Bài văn mẫu Bàn về văn hóa của người dùng Facebook …

Rate this post

Tema: Diskutoni kulturën e përdoruesve aktualë të Facebook

A jeni regjistruar me përdoruesin aktual të Facebook?

I. Përvijoni duke diskutuar kulturën e përdoruesve aktualë të Facebook

1. Mësimi i hapjes: – Hyrje në çështjen që do të diskutohet: kultura e përdoruesve aktualë të Facebook.2. Trupi: a. Shpjegim: – Facebook u themelua nga Mark Zuckerberg dhe miqtë e tij në Harvard.- Ky është një aplikacion që ndihmon në lidhjen e njerëzve, integron shumë veçori të tjera argëtimi. b, Statusi aktual i kulturës së përdorimit të Facebook: – Disa njerëz përdorin Facebook-un për të kontaktuar të afërmit dhe miqtë, për të argëtuar pas orëve të studimit dhe punës. – Me mbulimin global, askush nuk mund të kontrollojë sasinë e informacionit të postuar në Facebook.- Shumë raste përfitojnë nga mendësia e përdoruesve për të dhënë informacion të rremë dhe negativ, duke kërcënuar paqen e komunitetit. – Veprat e fjalisë, “dhuna e fjalëve” ndikojnë në psikikën e njeriut, duke shkaktuar pasoja të mjerueshme. c, Mësime ndërgjegjësimi dhe veprim: – Zgjidhni informacionin zyrtar në mënyrë që të mos ndikoheni nga gjërat negative në internet. – Nxitni njohuritë dhe etikën për të bërë vlerësime të sakta dhe objektive të çështjeve që lexoni dhe shikoni. – Përhapni informacion pozitiv në komunitet. – Kritikojnë dhe dënojnë aktet e shfrytëzimit të rrjeteve sociale për të përfituar veten dhe për të kundërshtuar qeverinë. 3. Përfundim: – Përmblidhni çështjen që do të diskutohet. Shiko më shumë Përmbledhje rreth kulturës së përdoruesve aktualë të Facebook këtu.

II. Shkruani një paragraf për rrjetin aktual social Facebook, kulturën më të mirë të përdoruesit

1. Diskutoni kulturën e përdoruesve aktualë të Facebook – mostra numër 1:

Duke iu referuar mjeteve argëtuese, nuk mund të injorojmë Facebook – platformën më të njohur të rrjeteve sociale sot. Ky është një aplikacion falas që na lejon të lidhemi me përdorues të tjerë në mbarë botën. Ai gjithashtu integron lojërat, shkëmbimin e informacionit, postimin e statuseve, etj. Të gjitha përdoren për qëllime relaksi dhe argëtimi pas orëve stresuese të punës. Megjithatë, shumë njerëz përdorin Facebook-un si një mjet për të përhapur lajme të rreme, për të promovuar dhunën dhe për të sjellë negativitet në shoqëri. Kjo jo vetëm që ndikon në perceptimin dhe të menduarit e komunitetit, por ka edhe shumë pasoja të rënda për njerëzit. Prandaj, çdo individ duhet të përdorë rrjetet sociale në mënyrë të përshtatshme. Kushtojini më shumë vëmendje informacionit që merrni, dalloni qartë djathtas – majtas, djathtas – gabim në mënyrë që të mos “udhëhiqeni”. Së bashku me këtë, ne duhet të dënojmë fuqishëm sjelljet devijuese që bien ndesh me vlerat e propozuara morale. Le të “pastrojmë” faqet e rrjeteve sociale, t’i kthejmë njerëzimit civilizimin, përparimin dhe pozitivitetin.

Tham Khảo Thêm:  Cảm nhận hình ảnh ngọn lửa diêm trong Cô bé bán diêm (5 mẫu)

2. Diskutoni kulturën e përdoruesve aktualë të Facebook – modeli numër 2:

Facebook është platforma më e njohur e rrjeteve sociale në botë sot. Megjithatë, njerëzit po e përdorin atë për qëllime të gabuara, duke shkaktuar shumë paqëndrueshmëri për komunitetin. Përveç lidhjes së njerëzve nga kudo, Facebook mund të përdoret gjithashtu për të shkëmbyer informacione shpejt. Që është sporti, argëtimi, politika, arsimi, etj. Me algoritmin e tij inteligjent, Facebook do të na tregojë gjithçka që lidhet me fushën tonë të interesit. Megjithatë, për shkak se askush nuk mund të kontrollojë një sasi kaq të madhe të dhënash, është jashtëzakonisht e zakonshme që të shfaqen informacione të rreme, të dhunshme dhe negative. Ato prekin njerëzit, sjellin degradim moral dhe psikologjik, madje nxisin sjellje reaksionare, kundërshtojnë qeverinë. Më e shpeshta sot është situata e “dhunës kibernetike”, përdorimi i fjalëve, imazheve, videove etj., për të poshtëruar dhe njollosur nderin e të tjerëve. Të gjitha këto janë akte të dënueshme, duke bërë që vlerat morale të humbasin gjithnjë e më shumë. Pra, për të qenë në gjendje t’i eliminojnë ato, t’i kthejnë pastërtinë dhe shëndetin komunitetit, njerëzit duhet të veprojnë shpejt dhe me vendosmëri. Nëse duam që njerëzit të ndryshojnë, së pari duhet të ndryshojmë veten. Asnjëherë mos ndaloni së përmirësuari veten, përhapja e gjërave pozitive në komunitet, eliminimi i informacionit të rremë, etj. Facebook nuk është keq, por përdorni atë me zgjuarsi dhe efikasitet për të krijuar një shoqëri të civilizuar. , më mirë.

III. Shembull artikulli që diskuton statusin aktual të përdorimit të Facebook nga përdoruesit për referencë:

1. Artikulli më i mirë për kulturën e përdoruesve të Facebook sot – Nr. 1

Si qytetar i shekullit të 21-të, askush nuk është në dijeni të faqeve të rrjeteve sociale, veçanërisht Facebook-ut. Ka mbulim të fortë në të gjithë botën, duke u sjellë njerëzve shumë shërbime të reja. Megjithatë, në praktikë, a e kemi përdorur atë siç duhet?

Duke iu referuar Facebook-ut i referohet një “perandorie miliarda dollarëshe” të bashkëthemeluar nga Mark Zuckerberg dhe miqtë e tij në Harvard. Me popullaritetin e saj si dhe veçoritë unike, kjo platformë është pritur mirë nga publiku, duke u bërë gradualisht aplikacioni falas më popullor në treg. Kontribuon në lidhjen e të gjithëve në botë, duke ofruar momentet e nevojshme të argëtimit dhe relaksimit pas një dite stresuese pune dhe studimi.

Por në të njëjtën kohë, ajo sjell edhe shumë dobësi. Me një numër rekord përdoruesish, askush nuk mund ta mohojë përhapjen e fuqishme të Facebook. Prandaj, informacioni që shfaqet në këtë platformë është i pamatshëm dhe i pakontrollueshëm. Shumë njerëz kanë përfituar nga kjo për të krijuar tendenca për të tërhequr vëmendjen e komunitetit. Informacionet negative dhe marrëzi po përhapen me shpejtësi marramendëse. Mund të jenë thjesht video “shikoni fjali” për të fituar popullaritet, ose artikuj që janë të dhunshëm dhe shkaktojnë trazira kulturore. Ata nxisin të keqen, shajnë të tjerët, kundërshtojnë qeverinë, etj. Madje, akti i “dhunës me fjalë” është shumë i zakonshëm, duke shkaktuar shumë pasoja fatkeqe për njerëzit. E gjithë kjo e bën jetën gjithnjë e më të paqëndrueshme dhe kaotike.

Duke parë situatën e mësipërme, vërehet se përhapja e informacionit përmes mediave dhe rrjeteve sociale ka shumë rreziqe. Pra, për ta kapërcyer atë, secili prej nesh duhet të mendojë me kujdes për atë që lexon në Facebook. Le të fillojmë me aksesin në burime informacioni “të pastra”, duke e parë problemin nga këndvështrimi i dijes dhe etikës. Falë kësaj, ne kemi aftësi të mjaftueshme për të filtruar informacionin, për të hequr gjërat negative dhe të pakëndshme. Ju lutemi shpërndani në mënyrë aktive mesazhe të vlefshme, krijoni motivim, kontribuoni në ndërgjegjësimin e publikut. Përveç kësaj, në vend që të kalojmë shumë kohë në rrjetet sociale, duhet të dalim drejtpërdrejt për të mësuar dhe ushqyer veten. Të përjetosh veten është mënyra më e shpejtë dhe më efektive për të mbledhur dhe përvetësuar njohuri.

Tham Khảo Thêm:  Tổng hợp các đề liên hệ Hạnh phúc của một tang gia hay nhất

Në përgjithësi, Facebook ka, ende do të ketë një ndikim të caktuar në jetën e njerëzve. Përdoreni atë në një mënyrë të civilizuar dhe efektive për të sjellë vlerat më të mira për veten, familjen dhe shoqërinë tuaj.

Mendimet e mia janë tani në aplikacionin botëror TikTok

Shkruani një paragraf prej 200 fjalësh për fenomenin e varësisë nga Facebook

2. Eseja për kulturën e përdoruesve të Facebook sot është super e mirë e studentëve të mirë – Modeli nr. 2

Facebook është një nga faqet e rrjeteve sociale me mbulimin më të madh global, me përjashtim të disa vendeve që embargon Facebook si Kina, pothuajse Facebook është i pranishëm në të gjithë botën për shkak të veçorive të tij superiore, duke u ofruar përdoruesve një përvojë tërheqëse dhe të re që shumë rrjete të tjera sociale faqet nuk kanë. Paralelisht me zhvillimin e fuqishëm të Facebook-ut, edhe kultura e përdoruesve të Facebook-ut është një çështje që meriton më shumë vëmendje.

Facebook është një faqe e njohur e rrjeteve sociale në botë, e bashkëthemeluar nga Mark Zuckerberg dhe miqtë e tij. Për të përdorur Facebook-un, çdo person mund të regjistrohet lehtësisht për një llogari personale, më pas të përditësojë informacionin, t’i ndajë që ta shohin të gjithë. Ky është një uebsajt i lidhur gjerësisht, që u shërben nevojave të komunikimit ndërmjet vendeve dhe krijimit të miqve. Sidomos përdoruesit e Facebook nuk duhet të paguajnë, ndaj kjo faqe interneti është bërë edhe më e njohur me veçoritë e dobishme që sjell për përdoruesit. Nga Facebook, njerëzit mund të lexojnë dhe ndajnë me lehtësi informacion, të shtojnë miq, të shkëmbejnë, të mësojnë dhe të shfrytëzojnë informacione të dobishme, nga të cilat njerëzit gjejnë gëzim, lehtësojnë stresin pas momenteve të vështira, çfarë pune, studiojnë shumë.

Mirëpo, popullariteti dhe publiciteti i Facebook-ut sjell edhe mangësi, të cilat janë kryesisht për shkak të kulturës negative të përdorimit të Facebook-ut të shumë përdoruesve. Duke përfituar nga përhapja e fortë dhe mbulimi i gjerë i kësaj faqeje interneti, historitë dhe informacionet negative përhapen me shpejtësi, pa asnjë kontroll. Informacione dhe produkte kulturore të shthurura dhe të pakëndshme postohen publikisht në rrjetet sociale, duke prekur përdoruesit e mirëfilltë dhe të shëndetshëm të Facebook-ut, duke shkaktuar trazira kulturore, degradim moral, ndikojnë në psikikën dhe shpirtin e njeriut. Për shembull, njerëzit ndajnë vazhdimisht një foto të nxehtë, një klip seksual të zbuluar aksidentalisht të një aktoreje të caktuar, dhe më pas komentojnë dhe qeshin pa kujdes, pa i ditur ndjenjat e viktimës; apo avokimi për veprime të çmendura, dëmtim të vetvetes si prerja e duarve, vetëvrasja, fotografimi në autostradë, madje edhe sfidimi i njëri-tjetrit etj., ekziston një përkufizim i ri si “netizen”, kjo është një pjesë e madhe e njerëzve që janë kuriozë. , dashuroni thashethemet, mos bëni dallimin mes të drejtës dhe të gabuarës, thjesht uluni pas ekranit të kompjuterit për të kërcyer, mbajtur fjalime.Shpërblimet e pafajshme, madje edhe deklaratat cinike që lëndojnë thellë viktimën, quhen “dhuna kibernetike”. Krahasuar me incidentet aktuale të dhunës, dhuna kibernetike nuk është më pak e rrezikshme. Shkakton trauma të thella mendore, duke bërë që viktima të ketë mendime negative, depresion, madje edhe vetëvrasje për shkak të fjalëve fyese, përçmuese, të papërgjegjshme, duke mos dalluar të drejtën nga e gabuara, vetëm për të kënaqur kotësinë, duke dashur të shprehet me “netizenë” që nuk nuk e di kush janë. Më pas edhe Facebook-u është një tokë pjellore, ku njerëzit krijojnë lirshëm trende, krijojnë skandale për të tërhequr vëmendjen, për t’u shfaqur shpejt si “fenomen”. Disa individë krijojnë faqe dhe grupe vetëm për të ndarë informacione negative, budallaqe, ndonjëherë edhe përmbajtje reaksionare, kundër shtetit vietnamez, duke njollosur liderët dhe njerëzit me një vend merita, jashtëzakonisht të rrezikshme.

Tham Khảo Thêm:  Khi người lái xe ô tô dừng đỗ sát theo lề đường hè phố phía bên

Të vetëdijshëm për aspektet negative që vijnë nga përdorimi i papërshtatshëm i Facebook nga disa përdorues, ne vetë duhet të jemi të vetëdijshëm për veprimet tona. Peshoni dhe merrni parasysh të gjitha informacionet që ndajmë në Facebook, duke përfshirë fotot, deklaratat dhe llojet e tjera të informacionit në formate të tjera. Sigurohuni që ata të mos shkelin ligjin, të mos shkelin standardet e etikës sociale, të mos dëmtojnë dhe lëndojnë individë të tjerë si dhe veten e tyre. Më mirë akoma, duhet të ndajmë vetëm informacione që kanë vlerë pozitive, motivojnë veten dhe të tjerët, tregojnë një vizion dhe personalitet të duhur. Ne gjithashtu duhet të dimë se si të zgjedhim të aksesojmë informacione të dobishme, të heqim automatikisht informacionin negativ. Jini të kujdesshëm dhe mendoni përpara se të ndërveproni me një artikull, një informacion për një temë të caktuar. Së fundi, mbani mend se Facebook-u është vetëm një mjet për të mbështetur jetën tonë për të shtuar shumëllojshmëri, jo e gjithë jeta jonë e përfshirë në të. Mos e humbni kohën tuaj të çmuar në Facebook, por injoroni vlerat dhe mundësitë e mira në shoqëri, në vend të kësaj le të investojmë kohë në kultivimin e njohurive dhe kultivimin e moralit. më mirë për veten tuaj.

Nuk mund të mohohet vlera që Facebook u sjell jetës së njerëzve. Le të jemi të kulturuar, përdorues etikë të Facebook-ut, duke përdorur rrjetin më të madh social në planet për qëllime legjitime dhe të mira, për të përfituar komunitetin, për të përcjellë mesazhe kuptimplote.Dmth, zbukuro shpirtin. Mënyra se si i përdorim rrjetet sociale është një masë e personalitetit tonë, një pasqyrë që pasqyron më së miri vetëdijen dhe kulturën tonë.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Më sipër janë disa shembuj referencë për temën Diskutimi i kulturës së përdoruesve aktualë të Facebook. Ju lutemi vizitoni shpesh Taimienphi.vn për të përditësuar më shumë artikuj: Debatoni për vlerat tuaja; Ese mbi frymën e të mësuarit.

Hy vọng thông qua bài viết Bài văn mẫu Bàn về văn hóa của người dùng Facebook … Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *