Còn bao nhiêu ngày nữa đến Tết Nguyên đán 2023?

Rate this post

Në vitin 2023, ne do të festojmë Vitin e Ri Hënor (ose vitin e maces). Pas Krishtlindjeve, njerëzit në mbarë vendin janë të zënë me përgatitjet për Vitin e Ri duke dekoruar shtëpitë e tyre, duke bërë pazar dhe duke organizuar një festë të arsyeshme Tet. Le të numërojmë mbrapsht me CareerBuilder për Vitin e Ri Hënor si dhe të shohim se sa ditë kanë mbetur deri në natën e Vitit të Ri, Vitin e Ri dhe Vitin e Ri 2023.

Sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Perëndimor, Vitin e Ri 2023?

Viti i Ri njihet edhe si Viti i Ri perëndimor – një festë jashtëzakonisht e rëndësishme në shumë vende të botës. Deri më tani, shumica e vendeve e kanë njohur 1 janarin si fillimin e vitit të ri dhe do të organizojnë një festë të madhe me fishekzjarre në orën 00:00 të datës 1 janar.

Në vitin 2022 janë 365 ditë, pra nga 8 dhjetori do të mbeten edhe 23 ditë deri në natën e ndërrimit të viteve. Kështu, 1 janari 2023 bie të dielën dhe 31 dhjetori 2022 do të jetë e shtunë.

>>Shiko më shumë: Orari i festave të Vitit të Ri Hënor 2023

Sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Perëndimor, Vitin e Ri Hënor 2023

Numërimi mbrapsht për Vitin e Ri (Burimi: Internet)

Sa ditë të tjera deri në Vitin e Ri Hënor 2023

Kështu që Sa ditë kanë mbetur nga tani deri në Tet??. Ju lutemi monitoroni rregullisht numërimin mbrapsht të numrit të ditëve deri në Tet për të përgatitur gjithçka siç duhet për të pritur vitin e ri me familjen tuaj.

>>> Tabaka me pesë fruta në festën e Tet 2023

>>> Urime të mira, koncize dhe unike për Vitin e Ri 2023

Sa ditë kanë mbetur deri në natën e ndërrimit të viteve?

Sipas kalendarit hënor ditët e mbetura deri në Tet është 30 një ditë tjetër, pra natën e Vitit të Ri Hënor në 2023. Kështu që tani e tutje Edhe pak të diela deri në Tet dhe e di!

Nata e Vitit të Ri ka për qëllim të largojë shpirtrat e këqij dhe të gjitha të këqijat në vitin e vjetër, njerëzit do të mirëpresin një erë të re me shumë shpresa dhe ambicie. Ky është edhe momenti kur të gjithë shkundin hallet e tyre, është nata e heshtjes dhe e shenjtërisë për të qenë mirënjohës për meritat e të parëve të tyre.

>>> Çfarë dite janë Krishtlindjet?

>>> Urimet më të mira dhe më domethënëse të Krishtlindjeve 2022

Numërimi mbrapsht deri në sa ditë kanë mbetur deri në natën e Vitit të Ri të vitit të Lepurit

Nata e Vitit të Ri është koha për të shënuar tranzicionin e vitit të ri (Burimi: Internet)

Tham Khảo Thêm:  Hình ảnh Rồng 3D - Hình Nền RỒNG đẹp Uy Lực, Dũng Mãnh Nhất

>>Shiko më shumë: Kthimi në punë pas festës së Tet

Cila është dita e 1 e Vitit të Ri Hënor 2023?

Shumë njerëz pyesin:Sa ditë kanë mbetur nga tani deri në Tet?“. Dihet se dita e parë e Vitit të Ri Hënor 2023 do të bjerë më 22 janar 2023 të kalendarit diellor (të dielën). Prandaj, dita e 30-të (mbrëmja e Vitit të Ri) të Vitit të Ri Hënor do të jetë më 21 janar 2023.

Çfarë është Viti i Ri Hënor? Pse ka një Vit të Ri Hënor?

Viti i Ri Hënor (Viti i Ri, Viti i Ri Ta, Viti i Ri Hënor, Viti i Ri Tradicional) është një festë jashtëzakonisht e rëndësishme dhe domethënëse në fillim të vitit në Vietnam.

“Tet” është shqiptimi kino-vietnamez i fjalës “Tet”. “Nguyen” në kuptimin kinez është fillimi i fillimit dhe “Dan” është mëngjesi i hershëm, kështu që shqiptohet saktë si “Viti i Ri Hënor”. Në kuptimin e vërtetë të fjalës, Viti i Ri Hënor është një fillim i ri i vitit të ri, me shumë aspirata dhe shumë dëshira për një jetë më të begatë, më të qetë dhe më të mirë.

>>> Çfarë do të thotë nata e Krishtlindjes?

>>> 30+ urime Krishtlindjesh në anglisht

Çfarë është Viti i Ri Hënor? Pse ka një Vit të Ri Hënor?

Viti i Ri Hënor është një festival i veçantë dhe kuptimplotë në Vietnam (Burimi: Internet)

>>> Kapak, statusi i Krishtlindjes, qesharak, kuptimplotë

>>> 20+ Kartolina lundruese të Krishtlindjeve shumë të bukura dhe mbresëlënëse

Sa ditë pushimi keni në Vitin e Ri Hënor 2023??

Numri i festave të Vitit të Ri Hënor do të variojë nga 6-9 ditë në varësi të temave të ndryshme, veçanërisht si më poshtë:

 • Studentët kanë 9 ditë pushim (18 janar 2023 deri më 26 janar 2023).
 • Nxënësve u lejohen më shumë se 9 ditë pushim (në varësi të orarit të shkollës dhe shkollës).
 • Punonjësit publikë marrin 7 ditë pushim (20 janar 2023 deri më 26 janar 2023) ose 9 ditë (21 janar 2023 deri më 29 janar 2023).
 • Punonjësit kanë 1 ditë pushim në javë (e diel) dhe kanë të drejtë për 6 ditë pushim (nga 20 janari 2023 deri më 25 janar 2023) ose 6 ditë (nga 21 janari 2023 deri më 26 janar 2023).
 • Punonjësit kanë 2 ditë pushim/javë (e shtunë, e diel) dhe kanë 7 ditë pushim (nga 20 janari 2023 deri më 26 janar 2023) ose 9 ditë (nga 21 janari 2023 deri më 29 janar 2023).

>>> Çfarë do të thotë Shpella e Krishtlindjeve?

>>> Dhuratat më domethënëse, të ngrohta dhe unike të Krishtlindjeve në 2022

>>> Kartolina më e bukur dhe e thjeshtë e Krishtlindjeve e punuar me dorë

Cili është viti i Lepurit në 2023? Çfarë moshe do të ketë fat?

2023 është viti i Lepurit, i llogaritur nga 1 janari 2023 deri në fund të 31 dhjetorit 2023. Quy Mao është emri i një mace në jetën e përditshme, që mban fatin Kim ose Platinum. Për personat e lindur në vitin e maces, viti i lepurit është viti i moshës së tyre, ndaj kushtojini vëmendje gjithçkaje për të pasur një 2023 të plotë dhe të qetë.

Cila është ngjyra e Vitit të Lepurit?

Nam Quy Lepuri

Ngjyra e fatit: Gri, e bardhë, e regjistruar nën elementin Kim.

Ngjyra e ngjashme: E verdhë e errët, kafe dheu që i përket elementit të Tokës.

Zonja e lepurit

Ngjyra e fatit: Gri, e bardhë, e regjistruar nën elementin Kim.

Ngjyra e ngjashme: E verdhë e errët, kafe dheu që i përket elementit të Tokës.

Përveç kësaj, njerëzit e lindur në vitin e Lepurit do të urrejnë ngjyrat e elementit të zjarrit si e kuqja, roza dhe vjollca. Gjatë llogaritjes Sa ditë kanë mbetur nga tani deri në Tet?zgjidhni ngjyrën e fustanit për “feng shui” për të mirëpritur shumë pasuri në vitin e ri.

Numrat me fat për të lindurit në vitin e Lepurit

Numri me fat

Për burrat e lepurit: 6, 7, 2, 5, 8, 0, 1

Për zonjën e lepurit: 6, 7, 2, 5, 8, 0, 1

Numri i gdhendur me Lepurin

Viti i Lepurit 2023 është i ngjashëm me numrat që i përkasin kategorive Zjarri dhe Dru. Këto janë numra si 3, 4, 9.

Tham Khảo Thêm:  Hình ảnh hoa cúc trắng nền đen tuyệt đẹp

Cila moshë është e përshtatshme për moshën e Lepurit?

Nam Quy Lepuri

Në biznes: Burri i kësaj moshe do të bëjë biznes në mënyrë efektive me moshat si: Quy Mao, At Ty dhe Ky Dau. Prandaj, biznesi do të jetë i përshtatshëm dhe shumë efektiv, me fat të mirë.

Në martesëJeta e çiftit do të jetë më e plotë, e lumtur dhe do të përparojë së bashku nëse ky person martohet me moshat e mëposhtme: Quy Mao, At Ty, Dinh Mui, Ky Dau, Tan Hoi, Tan Suu.

Zonja e lepurit

Në biznes: Quy Mao në të njëjtën moshë, At Ty, Dinh Mui

Në martesë: Quy Mao, At Ty, Dinh Mui, Ky Dau, Tan Hoi dhe Tan Ox

Mosha e gdhendur me Quy Rabbit 2023

Personat e lindur në vitin 2023 janë Kali me moshën e Miut dhe Miut.

Tet 2023 është viti i lepurit, i katërti nga 12 shenjat e zodiakut

Viti i Ri Hënor 2023 (Burimi: Internet)

Cila është data e Vitit të Ri Hënor 2023?

Sipas kalendarit të përhershëm, dita e parë e Vitit të Ri Hënor të Vitit të Lepurit 2023 (Viti i Ri Hënor) do të bjerë të dielën, më 22 janar 2023. Prandaj, ditët e para të vitit do të bien në datat e mëposhtme:

– 29 Viti i Ri: të Premten, 20 Janar 2023

– 30 Viti i Ri: të shtunën 21/01/2023

– 1 Tet: të dielën, 22 janar 2023

– Dita e Dytë Tet: të hënën 23/01/2023

– Dita e tretë e Tet: të martën 24/01/2023

– Viti i Ri Hënor i 4-të: të Mërkurën 25/01/2023

– 5 Tet: ditën e enjte, 26 janar 2023

Sa ditë pushimi keni në Vitin e Ri Hënor 2023??

Numri i festave të Vitit të Ri Hënor do të variojë nga 6-9 ditë në varësi të temave të ndryshme, veçanërisht si më poshtë:

 • Studentët kanë 9 ditë pushim (18 janar 2023 deri më 26 janar 2023).
 • Nxënësit kanë të drejtën e pushimit në varësi të orarit dhe vendimeve të shkollës.
 • Punonjësit e shtetit marrin 7 ditë pushim (nga 20 janar 2023 deri më 26 janar 2023)
 • Punonjësit kanë 1 ditë pushim në javë (e diel) dhe kanë të drejtë për 6 ditë pushim (nga 20 janari 2023 deri më 25 janar 2023) ose 6 ditë (nga 21 janari 2023 deri më 26 janar 2023).
 • Punonjësit kanë 2 ditë pushim/javë (e shtunë, e diel) dhe kanë 7 ditë pushim (nga 20 janari 2023 deri më 26 janar 2023) ose 9 ditë (nga 21 janari 2023 deri më 29 janar 2023).

Sa ditë pushimi keni në natën e Vitit të Ri 2023??

Viti i Ri 2023 do të jetë i lirë nga 2-3 ditë sepse Viti i Ri i këtij viti bie të dielën, kështu që do të kemi një ditë pushimi shtesë.

Edhe disa dhjetra ditë deri në natën e ndërrimit të viteve (Burimi: Internet)

Edhe disa dhjetra ditë deri në natën e ndërrimit të viteve (Burimi: Internet)

Çfarë dhurate t’i bëni shefit tuaj në Vitin e Ri Hënor?

Shporta dhuratash

Një shportë dhuratash Tet me urime të thella dhe kuptimplota me rastin e Tetit do të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për shefin tuaj me rastin e Vitit të Ri Hënor. Një shportë dhuratash me reçelra, verë ose ushqime të shëndetshme do të rrisë lidhjen tuaj të ngushtë me shefin tuaj, duke treguar se jeni një person delikat dhe i kujdesshëm.

Shporta e dhuratave Tet është një dhuratë e thjeshtë por domethënëse (Burimi: Internet)

Shporta e dhuratave Tet është një dhuratë e thjeshtë por domethënëse (Burimi: Internet)

Frutat Tet në formë

Ju mund ta zgjidhni këtë dhuratë për t’ia bërë shefit tuaj ditën e Vitit të Ri, në mënyrë që ai të shfaqë shtëpinë e tij më me shkëlqim. Ka shumë lloje frutash në formë që mund të zgjidhni si dhurata për shefin tuaj, si p.sh. pomelo pomelo, dora e Budës, shufra ari shalqiri ose imazhe tipike të Tet si banh chung, lule kajsie, forma mace (Ju Mao),…

Frutat në formë janë gjithashtu një dhuratë unike dhe mbresëlënëse (Burimi: Internet)

Frutat në formë janë gjithashtu një dhuratë unike dhe mbresëlënëse (Burimi: Internet)

Verë

Vera është një dhuratë e shkëlqyer që mund ta blini si dhuratë për shefin tuaj. Sipas konceptit vietnamez, ngjyra e kuqe e verës simbolizon suksesin, pasurinë dhe shumë gjëra të mira. Dhënia e verës simbolizon një dëshirë për prosperitet. Përveç kësaj, shkenca vërteton gjithashtu se vera perëndimore është shumë e dobishme për shëndetin nëse përdoret në doza të arsyeshme. Zgjidhni një verë premium për t’ia dhënë shefit tuaj me rastin e Tetit.

Tham Khảo Thêm:  Cảm nhận về vấn đề nguyên tắc trong Văn học khái luận

Vera është një dhuratë domethënëse për shefin tuaj me rastin e Tetit

Vera është një dhuratë kuptimplote për shefin me rastin e Tetit (Burimi: Internet)

Piktura murale Feng Shui

Jo vetëm që e bëjnë hapësirën më artistike dhe tërheqëse, por edhe më luksoze, pikturat murale të feng shui gjithashtu ndihmojnë pronarët e shtëpive të marrin më shumë pasuri, të përparojnë në biznes dhe të kenë fat të mirë në shëndet. Ju lutemi studioni me kujdes llojin e fotos që është e përshtatshme për fatin e shefit tuaj për të blerë një dhuratë për shefin tuaj në festën e Tet.

Pikturat e murit kanë shumë kuptime për përdoruesit

Pikturat murale kanë shumë kuptime për përdoruesit (Burimi: Internet)

Sugjeroni Tabaka me pesë fruta në festën e Tet

Shfaqja e tabakasë me pesë fruta në Tet ka qenë një traditë në çdo familje vietnameze. Njerëzit shpesh do të shfaqin fruta me kuptimin e fatit me shpresën e një viti të ri “të lulëzuar”. Këtu janë disa sugjerime për disa fruta me fat që shfaqen shpesh në tabaka me pesë fruta në festën e Tet:

Lloji i frutave

Kuptimi

Annona

Ju uroj gjithë të mirat

Kënduar

Para të bollshme, të plota, të bollshme

Kokosi

Asnjë mungesë

Papaja

I plotë, i begatë

Mango

Konsumi nuk mungon, jeta është gjithmonë e mbushur dhe e pasur

Ananasi (Ananas)

E shijshme, me fat

Buda e Enjte

Ka kuptimin e dorës së Budës për të mbrojtur njerëzit

Grejpfrut

Grejpfruti simbolizon bashkimin familjar

Banane

Do të thotë dora e pasme mbron, paqen

Kuat (Tac, Hanh) / Portokalli / Mandarinë

Lumturi, prosperitet dhe fat

Rozë

Rozë, e harlisur, e suksesshme

shegë

Keni më shumë fëmijë, jetë të gjatë dhe prosperitet

Thanh Long

Konvergjenca e Dragoit të Resë

shalqini

E mirë, e përsosur, e sinqertë

Rrushi

E bollshme dhe e bollshme

Të tre rajonet tabaka me pesë fruta përgatitet për vitin e ri

Tabaka me pesë fruta me tre rajone përgatitet për vitin e ri (Burimi: Internet)

Sugjeroni Gëzuar Vitin e Ri 2023 Më e mira për klientët

Le t’i referohemi menjëherë disa urimeve kuptimplota që mund t’u dërgoni klientëve në festën e Tet për të treguar sofistikimin dhe mirënjohjen tuaj për klientët që kanë qenë besnikë ndaj markës tuaj gjatë kohës së kaluar. :

 1. Në fillim të vitit të ri, (emri i biznesit) ju uroj klientëve tanë një pranverë të bukur, gjithçka është ashtu siç dëshironi, sukses dhe fat. Ju uroj një Vit të Ri të begatë, ribashkim dhe shumë momente domethënëse me familjen dhe miqtë e ngushtë. Gëzuar Vitin e Ri!
 1. Në emër të (emrit të biznesit), dëshirojmë të dërgojmë urimet tona më të mira për Vitin e Ri Hënor 2023: Fat i mirë – Shëndet – Sukses. Faleminderit që na ndiqni dhe na mbështetni gjithmonë në rrugëtimin tonë të zhvillimit të markës.
 1. Viti i Ri i Lepurit 2023, (emri i biznesit) ju uroj një pranverë të ngrohtë, të qetë, të lumtur dhe të suksesshme! Gëzuar Vitin e Ri!
 1. Me rastin e Vitit të Ri, dëshirojmë t’u dërgojmë klientëve tanë urimet më të mira. Ju uroj një biznes të begatë, një familje të lumtur dhe të begatë dhe momente domethënëse të Tet. Ne do të kemi dhurata unike për ju me rastin e vitit të ri, ndaj mos harroni të na ndiqni.
 1. (Emri i biznesit) ju uroj juve dhe familjes suaj vitin e ri “Lumturi – Paqe – Prosperitet – Fat”. Gëzuar Vitin e Ri 2023!
 1. Mbështetja dhe bashkëpunimi i klientëve është një faktor i rëndësishëm që kontribuon në suksesin e kompanisë sonë. Faleminderit dhe ju uroj gezuar vitin e ri 2023 dhe prosperitet Khang!

Disa pyetje në lidhje me Tet

Shfaqja e fishekzjarreve të Vitit të Ri 2023 në Hanoi, Ho Chi Minh City

Hy vọng thông qua bài viết Còn bao nhiêu ngày nữa đến Tết Nguyên đán 2023? Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Phát biểu cảm nghĩ về bài Sông nước Cà Mau của Đoàn Giỏi

Đoạn trích “Sông nước Cà Mau” trích trong “Đất rừng phương Nam” sẽ được giới thiệu trong chương trình Ngữ văn lớp 6. Download.vn sẽ giới thiệu…

Kể lại một sự việc em lỡ gây ra khiến bố mẹ buồn phiền

Chủ thể: Hãy kể về một sự việc mà bạn đã vô tình gây ra khiến bố mẹ bạn bực mình Hãy kể về một sự việc…

Johann Sebastian Bach – A chronology

1685 Johann Sebastian Bach was born in Eisenach on 21 March. He retained many memories of his childhood in Eisenach throughout his life, including the family home…

Tả cảnh buổi sáng trên nương rẫy lớp 5 (3 mẫu)

Tập Làm Văn lớp 5: Tả cảnh buổi sáng trên cánh đồng gồm 3 bài văn mẫu có dàn ý chi tiết, giúp các em học sinh…

Truyện cổ tích Thánh Gióng

Đột nhiên cô cảm thấy rùng mình khi đặt chân lên dấu chân lạ. Và từ đó cô có bầu. Đủ ngày đủ tháng, nàng sinh được…

Phân tích giá trị nội dung và nghệ thuật của bài thơ Tây Tiến

Chiến tranh và người lính luôn là chủ đề phổ biến đối với các nghệ sĩ tài năng. Ta bắt gặp bóng dáng người lính trong bài…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *