e jashtme të shtëpisë:

Jug: Zgjedhja e ngjyrave për këtë drejtim është arbitrare. Për shkak se drejtimi i kësaj shtëpie është drejtimi i favorshëm klimatik, ajo është gjithmonë e freskët gjatë gjithë vitit.

Veriu: Ajri i ftohtë shpesh ndikon në këtë drejtim, ndaj zgjidhni ngjyra të ndezura si e kuqja dhe e verdha për të sjellë ngrohtësi në dhomë.

Drejtimi lindor ose perëndimor: Pronarët e shtëpive duhet të zgjedhin ngjyrat e ftohta si grija e hirit, e bardha qumështore etj për të ftohur shtëpinë.

Zgjidhni ngjyrën e bojës që përputhet me fatin e feng shui të pronarit

Zgjedhja e një ngjyre të bukur të bojës së fasadës sipas feng shui-t është një nga faktorët që janë gjithmonë të interesuar, sepse ngjyra sipas feng shui-t i sjell fat dhe pasuri pronarit. Prandaj, pronarët e shtëpive mund t’i referohen ngjyrave që lidhen me parin e mëposhtëm:

Zgjidhni një ngjyrë të bukur të bojës së shtëpisë së jashtme bazuar në parin feng shui të pronarit
Zgjidhni një ngjyrë të bukur të bojës së shtëpisë së jashtme bazuar në parin feng shui të pronarit
  • Fati: Pjesa e jashtme e shtëpisë do të jetë më e përshtatshme për ngjyrën blu deti ose të zezë. Pronarët e shtëpive mund të zgjedhin nga jeshile e lehtë në blu të errët ose të kombinohen me të bardhën metalike. Duhet të shmangni zgjedhjen e ngjyrave të verdha si e verdha tokësore, e verdha kafe.
  • Fati i zjarrit: Përputhet me ngjyrën e kuqe, rozë, pjeshke ose vjollcë. Mos zgjidhni ngjyra blu të errët ose të zeza.
  • Për shtëpitë publike: I përshtatshëm për ngjyra të kombinuara si të verdhë, kafe, portokalli ose rozë, të kuqe, vjollcë.
  • Destiny Kim: I përshtatshëm për ngjyra të ndezura dhe ngjyra të ylberta si e bardha, kafeja dhe e verdha. Sepse këto janë ngjyrat që i sjellin shumë fat pronarit. Njerëzit që i përkasin fatit të Kim nuk duhet të zgjedhin absolutisht të kuqe, rozë, vjollcë …
  • Moc Destiny: Njerëzit e fatit të drurit janë të përshtatshëm për ngjyrën e gjelbër. Pronarët e shtëpive mund ta lyejnë shtëpinë në kombinim me blu, jeshile ose të zezë. Shënim: Shmangni kombinimin me ngjyra të bardha ose të ylbertë.
Tham Khảo Thêm:  Buộc tội là gì? Chủ thể có chức năng buộc tội trong Tố tụng hình sự

Ngjyrat e bukura dhe të njohura të bojës së jashtme zgjidhen nga shumë pronarë të shtëpive

Çdo ngjyrë do të ketë kuptimin dhe mesazhin e vet. Këtu janë disa ngjyra bazë të zgjedhura nga shumë pronarë shtëpish si ngjyrat më të njohura të bojës së shtëpisë së jashtme sot.

E bardha

E bardha nuk do të dalë kurrë nga moda kur lyeni pjesën e jashtme të shtëpisë
E bardha nuk do të dalë kurrë nga moda kur lyeni pjesën e jashtme të shtëpisë

E bardha është një ngjyrë e përjetshme. Lehtë për t’u ngjyrosur, mund të kombinohet me shumë ngjyra të ndryshme për të nxjerrë në pah hapësirën tuaj të jetesës dhe për të krijuar një ndjenjë ndryshe. Zgjedhja e ngjyrës së bardhë si bojë për pjesën e jashtme të shtëpisë jep një ndjenjë freskie dhe pastërtie.

Blu

Ngjyra e bukur e bojës së shtëpisë së jashtme me ngjyrë blu elegante
Ngjyra e bukur e bojës së shtëpisë së jashtme me ngjyrë blu elegante

Blu kuptohet si ngjyra e detit dhe e qiellit. Është një nga ngjyrat më të njohura të bojës së jashtme të shtëpisë sot, e zgjedhur nga shumë pronarë shtëpish. Lyerja e shtëpisë blu krijon një ndjenjë qetësie dhe relaksi. Sidomos bluja stimulon syrin dhe imagjinatën e shikuesit.

Përveç kësaj, pronarët e shtëpive mund të kombinojnë ngjyrën blu me ngjyra të ndezura si e bardha për të shtuar bukurinë dhe freskinë në shtëpinë e tyre. Sipas feng shui, bluja ka fuqinë për të rritur pasurinë për pronarin.

E gjelbër

Ngjyra e bojës jeshile e ngjashme me natyrën
Ngjyra e bojës jeshile e ngjashme me natyrën

E gjelbërta është një ngjyrë që jo vetëm sjell estetikë në shtëpinë tuaj, por ndihmon edhe në rritjen e kreativitetit në punë.

Përveç kësaj, jeshile është gjithashtu trendi më i nxehtë i ngjyrave të bojës së jashtme të shtëpisë në treg sot. Në feng shui, bluja përfaqëson freski, paqe dhe vitalitet.

E verdhe

Bojë e verdhë konsiderohet një pikë kryesore për shtëpitë moderne të qytetit
Bojë e verdhë konsiderohet një pikë kryesore për shtëpitë moderne të qytetit

E verdha është një ngjyrë popullore e bojës së shtëpisë së jashtme. Zgjedhja e një ngjyre të bukur të bojës së jashtme të shtëpisë me tonin kryesor të verdhë u jep pronarëve të shtëpisë një ndjenjë përkatësie dhe krijon ndjeshmëri për marrëdhëniet. Ngjyra e verdhë përfaqëson gjithashtu shkëlqimin që është i njollosur butësisht si dielli që lind, duke e bërë shtëpinë më unike dhe më të jashtëzakonshme.

Ngjyra gri

Gama e ngjyrave gri është një ngjyrë popullore e preferuar nga shumë pronarë shtëpish
Gama e ngjyrave gri është një ngjyrë popullore e preferuar nga shumë pronarë shtëpish

Kjo është një ngjyrë e parezistueshme e bojës së shtëpisë. Gri është një nga ngjyrat më të njohura të bojës së jashtme për ndërtesat e banimit. Ngjyra gri e bojës së fasadës është luksoze, e ftohtë dhe e pastër. Prandaj, pronarët e shtëpive nuk mund ta injorojnë këtë ngjyrë kur zgjedhin ngjyrat e bojës për shtëpinë e tyre.

Ngjyrë bezhë

Personaliteti ngjyrë bezhë përdoret nga pronari si ngjyra e bojës së shtëpisë së jashtme
Personaliteti ngjyrë bezhë përdoret nga pronari si ngjyra e bojës së shtëpisë së jashtme

Bezha është një ngjyrë mbresëlënëse, e cila është gjithashtu një nga më të gjithanshmet, e përshtatshme për shumë stile të dizajnit arkitektonik dhe jo kërkuese për aksesorët dekorativë. Ngjyrat e qeta sjellin ngrohtësi por jo më pak luks dhe modernitet në shtëpinë tuaj.

Tham Khảo Thêm:  VinMart đổi tên thành WinMart

Ngjyra korale

Ngjyra korale është një ngjyrë unike dhe e bukur e bojës së jashtme
Ngjyra korale është një ngjyrë unike dhe e bukur e bojës së jashtme

Edhe pse kjo ngjyrë është shumë marramendëse, zgjedhja e saj si një ngjyrë bojë për shtëpinë e jashtme do ta ndihmojë shtëpinë të ruajë bukurinë e saj për një kohë të gjatë dhe pronarët e shtëpisë nuk do të zhgënjehen nga estetika që ajo sjell.

Shkumës rozë

Modelja duket më rinore kur lyhet në rozë pastel
Modelja duket më rinore kur lyhet në rozë pastel

Ngjyra rozë e zgjedhur për bojën e murit të jashtëm të shtëpisë është roza pastel. Roza sjell ngrohtësi dhe shkëlqim në shtëpinë tuaj. Një rozë e butë dhe e ngrohtë nxjerr në pah dhe sjell një ndjenjë qetësie në shtëpi.

Krem i verdhë

Më e freskët moderne me bojë të verdhë kremoze
Më e freskët moderne me bojë të verdhë kremoze

E verdha kremoze ngjall ndjenja relaksi, optimizmi dhe gëzimi. Ndihmon gjithashtu për të ndriçuar shtëpinë tuaj, por sigurisht jo më pak luksoze dhe moderne. E verdha krem ​​është ngjyra më neutrale dhe më e lehtë për t’u përdorur për shtëpinë.

Blu bruz

Ngjyra luksoze e bojës është e vështirë për t'i rezistuar
Ngjyra luksoze e bojës është e vështirë t’i rezistosh

Mund ta kombinoni me blunë për ta bërë çdo dhomë në shtëpinë tuaj të ndritshme dhe të gjallë. Për më tepër, eleganca dhe përshtypja e kësaj ngjyre është e pamohueshme.

E gjelbër myshk

Moderne me jeshile të freskët myshk
Moderne me jeshile të freskët myshk

E gjelbërta e myshkut sjell një ndjenjë freskie, hapjeje dhe elegance në ngjyrat e bojës së jashtme.

Ngjyra gri

Bojë elegante gri e jashtme
Bojë elegante gri e jashtme

Duke përzier nuancat e grisë dhe blusë, gri sjell elegancë dhe hijeshi. Mbi të gjitha, luksi i kësaj ngjyre bojë do të magjeps shikuesin në shikim të parë.

Ngjyrat e bojës pastel

Shtëpi model me ngjyrë elegante bojë pastel
Shtëpi model me ngjyrë elegante bojë pastel

Nuk krijon një efekt të fortë vizual si ngjyrat e tjera tërheqëse, por është një zgjedhje e shkëlqyer për pronarët e shtëpive që duan lehtësinë. Pika plus e blusë pastel është se është e thjeshtë por e sofistikuar.

Mente jeshile

Ngjyra e gjelbër e nenexhikut i ndihmon pronarët e shtëpive të ndiejnë freskinë e erës
Ngjyra e gjelbër e nenexhikut i ndihmon pronarët e shtëpive të ndiejnë freskinë e erës

Bojë jeshile mente ju bën të ndiheni sikur jeni në një shtëpi të qetë buzë detit.

E kuqe

Fati i kuq është zgjedhur gjithashtu nga shumë njerëz
Fati i kuq është zgjedhur gjithashtu nga shumë njerëz

Një e kuqe e theksuar dhe mbresëlënëse që sjell pushim në shtëpinë tuaj, është një ngjyrë e bukur e jashtme që nuk mund ta injoroni.

portokalli

Ngjyra unike portokalli është gjithashtu shumë e njohur
Ngjyra unike portokalli është gjithashtu shumë e njohur

Boja portokalli e shtëpisë nxjerr në pah freskinë dhe personalitetin me stilin e jetesës moderne. Lyerja e shtëpisë tuaj me këtë ngjyrë do ta bëjë atë unike, të gjallë dhe plot jetë. Kombinohet me zgjuarsi me ngjyra të tjera për të rritur tërheqjen për shtëpinë.

Supermarketi World Furniture – një vend ku shumë klientë besojnë

Supermarketi i Mobiljeve Botërore krenar për një ekip arkitektësh me eksperiencë shumëvjeçare në fushën e dizajnit të brendshëm dhe ndërtimit. Ne jemi të përkushtuar që të sjellim produktet më cilësore për klientët tanë.

Zgjedhja e ngjyrës së bojës për shtëpinë e tyre është për të treguar luksin dhe modernitetin, kështu që shumë pronarë të shtëpive do të fokusohen në zgjedhjen e ngjyrës së duhur të bojës për shtëpinë e përgjithshme dhe feng shui të pronarit.

Shpresoj se mostrat ngjyra e bukur e bojës së shtëpisë jashtë më lart për t’ju ndihmuar të merrni zgjedhjen më të mirë. Kontaktoni menjëherë numrin e linjës telefonike 0911.59.11690252.3939.012 i përkasin Supermarketi World Furniture për një konsultë falas.

Hy vọng thông qua bài viết 15+ Mẫu màu sơn nhà đẹp bên ngoài hiện đại nhất năm 2023 Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Sau khi xăm môi ăn gì cho lên màu đẹp? Nên kiêng ăn gì?

Xăm môi là một trong những kỹ thuật làm đẹp được các chị em ưa chuộng hiện nay. Có rất nhiều chị em thắc mắc sau khi…

Cách chơi game Play Together cho người mới ĐƠN GIẢN

Chơi cùng là game hot hiện nay và được rất nhiều bạn trẻ yêu thích, bạn đang muốn trải nghiệm game này. Vậy Chơi Cùng là gì?…

Top 15 cách làm đẹp da mặt tại nhà đơn giản bạn cần biết

1. Trang trí khuôn mặt với dưa chuột Dưa leo chứa chất chống oxy hóa và có độ pH phù hợp cho da giúp giảm quầng thâm,…

Dynasty Warriors 8 – Game chặt chém theo phong cách cố trang

Nếu bạn đã từng chơi qua game Tam Quốc Chí thời thơ ấu trên máy tính bài hay PlayStation 2 thì chắc chắn bạn sẽ bị game…

Cách chơi Florentino Liên Quân mùa 24

Florentino được mệnh danh là ông vua solo lane với nhiều chiêu thức đòi hỏi kỹ năng cực cao nên vị tướng này thường được rất nhiều…

Cách làm bánh trứng tại nhà cực đơn giản mà ngon như ngoài hàng

Bánh trứng là một trong những món tráng miệng thơm ngon được cả người lớn và trẻ nhỏ yêu thích. Bánh trứng mềm mịn, thơm mùi bơ,…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *