Hành Canh Là Gì ? Tính Cách Và Vận Mệnh Người Thiên Can Canh

Rate this post

Tian can, toka chi dhe pesë elementë janë një nga temat e feng shui që nuk duhet humbur. Çdo ndjekës i feng shui-t ka chi-në e tij ose të saj dhe mendon për fatin. Tre elementët e mëposhtëm të feng shui do t’ju ndihmojnë të deshifroni qielli dhe toka si dhe shikoni chi qiellin dhe tokën në detaje këtu.

duke parë: çfarë është supa me qepë

1. Çfarë është chi i qiellit dhe tokës?

Libri “pesë elemente me kuptim të madh” thotë: can dhe chi u zbuluan nga yje të mëdhenj. Ylli i madh “merr dashurinë e pesë elementëve si armaturë, tokë, …. bëj ditën e emrit të quajtur kanaçe; përdorni ti, ox, … si emrin e muajit të quajtur adresë. Nëse ka lidhje me qiellin. Shfrytëzojeni ditën, dhe nëse është e lidhur me tokën, përdorni muajin. Për shkak se yin dhe yang janë të ndryshëm, ata kanë emrat can dhe chi”.

dhjetë trupa qiellorë: armaturë, t, gjilpërë, gozhdë, blej, pikë, supë, cirk, gllënjkë, çerek, derr, derr.

1.1 Çfarë është trupi qiellor?

Can chi përcaktohet bazuar në 5 faktorë që koordinojnë respektivisht yin dhe yang: forca të blinduara (1) tokë (2) pin (3) gozhdë (4) Mao (5) periudha (6) canh (7) tan (8) ) ) gllënjkë (9) tremujori (10). ku numri tek është yang can (forca të blinduara, këmbësoria, blej, supë, gllënjkë); Numrat çift janë numra negativë (dhe, Dinh, pika, tan, tremujori). Zakonisht, ditët teke, të njohura edhe si ditët can/yang, do të favorizojnë anën e jashtme, ditët çift quhen ditë yin të brendshëm. Kur llogaritet hyjnia e tij, çdo person mund të mbështetet në numrin e fundit të vitit të lindjes për të përcaktuar numrin e duhur.

gjithashtu, me blunë e lehtë, ne gjithashtu duhet të dimë për të kundërtat dhe të kundërtat:

çifte të përputhshme kanaçesh blu të çelët: at – supë; binh – i nxirë; Dinh – gllënjkë; komerciale – e çmuar; shekulli – forca të blinduara tan – on; gllënjkë – pintë; e katërta – pallati; kufi – tregti; një shekull; bateri – supë; Dinh – tan; tregti – gllënjkë; shekulli – i katërt;

1.2 Cila është adresa?

Gjymtyrët qiellore dhe tokësore janë shenja e zodiakut të çdo personi. Që korrespondon me 12 kafshët e zodiakut, vendndodhja përfshin 12 chi. Në chi, njerëzit me numra tek quhen yang chi, dhe numrat çift quhen yin chi. Yin chi shpesh shoqërohet me can yin, ashtu si yang chi do të shkojë me can yang. në adresë do të përfshihen grupmoshat e përshtatshme si:

grupe adresash dy fusion: oxu – ty; gradualisht – derr; qen – kurorë; gjel – pastaj; zili – fizike; Ngo – erë trio: trup – ty –i hollë; gradualisht – mesditë – trupi; derr – kurorë – erë; zili – gjel – dem.

Përveç çifteve të moshave që përputhen, ka edhe disa çifte gjeografikisht të papajtueshme. Këtu janë tre kuartetet e impulseve që duhen shmangur:

grup 1: gradualisht – trup, zili – derr; grupi 2: pastaj – tuat, kau – erë; grupi 3: ty – kalë, kurorë – gjel

Tani e tutje, bashkimi i tre feng shui dëshiron t’ju dërgojë kuptimin e pesë elementëve mund të chi në mënyrën më të saktë për të parë. hamendje e katër shtyllave .

Tham Khảo Thêm:  Ngôn Nhất Trì là ai? Một số thắc mắc về Ngôn Nhất Trì truyện người

*

Informacion rreth Çfarë është supa? Karakteri dhe fati i njerëzve qiellorë 6

2. Kuptimi i 12 elementeve mund chi

libri “letërsi e nënkuptuar” thotë:

Kufiri do të thotë i hapur, që do të thotë i ndarë nga të gjitha gjërat. në qëndrimet për tërheqje, që do të thotë se gjithçka është ngritur fillimisht. binh do të thotë papritur, vetëm gjëra që shfaqen papritur. Dinh do të thotë i fortë, që do të thotë se vetëm gjërat fillojnë të forcohen. mau do të thotë e dendur, që do të thotë gjithçka do të thotë gjëra madhështore. Vetëdisiplinë do të thotë të kujtosh, që do të thotë se mund të dallohen vetëm gjërat që fillojnë të formohen. shiko përsëri do të thotë i sigurt, domethënë vetëm fillimi i efektit. Tan do të thotë e re, domethënë vetëm gjërat kanë të korra. Nha do të thotë shpatull, domethënë vetëm energjia yang që ushqehet nga gjërat. Mjete të çmuara për të matur, për të hamendësuar. , vetëm gjërat që mund të maten.

kështu që mund të shihet qartë se dhjetë kanaçet qiellore nuk kanë të bëjnë fare me lindjen dhe rrotullimin e diellit, por vetëm cikli ciklik i diellit ka një ndikim të drejtpërdrejtë në rritjen e të gjitha gjërave. mund të shtypni nga 1 në 10 që korrespondojnë me 10 trupa qiellorë nga 1 zodiak; 2 – rezultatet; 3 – mesatare… 10 – tremujor. Dymbëdhjetë planetët përdoren për të përshkruar periudhën e lëvizjes së hënës. Libri “raporti i magjistarit” thotë:

Pak mjete për të riparuar dhe ushqyer, që do të thotë se farat e të gjitha gjërave mbijnë nga yang qi. kau do të thotë përfundim, pra sythat vazhdojnë të rriten. është vetëm një syth që sapo ka mbirë nga toka. korona do të thotë skuadër, d.m.th çdo gjë që lodh tokën. atëherë do të thotë tronditje, d.m.th çdo gjë zhvillohet përmes tronditjes. te do të thotë fillim, pra vetëm gjërat që vijnë këtu kanë një fillim. Dua të them, sapo kanë filluar të kenë energji negative, gjërat po shkojnë paksa tatëpjetë. ato janë shkatërruar. derr do të thotë granula, d.m.th., gjëra që mblidhen në grimca të forta.

prandaj, mund të shihet se dymbëdhjetë elementët që lidhen me eklipsin hënor, aq më i madh është yin dhe yang. Cikli i hënës gjithashtu ka një efekt të drejtpërdrejtë në riprodhimin e të gjitha gjërave.

Meqenëse dhjetë faktorët e qiellit dhe tokës dhe dymbëdhjetë elementët tokësorë u ndërtuan nga perceptimi i karakteristikave aktive të diellit dhe hënës, të lashtët përdorën diellin dhe qiellin si yang, dhe hënën dhe tokën si yang. Prandaj, njerëzit i përzienin natyrshëm dhjetë drejtimet e qiellit me qiellin dhe dymbëdhjetë drejtimet e qiellit dhe tokës, kështu që u quajt “qielli dhe toka”.

*

Informacion rreth Çfarë është supa? Karakteri dhe fati i njerëzve qiellorë 7

3. Kuptimi i 10 elementeve qiellore

Në tregimin e pasurisë, engjëjt janë jashtëzakonisht të rëndësishëm. Data e lindjes së çdo personi, data e datës së lindjes. Prosperiteti, i padëmtuar, natyra e kanaçes është gjithnjë e më e qartë, mund të përdoret si kriter për të marrë me mend personalitetin e personit.

Giap (dru) i përket plepit: përgjithësisht i referohet një peme të madhe në një mijë e madhe, natyrën e fortë. Giap moc është më i madhi në kategorinë e drurit, që do të thotë gjithashtu i drejtë, ka një ndjenjë disipline në (dru) të yin: pemë të vogla, bimë, natyrë të butë. atmoc është motra e specieve të drurit, që do të thotë gjithashtu luftëtar i kujdesshëm, kokëfortë (zjarri) i yang: që tregon diellin, i nxehtë dhe shumë i ndritshëm. Luftëtari i zjarrit është vëllai i zjarrit, që do të thotë i zjarrtë, impulsiv, entuziast, bujar. do të thotë gjithashtu i përshtatshëm për aktivitete shoqërore, por gjithashtu keqkuptohet lehtësisht si përkushtim (zjarri) i tepruar dhe birnor i yin-it: do të thotë zjarri i llambës, i sobës. pozicioni i flakës nuk është i qëndrueshëm, kur është koha e duhur flaka është e fortë, kur në kohën e gabuar flaka është e dobët. Ding Hoa është motra e zjarrit, e qetë nga jashtë, e gjallë nga brenda. Mau (toka) i përket yang: i referohet tokës ku toka është e gjerë, e trashë dhe pjellore. Ka vetëm tokë në digë, e cila mund të parandalojë tejmbushjen e ujit të lumit. Tregtari është vëllai më i madh i tokës, që do të thotë se ai vlerëson pamjen e tij, komunikimin e mirë dhe aftësitë sociale. por edhe mendime të lehta për t’u humbur, shpesh të humbura në pjesën më të madhe të periudhës së yin (tokës): vetëm fusha kopshtesh, jo të sheshta, pjellore si toka tregtare, por të përshtatshme për kultivim. Ji tho është motra e tokës, në përgjithësi, e detajuar, e kujdesshme, e disiplinuar, por më pak tolerante (gjilpëra) ndaj yang: përgjithësisht vetëm hekur, thika, minerale, temperament të ashpër. Canh Kim është vëllai i Kimit, që do të thotë dikush që ka talent letrar, nëse është një objekt, është i dobishëm. kanë talent biznesi, kështu që (Kim) i përket yin: vetëm lodh, gurë të çmuar, krunde ari. Tan Kim është vëllai më i vogël i Kimit, mund të luajë me të gjitha vështirësitë për të përfunduar të gjitha gjërat e rëndësishme, dhe gjithashtu do të thotë kokëfortë. Nham (shui) i përket yang: i referohet ujit në det. po thuy është vëllai i Thuy-t, që do të thotë jeshile e lehtë, tolerant, paqësor, mund të kujdeset, tolerant por anasjelltas, është gjithashtu i këndshëm ose i ngadalshëm, jo ​​i shqetësuar. . Quy Thuy është motra e vogël e Thuy-t, me një karakter punëtor dhe punëtor, edhe në vështirësi, ajo përpiqet të gjejë një mënyrë për të shpëtuar.

Tham Khảo Thêm:  RĂNG BỊ Ố VÀNG, NHIỄM MÀU NGUYÊN NHÂN DO ĐÂU? CÁCH

Shihni gjithashtu: çfarë është parku kombëtar Yosemite? emri i qytetit: park kombëtar yosemite, rreth

*

Informacion rreth Çfarë është supa? Karakteri dhe fati i njerëzve qiellorë 8

Toka Chi e Katër Shtyllave është një element që luan të njëjtin rol si kanaçe qiellore në parashikim. Për ta bërë më të lehtë parashikimin e marrëdhënies midis të kundërtave dhe dëmeve të kombinimeve të chis, duhet të mësoni përmendësh dymbëdhjetë aksiomat në pozicionet e dorës. Kjo e bën më të lehtë kujtimin e ligjit të elementeve gjeografike sipas një imazhi specifik. Këto marrëdhënie më poshtë do të diskutohen në detaje.

4. kuptimi i yin dhe yang i pesë elementeve të qiellit dhe tokës

Can chi ndahet në yin dhe yang. Në “përkthimin e tregimit” thuhet: tai chi cinik. Vetitë e pesë elementeve metali, druri, uji, zjarri dhe toka janë gjërat themelore që përbëjnë të gjitha gjërat. Origjina e saj është gjithashtu ekstreme. Më vonë:

krahu, nga i njëjti dru. Armatura është can yang, në kanaçe është yin, pinyin, gozhda i përket zjarrit. Binh është can yang, përqendrimi është can yin, mau, k i përket tokës. Thuong është can yang, can chi i përket can yin, canh dhe Tan i përket kim. Canh është mund yang, Tan është mund yin, gllënjkë, i çmuar i përket ujit. Nham është can yang, e çmuar është can yin, pak nga pak është mund t’i përkasë drurit. gradualisht është yang chi, kurora është yin chi, kali i përket zjarrit. Kali është yang, tri është yin, trupi dhe gjeli i përkasin metalit. trupi është chi yang, gjeli është chi yin, derri, ju jeni ujë. Më pak është pozitive, derri është negativ.

Toka është në katër tremujorët e fundit, pra muajt e fundit të katër tremujorëve, kështu që frutat e dragoit, kali, kali, aroma janë të gjitha dheu, janë yang dhe kau. të gjitha janë negative.

5. Tabela e parajsës, pesë elemente, yin dhe yang

*

Informacion rreth Çfarë është supa? Karakteri dhe fati i njerëzve qiellorë 9

6. Azimuti i can chi në pesë elementet

Azimuti i canit dhe chi u përcaktua nga astronomët e lashtë kinezë të cilët vëzhguan lëvizjen e diellit, hënës dhe pentagramit nëpër qiell. Dy anët e ekuatorit dhe ekuatori rreth qiellit ndahen në njëzet e tetë Dao Quan (Star Quan do të thotë të ndash një numër yjesh në një fole, secili grup përdor emrin e diçkaje në tokë për ta quajtur atë). grupi quhet quan guan), duke marrë kriteret e vëzhgimit, shpesh quhet “njëzet e tetë miq”. populli ndau njëzet e tetë grupe në katër grupe, nga shtatë veta secili; njerëzit përziejnë katër lindjen, jugun, perëndimin dhe veriun me katër lloje kafshësh: fruta dragoi, tigër i bardhë, dre dhe valle pranverore, të quajtura “katër statuja”, “katër drejtime”.

Tham Khảo Thêm:  Phi công thi khối gì? Học trường nào?

ngjitur, lindor, prej druri; pisha, kurora, druri; ti, kali i jugut, zjarri; trupi, rubineti, metali; Derri Bac Thao, ujë; dragua, qen, ka, erë në mes, është vendi i katër stinëve.

7. depo e pesë elementeve të qiellit dhe tokës

Në parashikimin sipas katër shtyllave, nëse është një qen i fatit ose një qen, një qen i fatit ose një qen i fatit ose i jetëgjatësisë, është një tërësi organike, domethënë e lidhur. mes tyre. . është qielli i tokës, toka që përmban kanaçen qiellore. për shembull, armaturë ose në është dita e katër shtyllave (detajet në kapitullin 4), dmth pesë elementët si destinacion kryesor.

Është shumë e rëndësishme të dalim për të parë nëse gjymtyrët e tjera janë të forta apo të dobëta. nëse toka chi ka gradualisht, kurora ndihmon, Derri lind për të përmbajtur forca të blinduara ose forca të blinduara, mund të bëhet i begatë; Bëni çmos që të shmangni takimet me kufoma dhe gjela sepse do të lëndoheni.

anasjelltas, nëse në atë çift ka një kurorë që është gradualisht ose shumë e rëndësishme, atëherë armatura në ose katër është engjëlli mbrojtës, duke e bërë atë gradualisht ose të begatë; Nëse hasni ndërhyrjen hyjnore për t’ju mbrojtur, do të dëmtoni. prandaj, një lidhje xhakete ose shpatullash mund ta bëjë një element më të fortë ose më të dobët.

e dyta është se chi dhe chi i pesë elementëve janë të lidhur me njëri-tjetrin. Rrënjët e Thien Tuoi i përkasin Can Tho në tokë chi: ndërsa dëllinja rritet më e fortë, zdrukthtaria e qi mund të dëllinjës do të bymehet, kështu që rrënjët e dëllinjës do të jenë të forta. kur armatura takohet me kurorën, sepse në kurorë ka një lindje të ndërsjellë të pemës, kështu që forca e rrënjës është gradualisht më e ulët se ajo e armaturës prej druri. Nëse ka një konflikt, kanaçe qiellore shkulet lehtësisht. Përkundrazi, kur toka chi ka mbështetjen e nënkuptuar të trupit qiellor, nëse trupi qiellor ndeshet me edemë, toka chi ka mbështetjen e nënkuptuar të trupit qiellor, pra është më i fortë. Nëse forcat qiellore janë në konflikt, toka chi merr mbështetjen e okultizmit.

Marrëdhënia mbrojtëse për ekuilibrin e përgjithshëm të katër shtyllave luan një rol jashtëzakonisht të rëndësishëm. kështu që fillestarët nuk duhet t’i marrin lehtë këto baza.

*

Informacion rreth Çfarë është supa? Karakteri dhe fati i njerëzve qiellorë 10

8. Lulëzimi i vitit qi, qielli e toka dhe pesë elementet

Fillimi dhe fundi i të gjitha gjërave në univers është gjithashtu procesi i “kthimit të një gjëje në një tjetër” të pesë qi. Prandaj, çdo qi ka periudha: lindje, prosperitet, rënie dhe vdekje. periudha e pikut është periudha e “mbajtjes së rendit”.

shih gjithashtu: përkufizimin e fjalës “gjethe” në fjalorin lac viet? Çfarë është fleta e të dhënave?

nëse merrni can chi si simbol është:

forca të blinduara, toka, gradualisht, kurora do të përparojë në pranverë; pinyin, karafil, ju dhe zjarri do të lulëzoni gjatë verës; supë, Tan, trup, gjel, begati e artë në vjeshtë; dantella, e çmuar, derr, ty, prosperitet ujor në dimër; Mau, Ky, Dragoit, Qeni, Kau, Prosperiteti katër stinët.

9. tabela e prosperitetit dhe azimutit të pesë elementeve

Hy vọng thông qua bài viết Hành Canh Là Gì ? Tính Cách Và Vận Mệnh Người Thiên Can Canh Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Viết thư thăm hỏi chúc mừng sinh nhật ông bà

Tập Làm Văn lớp 4: Viết thư chúc thọ ông bà gồm 3 bài văn mẫu, có dàn ý chi tiết. Qua đó giúp các em học…

Phát biểu cảm nghĩ về bài Sông nước Cà Mau của Đoàn Giỏi

Đoạn trích “Sông nước Cà Mau” trích trong “Đất rừng phương Nam” sẽ được giới thiệu trong chương trình Ngữ văn lớp 6. Download.vn sẽ giới thiệu…

Kể lại một sự việc em lỡ gây ra khiến bố mẹ buồn phiền

Chủ thể: Hãy kể về một sự việc mà bạn đã vô tình gây ra khiến bố mẹ bạn bực mình Hãy kể về một sự việc…

Johann Sebastian Bach – A chronology

1685 Johann Sebastian Bach was born in Eisenach on 21 March. He retained many memories of his childhood in Eisenach throughout his life, including the family home…

Tả cảnh buổi sáng trên nương rẫy lớp 5 (3 mẫu)

Tập Làm Văn lớp 5: Tả cảnh buổi sáng trên cánh đồng gồm 3 bài văn mẫu có dàn ý chi tiết, giúp các em học sinh…

Truyện cổ tích Thánh Gióng

Đột nhiên cô cảm thấy rùng mình khi đặt chân lên dấu chân lạ. Và từ đó cô có bầu. Đủ ngày đủ tháng, nàng sinh được…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *