Còn bao nhiêu ngày nữa đến Tết Nguyên đán 2024? Đếm ngược

Rate this post

Duke numëruar nga sot (11 shkurt 2023) pastaj rreth 364 ditë dhe ne do të vijmë në Vitin e Ri Hënor të Dragoit të Dragoit në 2024.

1. Sa ditë të tjera deri në Tet 2024?

Nga sot, rreth 364 ditë Një tjetër është për Vitin e Ri Hënor 2024 (duke rrumbullakosur ditën dhe pa llogaritur sekondat, minutat dhe orët). Ju mund të shihni tabelën kohore të numërimit mbrapsht më poshtë për të ditur saktësisht se sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Hënor nga koha e tanishme.

2. Pse duhet të dimë se sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Hënor 2024?

Duke ditur paraprakisht se sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Hënor 2024, do të ketë nivele të ndryshme ndikimi dhe rëndësie në varësi të planeve të secilit person. Shumë njerëz e shohin të nevojshme kur llogaritin se sa kohë ka mbetur deri në vitin e ri hënor. Megjithatë, disa njerëz mendojnë se kjo nuk i prek shumë.

Më konkretisht, kur të dimë se sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri Hënor, do t’ju ndihmojë të planifikoni dhurata më të mira Tet. Që andej të gjithë do t’u dërgohen prindërve, gjyshërve, miqve, kolegëve, shefave, partnerëve etj., dhuratat më të mira për Tetin.

Për ata që punojnë larg shtëpisë, është gjithashtu e nevojshme të dish sa ditë përpara deri në Tet. Bazuar në këtë, ata mund të planifikojnë pushimet e tyre Tet herët. Siç e dini të gjithë, kur vendi hyn në festat e mëdha, veçanërisht në Vitin e Ri Hënor, numri i njerëzve nga qyteti në fshat rritet papritur, duke penguar trafikun.

Prandaj, duke u bazuar në kohën e mbetur të vitit të vjetër, do të llogarisni kohën e saktë që ju nevojitet për të përfunduar punën e papërfunduar. Përveç kësaj, njerëzit do të zgjedhin gjithashtu një kohë të arsyeshme për t’u kthyer në vendlindjen e tyre pa u shqetësuar se do të mbeten në trafik.

Njohja paraprakisht e kohës së mbetur të vitit të vjetër dhe e ardhjes në Tet është gjithashtu shumë e rëndësishme për ata që duhet të planifikojnë daljet gjatë Tet. Nga atje, ne do të mund të organizojmë një orar të qartë udhëtimi, pa u përditësuar për të shijuar një festë të lumtur.

Koha e fundit të vitit të vjetër është gjithashtu koha për të shlyer të gjitha borxhet, kreditë e papaguara si dhe për të përfunduar punën e vitit të vjetër para se të vijë viti i ri. Zakonisht, në Vietnam, njerëzit shpesh kanë idenë se të jesh në borxh ndaj dikujt ose të mos mbarosh punën e vitit të vjetër do të jetë fat i keq në vitin e ri.

Tet është një rast kur fëmijët janë shumë të emocionuar sepse kjo është koha për të marrë pako të kuqe nga të rriturit. Përveç kësaj, fëmijët morën edhe urime kuptimplota nga prindërit, gjyshërit, … si dhe hanin ëmbëlsirat Tet. Ndaj edhe këta fëmijë vjellin deri në Tet, jo vetëm ata që janë larg shtëpisë.

Tham Khảo Thêm:  Vận tốc âm thanh là gì? Tốc độ âm thanh bằng bao nhiêu km/h, m/s

Sa për të tjerët, të dish se sa ditë kanë mbetur deri në Tet 2024 është koha për të treguar pritjen dhe eksitimin e një populli vietnamez kur bota po ndërron rrobat për të mirëpritur pranverën.

3. Edhe sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri 2024? Numërimi mbrapsht deri në Tet

Deri tani, rreth 323 ditë Është ende nata e Vitit të Ri 2024. Të gjithë mund të shohin menjëherë kohëmatësin e mëposhtëm të numërimit mbrapsht për të ditur se sa ditë kanë mbetur deri në Vitin e Ri perëndimor në 2024.

4. Në cilën datë është Viti i Ri Hënor 2024?

Viti i Ri i Dragoit në 2024 do të ketë një datë 1 bie më 10/2/2024 Kalendari të shtunën. Më pas, data 2 Tet 2024 është e hapur E diel 2.11.2024. Pas kësaj, data 3 e Vitit të Ri Hënor 2024 do të jetë në datën e gabuar E hënë 2.12.2024

5. Sa ditë pushimi për Tet 2024?

Pasi morët vesh sa ditë kanë mbetur deri në Tet? Atëherë me siguri lexuesit do të bëjnë pyetjen nëse ky Tet 2024 do të ketë disa ditë pushimi. Le të zbulojmë orarin e festave për Vitin e Ri Perëndimor dhe Vitin e Ri Hënor këtë vit më poshtë.

5.1. Orari i festave të Vitit të Ri Hënor 2024

Viti i Ri Hënor është një rast i veçantë që njerëzit të kthehen dhe të kalojnë kohë me familjet e tyre pas një viti. Më e rëndësishmja, ky rast është gjithashtu koha më e çmuar që punëtorët larg shtëpisë të kthehen në shtëpitë e tyre.

Në Vitin e Ri Hënor 2024, zyrtarët, nëpunësit civilë dhe zyrtarët shtetërorë kanë ditë pushimi të njëpasnjëshme 7 dite. Konkretisht, orari i festave të Vitit të Ri Hënor 2024 fillon nga 08/02/2024 deri në fund 14 shkurt 2024 (Per diten 29 dhjetor Viti i lepurit vjen 5 janar Viti i Dragoit).

Në të cilat gjithsej 7 ditë pushim, 6 ditë janë pushime Tet dhe 1 ditë është e diel çdo javë. Organizatat dhe kompanitë që nuk kanë pushime javore të shtunën dhe të dielën do të kenë një aranzhim më të arsyeshëm për pushimet e Vitit të Ri Hënor për punonjësit.

Sidoqoftë, orari i pushimeve 2024 varet nga kompani dhe organizata të ndryshme, numri i ditëve të pushimit do të jetë i ndryshëm. Ju mund t’i referoheni planit të mësipërm të pushimeve Tet dhe të shënoni sa ditë kanë mbetur deri në Tet dhe mund të mbani shënim numrin e pritur të ditëve të pushimit, të organizoni të rezervoni biletën më të hershme të transportit për t’u kthyer në qytetin tuaj.

5.2. Orari i festave të Vitit të Ri Hënor 2024

Nata e Vitit të Ri 2024 do të bjerë E hënë 01.01.2024. Prandaj, punonjësit, nëpunësit civilë dhe punonjësit publikë do të kenë të drejtë të largohen sipas orarit të mëposhtëm:

 • Mbyllur nga e shtuna, 30 dhjetor 2023 deri më 1 janar 2024: Janë gjithsej 3 ditë.
 • Mbyllur nga e diela 31 dhjetor 2023 deri në fund të 1 janarit 2024: Totali është 2 ditë (për kompanitë pa pushim javor të shtunën).

6. Çfarë është Viti i Ri Hënor?

Pasi zbulohet se sa ditë kanë mbetur deri në Tet, numri i pritshëm i festave të Tet. Pastaj le të mësojmë pak për Vitin e Ri Hënor në vendin tonë.

Tet Nguyen Dan njihet edhe me emra të tjerë si Tet Ta, Viti i Ri Hënor dhe Tet Tradicional. Kjo është një festë e madhe në fillim të vitit të ri, e cila regjistrohet sipas kalendarit hënor të popujve të Azisë Lindore. Do të përfshijë vende të tilla si Kina, Japonia, Tajvani, Vietnami dhe Gadishulli Korean.

Sipas rrjedhës së historisë, japonezët e kanë lënë jashtë Vitin e Ri Hënor. Vetëm kinezët, koreanët dhe vietnamezët e mbajnë traditën e Tet.

Tham Khảo Thêm:  Mạch Nha Là Gì? Để Làm Gì? Và Những Điều Cần Biết

Në Vietnam, para Tet, ekziston një zakon për të adhuruar Tao Quan në ditën e 23-të të muajit hënor. Ofertat e Vitit të Ri në datën 29 ose 30 e dhjetorit negativ. Për shkak të rregullit të kërcimit njëmujor të kalendarit hënor, dita e parë e Vitit të Ri nuk do të jetë kurrë para 21 janarit pozitive. Në të njëjtën kohë, kurrë pas datës 20 shkurtvetëm brenda këtij intervali datash.

E gjithë festa e Vitit të Ri Hënor do të zgjasë për 7 deri në 8 ditë në fund të vitit të vjetër dhe 7 ditet e vitit te ri.

7. Kuptimi i Vitit të Ri Hënor

Viti i Ri Hënor Vietnamez njihet edhe nga shumë njerëz me emra të tjerë si: Viti i Ri Hënor, Viti i Ri Tradicional, Tet Ta, Tet Ca ose Tet. Kjo është një festë e madhe në fillim të vitit hënor për të pritur pranverën e re. Ky rast sjell kuptim të rëndësishëm jo vetëm në vendin tonë, por edhe në vende të Azisë dhe Azisë Juglindore si: Singapor, Kinë

Fjala “Tet” është në fakt një lexim kino-vietnamez i fjalës “periudha”. Ndërkohë, fjala kineze “yuan” do të thotë fillimi, hapja dhe “dan” do të thotë herët në mëngjes. Prandaj, Viti i Ri Hënor, nëse lexohet sipas shqiptimit të saktë, do të jetë “Vit i ri hënor”.

Me rastin e Vitit të Ri Hënor çdo vit, anëtarët e familjes në Vietnam do të mblidhen së bashku, do të gatuajnë së bashku, do të dekorojnë, pastrojnë shtëpinë, do të paketojnë tortën Chung, tortën Tet, bëjnë reçel Tet, bëjnë çaj, duke parë filma Tet, etj. Në të njëjtën kohë, ata gjithashtu biseduan dhe ndanë me njëri-tjetrin për të mbyllur historitë e vitit të kaluar.

Disa pjata tipike në festën e Tet që nuk mund të humbisni janë:

 • Rrotulla të skuqura pranverë
 • Oriz ngjitës Gac
 • Mish i zier
 • Turshi
 • Çmimet e pjeprit

8. Tabaka me pesë fruta në Vitin e Ri Hënor në Vietnam

Le t’i referohemi menjëherë 15 frutave me fat për t’i shfaqur në tabaka me pesë fruta për ju dhe kuptimet që ajo sjell:

Shiko me shume: Çfarë do të thotë tabaka me pesë fruta në festën e Tet? Si të organizoni dhe cilat gabime duhet të shmangni?

9. Dhurata fantastike për Vitin e Ri Hënor

Këtu janë disa dhurata interesante dhe domethënëse që duhet t’u bëni atyre që doni:

10. Sugjeroni urime të mira për Vitin e Ri

Këtu janë disa nga urimet më të mira dhe më domethënëse të Tet për njerëzit që duam:

1. I uroj gjyshërve të mi – Rrofshin njëqind vjet. Kur të vijë pranvera, unë (nipi) ju uroj një vit të ri, jetoni njëqind vjet me fëmijët dhe nipërit tuaj.

2. Ju uroj ju dhe gjyshërit tuaj një pranverë shumë të lumtur.Edhe pse mund të kthehem te gjyshërit, nuk do t’i harroj kurrë meritat e edukimit që më kanë dhënë gjyshërit.

3. Pranvera e lepurit ka ardhur

Te uroj me te mirat

Viti i Ri largon shqetësimet

Kujdesuni për shëndetin tuaj dhe shijoni pleqërinë tuaj

4. Jam i lumtur që shoh gjyshërit e mi

Viti i Ri është po aq i vjetër sa më i ri

Ju uroj kështu

Jetë të gjatë, jetë të gjatë, e gjithë familja është e lumtur

5. Pranvera vjen me shpresë: Gjithkush është i ngrohtë dhe i mbushur; Të dashur gjyshër: Përgjithmonë të rinj dhe kurrë moshatarë.

6. Vjen një tjetër vit i ri, flokët e tij janë më të argjendta. Këtë vit jam rritur dhe pjekur shumë, gjysh, mos u shqetëso shumë, kujdesu mirë për shëndetin dhe jeto me optimizëm, të lumtur që flokët të mos të thihen gjithnjë e më shumë. Ju uroj një vit të ri shumë të lumtur dhe të begatë.

7. Viti i vjetër mbaroi, viti i ri kaloi, sot vij të uroj gjyshërit: jetë të gjatë, shëndet, përgjithmonë të rinj dhe jo të vjetër, dashuri dhe harmoni, mbarësi, lumturi dhe begati.

Tham Khảo Thêm:  Quả La Hán Khô (1 Kg) - Hà Nội

8. Ju uroj ju dhe familjen tuaj gjithmonë plot shëndet, plot dashuri dhe një familje të begatë.

Shiko me shume: Sintetizoni 60+ urime të mira për Vitin e Ri 2023 për të dashuruarit, familjen, miqtë, mësuesit, …

11. Gjërat për të bërë pranë Tet

Sipas besimeve popullore, ne duhet të përfundojmë dhe të përfundojmë vitin e vjetër për të pritur një vit të ri me shumë fat. Prandaj, këtu janë disa gjëra që duhet të bëni përpara fundit të vitit 2023 dhe të mirëprisni një 2024 të bekuar:

 • Trajto të gjitha punët e vitit të vjetër 2023.
 • Shlyeni borxhet deri në vitin 2023, duke mos zgjatur përtej 2024.
 • Rezervoni heret biletat e autobusit, biletave ajrore, treni për të pasur një mjet për t’u kthyer në vendlindje me familjen tuaj.
 • Nëse është e mundur, blini vetes një grup të ri rrobash për t’i veshur në fillim të vitit për t’u lutur për harmoni dhe fat.
 • Përgatituni të hiqni zarfat e kuq për t’ia dërguar personit që doni.
 • Lërini gjërat e trishtuara, të pakënaqshme në vitin e vjetër dhe përgatituni mendërisht për të pritur vitin e ri me plot energji.
 • Organizoni të gjitha punët për të kaluar një festë të plotë dhe të lumtur Tet.
 • Përgatitni një shpirt të lumtur dhe të gëzuar kur të ktheheni në shtëpinë tuaj.

12. Çfarë është nata e Vitit të Ri?

Dita e Vitit të Ri, e njohur edhe si Viti i Ri Perëndimor, Viti i Ri Ndërkombëtar, është një festë që zhvillohet më 1 janar Kalendari. Dita e parë e vitit sipas kalendarit diellor është një festë e rëndësishme për shumë popuj dhe kultura të ndryshme në mbarë botën.

Nata e Vitit të Ri konsiderohet festa më e madhe publike, zakonisht me fishekzjarre në mesnatë. Traditat e Ditës së Vitit të Ri në të gjithë globin përfshijnë aktivitete të tilla si shkuarja në kishë, vizita e miqve dhe familjes dhe mbajtja e një feste të Vitit të Ri.

13. Përgjigjet për disa informacione të shpejta që duhet të dini për Vitin e Ri Hënor 2024

Le t’i përgjigjemi disa pyetjeve të bëra shpesh në lidhje me Vitin e Ri Hënor 2024 pikërisht më poshtë për të pasur një Tet të plotë dhe të lumtur me familjen tuaj.

14. Përfundim

Sa ditë të tjera deri në Tet 2024? Numërimi mbrapsht deri në Tet 2024. Përditësuar numrin specifik të ditëve të mbetura deri në Vitin e Ri Hënor, si dhe numrin e vlerësuar të festave Tet. Në mënyrë që lexuesit të mund t’i referohen dhe të marrin informacion në lidhje me orarin e festave të Tet dhe të organizojnë pushimet më të mira për veten e tyre.

Faqja Dchannel e Mobile Viet, çdo ditë do të ketë përditësime me informacione të reja që janë më të kërkuara nga përdoruesit. Ndiqni faqen për të përditësuar më shumë informacione të reja rreth teknologjisë jashtë linje.

Mos harro “BLI TELEFON NË VIETNAM MOBILE” Merrni këshillat për çmimin më të mirë dhe shërbimin më të mirë.

Shiko me shume:

 • Sintetizoni mbi 50 çifte për Vitin e Ri Hënor 2023 më të mirë, më kuptimplotë dhe konciz, në mënyrë që të mirëpritni pranverën plot
 • Sintetizoni 50+ poezi për të uruar Vitin e Ri Hënor më të ngrohtë dhe më kuptimplotë 2023 për gjyshërit, prindërit, mësuesit, …
 • Cili është viti 2024, çfarë fati? E pershtatshme per moshat e tjera?
 • Sintetizoni mbi 60 imazhe të bukura dhe kuptimplote të Vitit të Ri 2023 për të mirëpritur atmosferën plot zhurmë pranverore

Mobile Vietnamese

Hy vọng thông qua bài viết Còn bao nhiêu ngày nữa đến Tết Nguyên đán 2024? Đếm ngược Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *