Chứng chỉ TCF, lịch thi và những điều cần biết

Rate this post

(VFE) Posedimi i një certifikate në frëngjisht është një kërkesë e detyrueshme për studentët që duan të ndjekin ëndrrën e tyre për të studiuar në Francë. Përveç DELF/DALF, TCF është gjithashtu një certifikatë e njohur dhe e aplikuar nga TË GJITHA universitetet në Francë për të vlerësuar aftësinë e gjuhës së huaj të studentëve ndërkombëtarë që vijnë në Francë për të studiuar jashtë vendit. Në artikullin më poshtë, VFE do të përmbledhë informacionin që duhet t’i kushtoni vëmendje në lidhje me testin TCF dhe disa këshilla për marrjen e testit, në mënyrë që të përmirësoni cilësinë e testit tuaj!

vfe-chung-chi-tcf-va-nhung-dieu-can-biet

1. ÇFARË ËSHTË TCF?

Certifikata TCF (Test de Connaissance Français) është një test i përgjithshëm i aftësisë franceze i Ministrisë së Arsimit Francez, që përdoret për të vlerësuar nivelin e gjuhës së studentëve dhe studentëve që synojnë të studiojnë në këtë vend. Diploma TCF vërteton nivelin tuaj të frëngjishtes së përgjithshme në një moment të caktuar kohor. Ndryshe nga certifikatat DELF/DALF të cilat janë të vlefshme përgjithmonë, certifikatat TCF janë të vlefshme vetëm për 2 vjet. Megjithatë, në aplikimet për studime franceze jashtë vendit, certifikata TCF është pothuajse e detyrueshme nëse nuk jeni të përjashtuar nga TCF (edhe nëse keni DELF A2, B1).

 • TCF TP (TP: Tout Public): Certifikatë për studentët e huaj që duan të aplikojnë për pranim program bachelor, master ose doktoraturë. Në të njëjtën kohë, për studentët e shkollave të Tregtisë, me diplomë Inxhinieri, BTS.
 • TCF IRN (Intégration – Residence – Nationalité): Një certifikatë për çdo të huaj mbi moshën 16 vjeç që dëshiron të konfirmojë njohjen e gjuhës frënge për të aplikuar për nënshtetësinë franceze; kërkoni një kartë qëndrimi afatgjatë ose konfirmoni nivelin A1 sipas procesit OFII
 • TCF Canada: Certifikatë për personat e moshës 16 vjeç e lart që duan të plotësojnë aplikimin e tyre për shtetësinë kanadeze
 • TCF Québec: Një certifikatë për personat 16 vjeç e lart që dëshirojnë të paraqesin një aplikim imigrimi në Ministrinë e Imigracionit, Legalizimit dhe Integrimit (MIFI) në Québec

shënim: Nga tetori 2020, vetëm provimi TCF TP organizohet nga Campus France. Megjithëse provimi TCF TP ka një seksion opsional të Shkrimit, për disa programe studimi, ju kërkohet të bëni TCF TP dhe një test me shkrim, prandaj kontrolloni me kujdes kushtet e programit përpara se të bëni testin.

Shihni gjithashtu: Provimi DELF/DALF dhe ndryshimet strukturore

2. TCF STRUKTURA E TESTIT

PJESA 1: KUPTIMI I DËGJIMIT, STRUKTURA GJUHËSORE, KUPTIMI I LEXIMIT – 1.5 ORË

 • Kuptimi i të dëgjuarit: 29 pyetje me shumë zgjedhje (4 përgjigje dhe zgjidhni vetëm 1 përgjigje) – 25 minuta.
 • Gramatika: 18 pyetje me zgjedhje të shumëfishta (4 përgjigje dhe vetëm 1 përgjigje) – 15 minuta
 • Kuptimi i të lexuarit: 29 pyetje me zgjedhje të shumëfishta (4 përgjigje dhe zgjidhni vetëm 1 përgjigje) – 45 minuta

PJESA 2: SHKRUAJ – 1 ORË

 • 1 orë (për formatin TCF TP) (testi me shkrim është i detyrueshëm për kandidatët që të përgatisin Profilin e Studimit në Francë jashtë vendit)
 • 1.5 orë (për formatin TCF DAP) (ky provim nuk mbahet më nga gushti 2020).
Tham Khảo Thêm:  Dàn ý thuyết minh về món ăn nem chua Thanh Hoá

PJESA 3: TË FOLURIT – 12 MINUTA

Ky test nuk kërkohet.

Me provimin e TCF nuk mund të dështosh në provim sepse është një test për të vlerësuar aftësitë: çdo kandidat do të marrë një certifikatë rezultati dhe do të vlerësohet në gjashtë nivele (nga A1 deri në C2) sipas rregullores.për kualifikimet e Këshillit të Evropës (Rregulloret e Përbashkëta të Bashkimit Evropian). Notat TCF do të korrespondojnë me notat A1 deri në C2 si më poshtë:

A1 A2 B1 B2 C1 C2 100 – 199 200 – 299 300 – 399 400 – 499 500 – 599 600 – 699

Në varësi të kërkesave të shkollës dhe fushës së studimit, do të duhet të bëni testin, shkruani apo jo. Për ata prej jush që studiojnë në anglisht në Francë, një certifikatë franceze TCF është fakultative. Megjithatë, të kesh një nivel A2 të gjuhës frënge është një avantazh përsa i përket profilit dhe përshtatjes lehtësisht me jetën e përditshme në Francë.

3. RASTE PËR EKZEKUTIM TCF CERTIFIKATË

 • Nxënësit me DELF B2, ose DALF C1 ose C2
 • Studentët me TEF me rezultate (të vlefshme për 2 vite) më të larta se 14/20
 • Studenti u diplomua në CFIT
 • Studentët me diplomë universitare franceze studiojnë në frëngjisht
 • Studentë me diplomë universitare dygjuhëshe
 • Studentët që marrin bursa TRIG / banka botërore – Da Nang / Nantes
 • Studentët shkojnë në Francë për të studiuar programe trajnimi në gjuhën angleze
 • Student i programit të trajnimit Paris 11 në fakultetin ndërkombëtar, Universiteti Kombëtar i Vietnamit, Hanoi

Ju mund të kërkoni më shumë raste të përjashtimit nga TCF dhe përjashtimit nga intervista në faqen e internetit të Campus France Vietnam duke klikuar këtu. Kështu, për të ditur nëse keni nevojë të bëni testin TCF ose nëse keni të drejtë për një përjashtim nga TCF, është shumë e rëndësishme të zgjidhni fillimin e drejtimit tuaj dhe të hulumtoni shkollat ​​që dëshironi të ndiqni!

4. REGJISTRIMI I TESTIT TCF:

REGJISTROHU VETËM NE

Mund të regjistroheni në:

 • Instituti Francez Hanoi: Nr. 24 Trang Tien
 • Qyteti i Institutit Francez. Qyteti Ho Chi Minh në Idecaf: 31 Thai Van Lung, District 1
 • Instituti Francez në Hue: Nr. 1 Le Hong Phong
 • Instituti Francez Da Nang: 33 Tran Phu/46 Bach Dang

REGJISTRIMI ME DILESI

 • Pagesë online

Shihni udhëzime më të hollësishme për regjistrimin në distancë

Pas regjistrimit për provim në një nga metodat e mësipërme, ju prisni emailin e konfirmimit të regjistrimit nga qendra e testimit TCF (një email i zakonshëm për të gjithë kandidatët që regjistrohen për atë provim) 1-3 ditë pas mbylljes së regjistrimit. punë. Nëse nuk merrni një email brenda afatit kohor të mësipërm, ju lutemi kontaktoni qendrën e testimit për ndihmë.

Rreth 5-7 ditë para datës së testimit, kandidatët do të marrin një email të thirrjes me informacionin e nevojshëm për provimin.

5. KËRKONI PROVIMI TCF 2022

DITA E PROVIMIT KOHA E REGJISTRIMIT HANOI – L’ESPACE Qyteti. QYTETI HO CHI MINH – IDECAF HUE – NËSE HUE DA NANG – NËSE DANANG 12 janar 2022 10 nëntor 2021 – 10 dhjetor 2021 08:30 deri në 12:00 pasdite 9:30 deri në 12:00 pasdite 08:00 deri në 12:00 02:00 deri në 12:00 12 shkurt deri në 16 janar 23 mars 2022 nga ora 12:00 deri në orën 12:00 13 janar 2022 – 16 shkurt 2022 nga ora 8:30 deri në orën 12:00 nga ora 9 e mëngjesit deri në 12:30 nga ora 02:30 deri në orën 22:00 deri në orën 01:30. 03/06/2022 03/24/2022 – 04/27/2022 8h30-12h 9h-12h30 8h-11h30 05/07/2022 04/28/2022 – 03/06/2022 – 03/06/2020h 3-12h /2022 4 qershor 2022 – 5 korrik 2022 8:30 paradite-12 orë 9:30 paradite 12:30 pasdite 13 shtator 2022 14/10/2022 10 gusht 2022 – 12:00 deri në 12:30, 20:00. 00 p.m. 9:30 deri në 11:30 15 nëntor 2022 16 dhjetor 2022 15 tetor 2022 – 15 nëntor 2022 8:30-12:00 9:00-12:30 8:00-

Tham Khảo Thêm:  Suy tưởng triết lí và nghệ thuật sáng tạo hình ảnh trong Tiếng hát

Shihni gjithashtu: Orari i provimeve DELF-DALF, tarifat dhe si të regjistroheni

6. SHËNIME TË RËNDËSISHME PËR TCF

Pjesa e kërkuar e testit TCF përbëhet nga pyetje me zgjedhje të shumëfishta (QCM) vetëm mbi aftësitë e të dëgjuarit dhe të të kuptuarit. Prandaj, për të qenë i suksesshëm dhe për të arritur rezultatin e dëshiruar, përveç aftësisë së secilit kandidat, faktorë jashtëzakonisht të rëndësishëm janë edhe aftësitë e testimit. Më poshtë, VFE – Vietnam France Exchange do të japë disa këshilla të dobishme për t’ju ndihmuar të përgatiteni për këtë provim!

VFE-meow-khi-lam-bai-thi-tcf

PARA DHE GJATË PROVIMIT

Ju duhet të kuptoni strukturën e testit, sekuencën e aftësive, kohën maksimale për çdo test. Ky informacion mund të gjendet në manualin e kandidatit në faqen e internetit të CIEP në: france-education-international.fr

Lexoni me kujdes artikullin për të shmangur çdo keqkuptim. Pyetjet janë të renditura sipas nivelit nga Lehta në Vështirë, ju duhet t’i përgjigjeni TË GJITHA pyetjeve në pyetje dhe nuk duhet të humbni kohë në pyetje të vështira. Menaxhimi i kohës është aftësia më e rëndësishme që çon drejt suksesit

Numri i përgjithshëm i fjalive është 76 për 3 aftësi të të dëgjuarit, strukturës gjuhësore dhe të lexuarit të kuptuarit. Koha totale është 1 orë 25 minuta (Testi me shkrim do të caktohet në kohë të veçantë).

TEST PËR DËGJIM: 29 pyetje – 25 minuta

 • Të gjitha këngët mund të dëgjohen vetëm një herë. Pyetjet nuk do të shtypen në fletën e pyetjeve, por do të lexohen vetëm në pjesën dëgjimore. Prandaj, duhet të dalloni llojet e pyetjeve, t’i kushtoni vëmendje për të dëgjuar fjalët pyetëse (qui, que, koment, quel, pourquoi, etj.)
 • Çdo seancë dëgjimi do të sinjalizohet nga një sinjal audio, intervali kohor ndërmjet pjesëve është regjistruar.
 • Për shkak të natyrës së vazhdueshme të testit, ju duhet të praktikoni përqendrim intensiv. Regjistrimi i fjalëve kyçe të dëgjueshme është shumë i nevojshëm
 • Gjatë pushimeve ndërmjet fjalive, zhveshni dhe gjeni fjalë kyçe në përgjigjen tjetër.

TEST PËR STRUKTURËN E GJUHËS: 18 fjali – 15 minuta

 • Ky është një bonus për pjesët e tjera, duhet të përgatiten shumë mirë njohuritë.
 • Ka vetëm 1 përgjigje të saktë, kështu që kur nuk e kuptoni pyetjen, duhet të aplikoni metodën e eliminimit.

TEST PËR LEXIM: 29 pyetje – 45 minuta

 • Kur lexoni temën, është e nevojshme që së pari t’i jepet përparësi leximit të pyetjes për të marrë një ide mbi përmbajtjen e artikullit, duke ndihmuar në gjetjen e përgjigjes më shpejt.
 • Kur lexoni artikuj, është e nevojshme të përcaktoni shpejt formatin, strukturën e artikullit dhe të zgjidhni fjalë kyçe. Kushtojini vëmendje të veçantë fjalës lidhëse, për të gjetur përgjigjen.
 • Mos humbisni kohë në një lexim të vështirë, kur jeni në dyshim, kaloni në fjalinë tjetër dhe kthehuni për t’u përgjigjur më vonë.

PROVIMI ME SHKRIM

Në përgjithësi, tre seksionet e shkrimit të testit TCF do të rregullohen në rendin dhe kërkesat e mëposhtme:

 • Neni 1: Zakonisht në formën e artikujve me email, letra, kartolina, me gjatësi 60 deri në 120 fjalë. Këto janë artikuj të thjeshtë. Kandidatët duhet vetëm të lexojnë me kujdes kërkesat e temës, të bëjnë kërkesat e sakta dhe numrin e caktuar të fjalëve për të patur një rezultat shkrimi. Për këtë detyrë të parë, kandidatët duhet të dinë “modelin” e një letre, courriel, carte postale, etj. Dhe shkruajeni artikullin në një mënyrë të thjeshtë, të mjaftueshme, duke shmangur shkrimet e ndërlikuara, të ngatërruara dhe të gjata.
 • Neni 2: Artikulli përshkruan, tregon një histori, zakonisht për një ngjarje, një kujtim, një udhëtim të paharrueshëm në të kaluarën, me gjatësi 120 deri në 150 fjalë. Ju lutemi vini re se për këtë artikull, është e nevojshme të rregulloni skicën në mënyrë të qartë, të përmbledhur, në një rend kronologjik, me një hapje dhe përfundim. Përveç kësaj, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje përfshirjes së ndjenjave tuaja ndërsa tregoni dhe tregoni qartë pse ju pëlqen ose nuk ju pëlqen ky përvjetor, ngjarje ose festival.
 • Neni 3: Zakonisht për esenë numër 3, testi do të japë dy fragmente nga shtypi, dy mendime të ndryshme për një çështje të veçantë. Kandidatëve u kërkohet të përmbledhin këto dy ide (40-60 fjalë) dhe të japin mendimin e tyre për këtë çështje (80-120 fjalë). Neni 3 kërkon që kandidatët të kenë aftësi në përmbledhjen, sintetizimin e informacionit dhe të jenë në gjendje të shkruajnë ese argumentuese për të mbrojtur mendimet e tyre.
Tham Khảo Thêm:  Giải phương trình bằng phương pháp thế

DISA SHËNIME PËR TCF TEST TË SHKRIMIT

 • Kandidatët duhet t’i kryejnë detyrat e tyre sipas rendit 1, 2, 3. Absolutisht mos kërceni në rregull kur bëni testin. Për shembull, detyrat që kalojnë mësimin 1 dhe punojnë vetëm në detyrën 2 ose 3 nuk do të vlerësohen.
 • Kandidatët nuk lejohen të përdorin libra referues ose fjalorë gjatë testimit.
 • Pavarësisht se ku e bëni testin, vlerësimi dhe pikëzimi i testit trajtohet gjithashtu nga CIEP, çdo test do të vlerësohet dy herë për të parandaluar gabimet gjatë procesit të notimit.
 • Koha për shkrimin e TCF: 60 minuta.
 • Kandidatët duhet t’i kushtojnë vëmendje kufirit të fjalëve për secilën detyrë.
 • Si të llogarisni numrin e fjalëve: çdo grup karakteresh i ndarë nga një hapësirë ​​konsiderohet fjalë. Shembull: C’est-à-dire = 1 wordun bon voyage = 3 fjalë ne l’ai pas vu = 5 fjalë

7. Vetë-studim TCF në shtëpi

TCF e vetë-studimit nuk është një opsion optimal, por do të jetë një mundësi kursimi për ata që kanë vështirësi financiare. Së pari, mund të përgatiteni për provimin TCF përmes faqes së internetit TV5MONDE duke klikuar këtu.

Ju mund të praktikoni llojet e pyetjeve vit pas viti, si dhe të bëni teste praktike. Rezultatet do të vlerësohen automatikisht dhe do të konvertohen në nivele. Ju gjithashtu mund të rishikoni fjalitë dhe përgjigjet e gabuara për të mësuar për testin tjetër.

Përveç kësaj, ju mund të gjeni më shumë materiale në bibliotekën e librave dhe manualeve të VFE-së këtu.

Shihni gjithashtu: Frengjishtja që duhet të dini: Mësoni 4000 fjalë thelbësore frënge me vetëm një libër

8. REGJISTROHU PER TCF

Për t’i ndihmuar studentët të përcaktojnë aftësinë dhe nivelin e tyre aktual të frëngjishtes, të familjarizohen me formatin e provimit TCF në të gjitha nivelet për të rritur besimin dhe stabilitetin e tyre psikologjik në çdo provim, VFE organizon një provim model në jetën reale me organizim dhe shkallë profesionale. Provimet simuluese në VFE zhvillohen po aq seriozisht sa edhe garat zyrtare me gjyqtarë ekspertë.

SI TË REGJISTROHET PËR KARTELËN TCF në VFE

Përveç kësaj, ju mund të vizitoni dhe ndiqni Facebook-un e tij VFE – Shkëmbim Vietnam FranceÇdo ditë, VFE do të postojë shumë njohuri të rëndësishme, klipe interesante në frëngjisht, duke e bërë mësimin tuaj të frëngjishtes të bëhet më i lehtë dhe më argëtues, tregojnë shumë komente: mësimi i frëngjishtes i kombinuar me botimet në Fanpage të VFE-së, efikasiteti i të mësuarit frëngjisht është shumë më i lartë se ai konvencional. të mësuarit.

Suksese në provimet e ardhshme TCF dhe merrni rezultatet që dëshironi!

Shihni më shumë: Studimi jashtë vendit në Francë dhe çfarë duhet të dini

Regjistrohuni dhe merrni një konsultë falas nga VFE

POLITIKA E PRIVATËSISË

Hy vọng thông qua bài viết Chứng chỉ TCF, lịch thi và những điều cần biết Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *