Đổi tiền Đô la ở đâu giá cao và hợp pháp?

Rate this post

Dollari është monedha zyrtare e Shteteve të Bashkuara, e njohur edhe me emra të tjerë si: Dollar Amerikan, Dollar, Dollar Amerikan, USD.

Dollari amerikan është aktualisht monedha më e përdorur në botë. Kjo monedhë qarkullon dhe përdoret në shumë transaksione në vende të botës, përfshirë Vietnamin. Si rezultat, kërkesa për këmbim dollarësh rritet. Pra, ku është çmimi ligjor dhe i lartë për të ndryshuar dollarët amerikanë në monedhën vietnameze?

Emërtimet aktuale të dollarit

Aktualisht në Vietnam, dollarët amerikanë qarkullojnë kryesisht në formën e kartëmonedhave me emërtimet e mëposhtme të përbashkëta:

 • 1 dollar – 1 dollar
 • Kartëmonedhë 10 dollarë – 10 USD
 • 50 dollarë – 50 USD
 • 500 dollarë – 500 dollarë

Veçanërisht, kartëmonedha prej 100 dollarësh (100 USD) tashmë është ndërprerë në SHBA, kështu që në Vietnam, kartëmonedha nuk do të këmbehet më me këtë prerje.

Ku të shkëmbeni dollarë me çmim të lartë dhe legal?

Aktualisht, në Vietnam, ka shumë vende ku mund të shkëmbeni USD. Aktivitetet e këmbimit valutor janë të zakonshme dhe publike. Megjithatë, sipas ligjit, jo të gjitha rastet mund të këmbejnë lirisht USD. Nëse zgjidhni të ndryshoni në adresa të paligjshme, mund të gjobiteni.

Sipas qarkores nr. 20/2011/TT-NHNN që përcakton blerjen dhe shitjen e valutave të huaja, paratë personale lejohen të kryhen vetëm në vendet e rrjetit operativ të institucioneve shtetërore të kreditit. Konkretisht, neni 3 i qarkores 20 thotë qartë se vendi për të blerë dhe shitur valutë është:

 • Blerjet personale në valutë të huaj do të kryhen në pikën e shitjes së valutës në para të gatshme që i përkasin rrjetit operativ të institucionit të kreditit.
 • Shitja e valutës nga individë do të kryhet në pikat e autorizuara të blerjes së valutës në rrjetin operativ të institucionit të kreditit dhe agjentëve të këmbimit valutor të institucionit të autorizuar të kreditit.

Për këmbimin e valutës së huaj, institucionet e kreditit dhe agjentët individualë të këmbimit valutor duhet:

 • Të njoftojë me shkrim Bankën e Shtetit blerjen dhe shitjen e valutave të huaja.
 • Njoftoni listën e vendndodhjeve të blerjes dhe shitjes së të gjithë sistemit në faqen e internetit.
 • Njoftoni listën e vendeve për të blerë dhe shitur para në dorë Bankës së Shtetit, degëve të Bankës Shtetërore në provinca dhe qytetet e drejtuara nga qendra në lokalitet.

Kështu, nëse keni nevojë të ndryshoni dollarët amerikanë në Dong Vietnamese, mund të zgjidhni nga adresat e mëposhtme:

Shkëmbeni dollarë në banka

Aktualisht, shumica e bankave tregtare janë të licencuara nga Banka e Shtetit për të blerë dhe shitur valuta të huaja. Prandaj, të gjitha degët dhe zyrat e transaksioneve të bankave tregtare janë pika legale të këmbimit në USD dhe valutë. Ju mund të shkoni direkt në një degë banke/zyrë transaksionesh për të shkëmbyer dollarë.

Kur ndërroni dollarë në një bankë, duhet t’i kushtoni vëmendje, kursi i këmbimit të USD ndryshon nga dita në ditë dhe nga banka në bankë, përpara se të shkoni për të këmbyer USD duhet të konsultoheni me kursin e këmbimit të listuar në çdo bankë për të krahasuar dhe zgjedhur një destinacioni, vetëm më i përshtatshmi. Ju mund të përditësoni kursin e këmbimit të USD në banka për ta bërë zgjedhjen tuaj më të lehtë.

Tham Khảo Thêm:  Phí cược container tiếng anh là gì

Përveç bankave tregtare vendase, mund të vizitoni edhe pikat e biznesit të institucioneve të kreditit dhe degëve të bankave të huaja të licencuara për tregtim në valutë. Këto institucione krediti duhet të publikojnë listën e vendeve për të blerë dhe shitur valutë në para të të gjithë sistemit në faqet e tyre të internetit që njerëzit ta dinë. Kështu që ju do të njihni lehtësisht një adresë me reputacion për të shkëmbyer.

Kur shkoni në bankë për të ndryshuar USD në monedhën vietnameze, duhet të keni parasysh të përgatitni:

 • ID/CCCD/pasaportë origjinale e vlefshme
 • Deklaroni informacionin e shkëmbimit të parave dhe qëllimet e përdorimit

Mos e humbisni: Sa është 1 milion USD në Vietnam Dong?

Shkëmbeni dollarë në bankë

Të gjitha bankat janë të licencuara për të blerë dhe shitur monedha të huaja, përfshirë USD

Shkëmbeni dollarë në ATM me shumë funksione VietinBank

Aktualisht, përveçse shkoni direkt në një degë/zyre transaksionesh bankare për të shkëmbyer USD, mund të ndryshoni edhe USD direkt në një ATM me shumë qëllime të VietinBank.

Prandaj, VietinBank ka instaluar një ATM shumëfunksionale me funksion shkëmbimi USD në Aeroportin Ndërkombëtar Noi Bai (Terminal T2), Qendrën Tregtare Lotte (Hanoi), VietinBank Vinh Phuc, VietinBank TP. Për të plotësuar nevojat e këmbimit valutor për blerje dhe kryerjen e transaksioneve të lidhura me to. Me veçorinë e këmbimit valutor, ju mund të shkëmbeni USD në ATM të VietinBank me prerje prej 50, 100 USD në VND me kursin e këmbimit të listuar në bankë. Mund të shlyeni deri në 10 milionë VND/transaksion në ATM me shumë funksione.

Hapat për të ndryshuar USD në monedhën vietnameze në ATM me shumë funksione VietinBank janë si më poshtë:

 • Zgjidhni funksionin e këmbimit valutor dhe gjuhën e transaksionit
 • Futni ID/CCCD/numrin e pasaportës për të konfirmuar shkëmbyesin e valutës së huaj
 • Zgjidhni monedhën që do të konvertohet në VND: Ju zgjidhni USD, përveç kësaj, ky ATM mund të ndryshojë edhe EUR.
 • Vendosni paratë që do të shkëmbehen në slot për të marrë para. ATM do të numërojë dhe renditë monedhat, konfirmon shumën e marrë në makinë. Nëse valuta e huaj që keni zgjedhur nuk është e saktë, ATM do t’i paguajë klientit VND.
 • Merrni paratë tuaja të konvertuara dhe mbyllni transaksionin.

Shënim: Makina do t’i kthejë paratë dhe do të japë një njoftim nëse paratë që dëshironi të ndryshoni nuk janë të përshtatshme për qarkullim. Kur dëshironi të rrisni sasinë e valutës së huaj për t’u këmbyer, thjesht zgjidhni më shumë para dhe vendosni monedhën e huaj që do të këmbehet në arkën e makinës.

Shkëmbeni dollarë në dyqanet e arit

Aktualisht, këmbimi i dollarëve në dyqanet e arit zgjidhet nga shumë njerëz, sepse kursi i këmbimit është më i lartë se ai i bankave tregtare dhe procedura është e shpejtë. Prandaj, shkëmbimi i dollarëve në dyqanet e arit zhvillohet në mënyrë shumë aktive, siç janë dyqanet e arit në rrugën Ha Trung (Rrethi Hoan Kiem) – që konsiderohet rruga e valutës së huaj të Hanoi.

Megjithatë, jo të gjitha dyqanet e arit lejohen të shkëmbejnë valutë të huaj USD. Kur shkëmbeni dollarë në një dyqan ari, duhet të zgjidhni një dyqan ari që është i licencuar për të bërë biznes në valutë të huaj.

Ju mund t’i njihni lehtësisht dyqanet e arit të licencuara për të shkëmbyer valutë të huaj përmes shenjave të mëposhtme:

 • Dyqani ka një tabelë me emrin e një institucioni të autorizuar krediti. Institucionet e tregtimit të valutës kanë tabela që mbajnë emrin e institucioneve të autorizuara të kreditit, sepse këto subjekte janë vetëm njësi të autorizuara nga institucionet e kreditit dhe bankat për t’u bërë agjentë të blerjes dhe shitjes së valutave të huaja. Kursi i këmbimit këtu duhet gjithashtu publikisht të jetë në përputhje me institucionin e autorizuar të kreditit.
 • Çdo dyqan mund të veprojë vetëm si agjent për një institucion krediti dhe mund të jetë i vendosur vetëm në një vendndodhje në zonën ku ndodhet selia ose dega e institucionit të kreditit.
 • Dyqanet e arit mund të licencohen për të shkëmbyer valuta të huaja nëse ato ndodhen në objekte akomodimi turistik me 3 yje ose më shumë; parqe argëtimi me çmime për mysafirë të huaj; zyra e biletave të linjës ajrore; portat kufitare…Por duhet te plotesoje kushtet e faciliteteve si psh te kete vendin e vet te transaksionit, te pajisur plotesisht me faks, kasaforte, emri i agjentit te këmbimit valutor..
 • Stafi që punon këtu duhet të ketë një certifikatë të lëshuar nga një institucion krediti, të jetë i trajnuar dhe trajnuar në aftësitë për të njohur monedhat reale dhe të rreme…
Tham Khảo Thêm:  Phân tích nhân vật Tnú

Bazuar në shenjat e mësipërme, duhet të zgjidhni një dyqan ari që është i licencuar për të këmbyer valutë për të këmbyer dollarë për të mos u penalizuar.

Disa dyqane ari janë të licencuara për të shkëmbyer dollarë dhe valuta të huaja nga të cilat mund të zgjidhni, si PNJ, Bao Tin Minh Chau, SJC, Mi Hong… Pjesa tjetër e bizneseve, dyqanet e arit nuk janë të licencuara për të blerë, shitur të huaj valutë, e cila është ende kryesisht spontane.

Shkëmbeni dollarë në dyqanin e arit

Ju lutemi zgjidhni dyqanet e arit që janë të licencuara për të blerë dhe shitur monedha të huaja për të shkëmbyer dollarë

Shkëmbeni dollarë në aeroport

Aktualisht, në aeroportet kryesore si aeroporti Noi Bai dhe aeroporti Tan Son Nhat (HCMC), ekzistojnë sportelet e këmbimit valutor të VietinBank, BIDV, MSB, ACB, etj., ky sportel.

Në aeroportin Tan Son Nhat Ju mund të shkoni në sportelet e mëposhtme për të shkëmbyer dollarë:

 • Sporteli 1: Pranë portave të nisjes 17, 18
 • Sporteli 2: Linja e kundërt e procedurës D (stacioni i nisjes)
 • Sporteli 3: Pas sportelit të policisë kufitare (stacioni i mbërritjes)
 • Counter 4: Lobi Ndërkombëtar (Dalje)

Në aeroportin Noi Bai:

 • Terminali i pasagjerëve të brendshëm (T1)
  • 2 sportele valutore të Vietinbank dhe ACB
  • 1 Kiosk banking: Vietinbank dhe 3 ATM.
 • Terminali ndërkombëtar i pasagjerëve (T2)
  • West Wing: 2 sportele këmbimi valutor BIDV MSB dhe 3 ATM
  • East Wing: sporteli i këmbimit valutor të Vietinbank dhe 3 ATM

Përgjigjet e pyetjeve në lidhje me shkëmbimin e monedhës së dollarit amerikan

A është e mundur të shkëmbeni dollarë në restorante dhe hotele?

Aktualisht, disa sportele arkëtare restorantesh, hotelesh apo resortesh të mëdha kanë shërbime të këmbimit valutor për klientët, por sasia nuk është shumë, zakonisht më pak se 10 milionë VND. Megjithatë, ky shërbim është spontan dhe jo ligjor sipas rregulloreve të Bankës së Shtetit.

A mund të këmbehet një dollar i grisur?

Shumica e bankave nuk do të pranojnë këmbim valutor të grisur, të thërrmuar ose shumë të vjetër. Në këtë pikë ju mund të konsideroni ndryshimin në dyqanin e arit, por do të kushtojë një tarifë zbritje mjaft e lartë.

Çfarë kushtesh duhet të plotësojnë dyqanet e arit për të licencuar për të këmbyer valutë?

Për t’u licencuar nga shteti për të blerë, shitur dhe shkëmbyer valutë të huaj, një dyqan ari duhet të plotësojë disa kushte bazë si më poshtë:

 • Të ketë një certifikatë regjistrimi të biznesit siç përcaktohet me ligj.
 • Lokalet e dyqaneve në vende me shumë klientë të huaj, në portat kufitare ndërkombëtare, detare, zona turistike, qendra tregtare, supermarkete…
 • Objekti është i pajisur plotësisht dhe ka dhomën e vet të transaksioneve.
 • I autorizuar dhe i licencuar nga një institucion krediti për të vepruar si agjent.
 • Procesi i blerjes dhe shitjes është i hapur, profesional dhe absolutisht i sigurt.
 • Punonjësit janë të trajnuar me kujdes, profesional, të certifikuar nga institucionet e kreditit.
 • Një dyqan ari lejohet të veprojë vetëm si agjent për një institucion krediti.
Tham Khảo Thêm:  Cách làm Miến trộn Hàn Quốc vừa đơn giản vừa ngon

Sa kushton për të kthyer USD në Dong Vietnamez?

Kursi i këmbimit të USD luhatet çdo ditë, në varësi të prerjes, kursi i konvertimit do të jetë i ndryshëm. Çdo ditë, Banka e Shtetit të Vietnamit publikon kursin qendror të këmbimit të Dong Vietnamez në Dollar Amerikan (USD/VND), ju mund ta përditësoni për të ditur kursin e saktë të këmbimit kur konvertoni USD në Dong Vietnamez.

Për shembull, më 16 nëntor 2021, kursi i këmbimit USD / VND është: 1 USD = 23,107 VND, atëherë kur ndryshoni 50 USD në monedhën vietnameze, do të merrni 1,155,350 VND, të ngjashme me 100 USD = 2,310,700 VND… Ose më e madhe. shuma është 1 milion USD = 23,107,000,000.00 VND (1 milion USD është e barabartë me 23 miliardë 107 milion VND).

Ju mund të përditësoni kursin e këmbimit të 1 USD në Vietnam Dong për të ditur saktësisht.

Cili është dënimi për tregtimin e paligjshëm të valutës?

Sipas Dekretit 88/2019/ND-CP që përcakton sanksionet administrative në fushën e valutës dhe bankave, tregtimi i paligjshëm i valutës do të sanksionohet si më poshtë:

 • Aktet e blerjes dhe shitjes së valutës së huaj nën 1000 USD pa licencë do t’i nënshtrohen një paralajmërimi.
 • Shuma e valutës së tregtuar ilegalisht nga 1000-10000 USD do të gjobitet me 10-20 milionë VND.
 • Në rast të tregtimit të paligjshëm të valutës nga 10 000 në më pak se 100 000 USD, gjoba rritet në 20 – 30 milionë VND.
 • Transaksionet prej 100,000 USD ose më shumë do të gjobiten deri në 100 milion VND.
 • Sa i përket importit dhe eksportit të paligjshëm të valutës, do të vendoset një gjobë deri në 250 milionë VND.

Shënime kur shkëmbeni dollarë

Për të kthyer USD në monedhën vietnameze në mënyrën më fitimprurëse, duhet t’i kushtoni vëmendje çështjeve të mëposhtme:

 • Mësoni me kujdes kursin e këmbimit të dollarit në banka për të bërë zgjedhjen më të mirë.
 • Zgjidhni metodën e shkëmbimit:
  • Shkëmbimi i parave të gatshme – Shitni para: Përdorni shumën e dollarëve që keni – valutë letre për të këmbyer me monedhën vietnameze në para të gatshme
  • Transferimi i parave: Dollarët janë në llogarinë tuaj, kur shkëmbeni do të thotë t’i shisni palës marrëse shumën në llogari. Marrësi i shkëmbimit do t’i transferojë paratë vietnameze në llogarinë tuaj
 • Kapni kursin e këmbimit të USD për të ditur nëse kursi i këmbimit të USD është i lartë apo i ulët. Nga atje, zgjidhni kohën më të mirë për të shkëmbyer dollarë dhe çmimin më të lartë.

Më sipër janë informacionet në lidhje me shkëmbimin e dollarëve. Shpresojmë që përmes kësaj të keni kuptuar se ku mund t’i ndryshoni paratë USD në mënyrë të ligjshme dhe të sigurt, duke shmangur penalitetet. Ju lutemi referojuni kursit të këmbimit përpara se të konvertoni.

Hy vọng thông qua bài viết Đổi tiền Đô la ở đâu giá cao và hợp pháp? Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *