Chất độc Kali Xyanua KCN là gì? Mua xyanua ở đâu giá RẺ?

Rate this post

Së bashku me cianidin e natriumit, cianidi i hidrogjenit, cianidi i kaliumit është gjithashtu një nga komponimet e cianidit që mund të shkaktojë vdekjen e njerëzve. Dikur ishte një obsesion për evropianët gjatë Luftës së Dytë Botërore. Kështu që Cianidi i kaliumit helmues Cfare eshte ajo? Çfarë veti fiziko-kimike ka? Kur helmohet me cianid kaliumi, cilat janë simptomat dhe si të jepet ndihma e parë? Le të mësojmë për cianidin e kaliumit përmes artikullit të mëposhtëm të VietChem për të marrë përgjigjet e pyetjeve të mësipërme.

Çfarë është cianidi i kaliumit?

Cianidi i kaliumit i njohur gjithashtu si cianidi i kaliumit ose cianidi i kaliumit, është një përbërje kimike e pangjyrë e kaliumit me formulën kimike KCN. Ky është një përbërës i përbërë nga 3 elementë, kalium, karbon dhe azot, me një ngjyrë të ngjashme me sheqerin dhe një erë shumë të ngjashme me atë të bajameve.

KCN është një substancë shumë e tretshme në ujë dhe veçanërisht një nga substancat e pakta që mund të krijojnë komplekse ari që mund të treten në ujë. Për shkak të kësaj aftësie, përdoret në industrinë e bizhuterive për veshje kimike ose lustrim dhe përdoret gjithashtu për të ndarë arin nga minerali i arit në industrinë e nxjerrjes së arit.

Poison Cianidi i kaliumit ka erë si bajame, shumë e vështirë për t'u dalluar

Poison Cianidi i kaliumit ka erë si bajame, shumë e vështirë për t’u dalluar

Origjina e cianidit të kaliumit helmues

Cianidi i kaliumit u zbulua për herë të parë në 1704 në Berlin (Gjermani), nga mjeku gjerman Johann Conrad Dippel në eksperimentet e tij. Është rezultat i përzierjes së gjakut të thatë me Kalium dhe Jon Sulfat, përzierja që rezulton është jeshile e errët dhe njihet si “Bluja e Berlinit”.

Në 1782, shkencëtari suedez e ngrohi përbërjen e mësipërme me acid sulfurik të holluar. Rezultati është një acid i sapoformuar i quajtur cianid hidrogjeni.

??? Çfarë është mola (naftalina)?? Efekti i mollës në jetë

Vetitë fizike dhe kimike të cianidit të kaliumit

1. Vetitë fizike

 • Ka kristale të bardha dhe zakonisht është në formë pluhuri
 • Temperatura e shkrirjes: 634 oC
 • Dendësia: 1,52 g/cm3
 • Tretshmëria në ujë: 71.6 g/100 ml (në 25°C)
 • Masa molekulare: 65.12 njësi karboni
 • I patretshëm kur temperatura e ambientit është nën 0o
Cianidi i kaliumit ka kristale të bardha, pamje si sheqeri

Cianidi i kaliumit ka kristale të bardha, pamje si sheqeri

2. Vetitë kimike

Kjo është një substancë shumë kimikisht aktive

 • Reagon lehtësisht me acidet për të prodhuar acid cianik – një helm i paqëndrueshëm.
 • Efekti në bakër

2Cu + 2H2O + 4KCN → H2 + 2KOH + 2K[Cu(CN)2]

Ekuacioni për përgatitjen e cianidit të kaliumit

Disa ekuacione për përgatitjen e cianidit të kaliumit

N2 + CH4 → HCN + NH3 → NH4CN + KOH → Parku Industrial + NH3 + H2O

Tham Khảo Thêm:  Mumbai ở đâu? Điều gì khiến Mumbai được gọi là “Thành phố của

4C + K2CO3 + N2 → 3CO + 2KCN

H2O + K3[Fe(CN)6] → Parku Industrial + K2[Fe(H2O)(CN)5]

Ekuacionet e mësipërme janë vetëm për referencë, rekomandohet që njerëzit të mos i përdorin ato

Aplikimet e Cianidit Industrial të Kaliumit

Si një nga substancat e pakta që mund të formojnë komplekse ari të tretshëm në ujë, cianidi i kaliumit përdoret kryesisht për:

 • Ndihmoni lyerjen ose lustrimin me metoda kimike në industrinë e bizhuterive
 • Përdoret në nxjerrjen e arit për të ndarë arin nga minerali i arit.
Përdorimi i cianidit të kaliumit në minierat e arit

Përdorimi i cianidit të kaliumit në minierat e arit

️▶️▶️ Çfarë është Kaliumi?? Në cilat ushqime gjendet kaliumi, si funksionon?

Poison Potasium Cianide – Vrasësi pa sy

1. Toksiciteti

Cianidi i kaliumit konsiderohet si një nga substancat më toksike në botë, potencialisht vdekjeprurëse në doza të ulëta.

 • Për shkak se është një substancë pa ngjyrë, e ngjashme në pamje me sheqerin dhe ka erë si bajame, është e vështirë të dallohet
 • Një person i shëndetshëm që ha gabimisht vetëm 200 deri në 250 mg mund të shkaktojë humbje të vetëdijes brenda 30 sekondave deri në 2 minuta.
 • Pas rreth 1 ore do të bjerë në koma dhe pas 3 orësh mund të vdesë nëse nuk trajtohet menjëherë.

– Sipas klasifikimit sipas direktivës së Bashkimit Evropian 67/548/EEC, cianidi i kaliumit klasifikohet si jashtëzakonisht toksik (T+). Kufiri maksimal i ekspozimit (PEL) i OSHA është vetëm 5 mg/m3.

– Me vetëm 500 g cianid kaliumi helmues, mund të vrasë 2500 njerëz në një kohë të shkurtër. Prandaj, gjatë Luftës së Dytë Botërore, ajo u përdor nga nazistët në shumë forma të ndryshme, duke sjellë terror për njerëzit e Evropës së asaj kohe.

Cianidi i kaliumit mund të jetë vdekjeprurës në sasi të vogla

Cianidi i kaliumit mund të jetë vdekjeprurës në doza të vogla

2. Mekanizmi i helmimit të cianidit të kaliumit

– Njerëzit mund të helmohen nga cianidi i kaliumit në 3 mënyra

 • Trakti tretës: përmes ushqimit, ujit të pijshëm
 • Inhalimi: inhalimi i avujve të cianidit të kaliumit shumë të paqëndrueshëm
 • Rruga e kontaktit me lëkurën për shkak të aftësisë për të depërtuar në lëkurë

Ashtu si komponimet e tjera të cianideve, cianidi i kaliumit është toksik duke bllokuar metabolizmin e qelizave. Ka aftësinë të krijojë lidhje kimike me hemin e pranishëm në gjak, duke bërë që qelizat të mos marrin oksigjen dhe të shkatërrohen. Prandaj, personat me helmim nga cianidi i kaliumit mund të vdesin shpejt nëse përqendrimi i cianidit të kaliumit në gjak është më i madh se 1 mg/l.

3. Manifestimet e helmimit me cianid kaliumi

 • Për një person të shëndetshëm, nëse hani gabimisht 300 deri në 400 mg, mund të humbni vetëdijen brenda 10 sekondave deri në 1 minutë. Kur helmohet, manifestimi i parë është një ndjenjë e djegies së gjuhës, fytit, dhimbje koke, marramendje, acarim, dhimbje djegëse, vjellje dhe frymëmarrje të thellë të shpejtë.
 • Bie në koma pas rreth 45 minutash dhe mund të vdesë pas 2 orësh nëse nuk trajtohet menjëherë.

Udhëzimet e ndihmës së parë për helmimin me cianid kaliumi

Nëse fatkeqësisht kontaminohen me cianid kaliumi, njerëzit duhet të jenë shumë të qetë për të marrë masat e ndihmës së parë për viktimën:

 • Para së gjithash, kushtojini vëmendje dhe është shumë e rëndësishme që pacienti të marrë frymë me oksigjen
 • Më pas, jepini viktimës sheqer, pasi glukoza mund të ngadalësojë ndjeshëm toksicitetin e cianidit të kaliumit. Përveç kësaj, ai gjithashtu mbron qelizat duke formuar lidhje kimike me cianidin e kaliumit. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend qartë se glukoza nuk është në gjendje të detoksifikojë helmimin me cianid kaliumi që kërkon ndërhyrje mjekësore.
 • Së fundi, dërgojeni viktimën në spital sa më shpejt të jetë e mundur. Në procesin e dërgimit të viktimës në dhomën e urgjencës, viktima duhet të vendoset në një pozicion të sigurt anësor (gjysma e poshtme e trupit është e shtrirë në stomak dhe fytyra është e anuar në njërën anë) kur pacienti ka konvulsione. Mos e lini viktimën të bjerë dhe mos përdorni sende të forta për të mbuluar gojën e viktimës gjatë konvulsioneve, por përdorni sende të buta si peshqirë etj.
Tham Khảo Thêm:  Top 10 trang web có các công ty đang có nhu cầu nhận thực tập kế

??? Çfarë është EDTA?? Si është aplikimi i EDTA në kozmetikë dhe prodhimet e detit?

Cili është cianidi i natriumit dhe cianidi i kaliumit më toksik?

1. Çfarë është cianidi i natriumit?

Cianidi i natriumit është një përbërës kimik shumë toksik me formulën NaCN. Ngjashëm me cianidin e kaliumit, ai ka një erë të ngjashme me bajamet, duke e bërë të vështirë zbulimin dhe dallimin e këtij helmi. Jo vetëm që është i rrezikshëm për njerëzit, por është gjithashtu një helm jashtëzakonisht i rrezikshëm për ekosistemet ujore, etj. Megjithatë, cianidi i natriumit përdoret gjithashtu në nxjerrjen e arit dhe metaleve të tjera të çmuara nga xehet.

Ashtu si cianidi i kaliumit, cianidi i natriumit është gjithashtu një përbërës jashtëzakonisht toksik

Ashtu si cianidi i kaliumit, cianidi i natriumit është gjithashtu një përbërës jashtëzakonisht toksik

2. Përfundim

Cianidi i natriumit dhe cianidi i kaliumit janë të dyja komponime të thjeshta cianide dhe janë helmet kryesore në botë, potencialisht vdekjeprurëse. Cianidi i natriumit duhet vetëm të hajë gabimisht rreth 100-200 mg, viktima do të humbasë vetëdijen brenda 1 minute, ndonjëherë deri në 10 sekonda, në varësi të fuqisë së imunitetit të trupit dhe sasisë së ushqimit në stomak. Trupi do të bjerë në një gjumë të thellë ose në koma pas rreth 45 minutash dhe mund të vdesë në 2 orë nëse nuk trajtohet menjëherë. Me manifestime të ngjashme, marrja e cianidit të kaliumit është rreth 300-400 mg.

TOP i substancave më toksike në botë

1. Cianidi

 • Ky është një helm që mund të jetë vdekjeprurës në doza jashtëzakonisht të vogla, vetëm rreth 1.5 mg për kilogram të peshës trupore. Jo të gjitha cianidet janë vdekjeprurëse, por cianidi i natriumit, cianidi i kaliumit dhe cianidi i hidrogjenit janë. Midis tyre, cianidi i hidrogjenit është lloji më i zakonshëm dhe më i rrezikshëm.
 • Helmi do të lëshohet në gjak. Ai do të frenojë enzimën, cianidin që lidh hekurin në qelizat e kuqe të gjakut, përgjegjës për transportin e oksigjenit, i cili thjesht mund të shkaktojë që hemoglobina të mos ngjitet me oksigjenin, duke bërë që qelizat e gjakut të “mbyten”. Trupi është i privuar nga oksigjeni, organet vitale në trup si zemra dhe truri do të vdesin pas një kohe të shkurtër. Pacientët e helmuar do të bien në koma të thellë dhe më pas në arrest kardiak.

2. Arseniku (Arsenik)

 • Arseniku mund të hyjë pa dashje në sistemin e tretjes përmes rrugëve të tilla si ekspozimi në punë, ujërat nëntokësore dhe madje edhe orizi. Në sasi të vogla, shkakton dhimbje koke, përgjumje, diarre dhe konfuzion, por në doza të mëdha, të qëllimshme mund të ketë pasoja të rënda.
 • Ashtu si cianidi, arseniku prish qelizat në nivel molekular. Por në vend që të ndikojë në oksigjen, ai pretendon të jetë fosfat, duke bllokuar prodhimin e energjisë dhe sinjalizimin e qelizave, duke e lënë qelizën të paaftë të kryejë funksionet e saj themelore jetësore.
 • Vdekja nga helmimi me arsenik është jashtëzakonisht e tmerrshme sepse shkatërron shumë funksione trupore në të njëjtën kohë. Kur kombinohet me grupet e squfurit në proteina (të cilat normalisht mbajnë aminoacide të rëndësishme në një formë të caktuar), ngatërrohet me këto forma bazë, duke shkaktuar probleme brenda qelizave, duke çuar në simptoma të ndryshme si të vjella gjaku, konvulsione, dhimbje barku ose ngërçe. .
Tham Khảo Thêm:  NGUYỄN Thị Kim Ngân - Tiểu sử, tin tức, ảnh, ngày tháng năm sinh

3. Ricin

 • Kjo është një substancë shumë toksike dhe ekziston në fasulet e ricinit. Kur hyjnë në qelizat njerëzore, ato parandalojnë qelizat të prodhojnë proteinat e nevojshme, duke bërë që qelizat të vdesin në mungesë të proteinave. Po aq sa 1.78 mg ricin e injektuar ose e thithur mund të vrasë një të rritur. Simptomat shfaqen janë të përziera, diarre, pak ujë, më pas shkatërrohen mëlçia, veshkat dhe pankreasi. Pas 3-5 ditësh, viktima do të vdesë. Në rast të shpëtimit janë dëmtuar rëndë edhe organet e brendshme.

4. Botulium

 • Është një helm që mund të gjendet në disa produkte dhe ushqime kozmetike. Prodhohet nga bakteri Clostidium botulium. Ky është një bakter anaerobe dhe zakonisht gjendet në tokë. Për shkak se botuliumi është i bollshëm në natyrë, është e lehtë të depërtojë në ushqim gjatë proceseve të prodhimit, përpunimit, transportit dhe ruajtjes.
 • Nga bllokimi i rrjedhës së nervave te muskujt, kjo toksinë çon në paralizë motorike dhe madje edhe sasi të vogla të kësaj toksine mund të vrasin shumë njerëz. Viktimat kanë simptoma si turbullim i shikimit, të folur të paqartë, tharje të gojës, vështirësi në gëlltitje etj. Sistemi i frymëmarrjes dëmtohet, duke shkaktuar vështirësi në frymëmarrje, e cila çon në vdekje.

5. Poison Ivy (Belladon)

 • Domatja përmban atropinë, skopolaminë dhe hiosciaminë – këto janë substanca që mund të shkaktojnë halucinacione dhe paralizë të muskujve. Ato mund të prishin aktivitetet e sistemit nervor parasimpatik. Në përqendrime të ulëta, ka shumë efekte farmakologjike, por në përqendrime të larta, shkakton efekte të rënda të sistemit nervor dhe madje edhe vdekje.

KALI XYANUA IZ

– Përmbajtja: 99%

– Origjina: SHBA

– Cilësia:

Ku të blini cianid kaliumi?

Nëse po kërkoni të blini cianid kaliumi për përdorim industrial, VietChem është një adresë me reputacion që ju të zgjidhni për t’u siguruar që blini produkte me cilësi të mirë dhe çmime të përballueshme. Me 20 vite në fushën e furnizimit dhe shpërndarjes së kimikateve, VietChem është bërë një partner i besueshëm për një gamë të gjerë klientësh. Përveç kësaj, cilësia e shërbimeve shoqëruese do të sjellë edhe kënaqësi për klientët.

Me informacionin e mësipërm, VietChem shpreson t’ju ndihmojë të kuptoni më shumë rreth helm cianid kaliumi – një përbërje që është jashtëzakonisht e rrezikshme për njerëzit, por gjithashtu ka aplikime të rëndësishme në prodhim. Nëse keni ende pyetje në lidhje me ndonjë nga problemet e cilësisë së mësipërme ose dëshironi të blini një park industrial, ju lutemi telefononi numrin e linjës telefonike ose dërgoni një mesazh në faqen e internetit hoachat.com.vn për të marrë mbështetjen më të mirë nga një ekip profesional. anëtar i VietChem .

??? Çfarë është alkooli izopropil (IPA)?? Ku të blini IPA të lira?

Hy vọng thông qua bài viết Chất độc Kali Xyanua KCN là gì? Mua xyanua ở đâu giá RẺ? Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Hướng dẫn tải và cài Game, App hack cho iOS không cần jailbreak

Hôm nay GameiOS.VN mang đến cho các bạn bài hướng dẫn tải game hack game cũng như clone app cho iPhone, iPad không cần Jailbreak đơn giản…

Trà Bí Đao La Hán Quả Với Cách Nấu Ngon Chuẩn Vị Hàng Quán

Để giải nhiệt ngày hè trà bí đao là một trong những lựa chọn khả dĩ nhất. Đây là một loại thức uống rất thơm ngon và…

Mẫu hình xăm chữ Tàu kèm ý nghĩa về cha mẹ, thể hiện lòng hiếu

Những mẫu hình xăm chữ Hán ý nghĩa dành cho cha mẹ là một trong những cách thể hiện tình yêu độc đáo, những nét chữ cũng…

8 Ball Pool MOD APK (Menu, Đường kẻ dài/Mega Power) 5.12.0

Game 8 Ball Pool do Miniclip.com phát hành dành cho các bạn yêu thích bộ môn Bi-a. Bắt nguồn từ nước Pháp thế kỷ 14, đây là…

Bà nội trợ mách ngay công thức nấu chè ỉ không nhân cực dễ

Trong tiết trời mưa bão này, bạn chỉ cần một tách trà gừng ấm nóng, thơm thoang thoảng đúng không? Vậy thì hãy nhanh tay vào bếp…

Răng sữa chưa rụng răng vĩnh viễn đã mọc là tại sao?

Con người có hai bộ răng: răng sữa và răng vĩnh viễn. Theo quy luật, răng sữa là chiếc răng đầu tiên mọc lên, sau đó sẽ…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *