Hầu đồng là gì? Người có căn đồng số lính như thế nào?

Rate this post

Hou Dong

Çfarë është një dong?

Çfarë është një dong? Kjo është edhe një pyetje që bëjnë shumë të rinj sot.

Ky është një ritual, një fenomen shpirtëror që përmban edhe shumë gjëra “misterioze”, ndaj nga shumë njerëz konsiderohet si një lojë “besëtytni” dhe “qesharake”. Megjithatë, kjo është vetëm “ndjenja” e atyre që nuk kanë studiuar dhe nuk dinë asgjë për hau dong.

Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Kuptimi i servitutit

Hou Dong është mënyra se si shufrat prej bronzi hapin derën për të gjetur natyrën e duhur njerëzore thellë brenda

Ata që kanë të drejtë të shkojnë në katër pallatet, së pari duhet të kuptojnë: Hyrja në Rrugë nuk është për mirëmbajtjen e shenjtorëve, ose për të përmirësuar aftësinë e fuqive të mbinatyrshme, por të hysh në Udhë është të mësosh. Shkuarja në fushën e shenjtë është një udhëtim kërkimi shpirtëror dhe vetë-zbulimi.

Prandaj, të shkosh në fushë nuk do të thotë thjesht të performosh, por është procesi i shndërrimit të mendjes nga një jetë injorante pa perceptim të së drejtës dhe të gabuarës në urtësi, në shenjtëri për t’u parë në pasqyrën e shenjtorëve, duke mësuar nga shenjtorët, duke zbuluar taoizmin; në mënyrë që jeta e përditshme të mund të transformohet për të sjellë Lumturi për veten tuaj, për njerëzit përreth, për trupin, mendjen, paqen dhe paqen.

Shihni më shumë: rreth Perandorit Jade këtu

Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Kush mund të shërbejë

Shumica e shërbëtorëve u detyruan nga rrethanat e tyre, gjenetika familjare ose arsyeja e shëndoshë. Ata që kanë “rrënjë” por nuk u kanë shërbyer ende shenjtorëve shpesh vuajnë nga sëmundje dhe sëmundje, por kjo është një sëmundje “yin”, e cila nuk shërohet me mjekësi dhe shpesh dështon kur bën biznes. Njerëzit e quajnë këtë fenomen “mërgim”, domethënë njerëzit janë duke u internuar nga Fryma e Shenjtë. Pas largimit nga fusha, zakonisht shëndeti rikuperohet, biznesi është i suksesshëm.

Pasi janë pushtuar nga Fryma e Shenjtë, pra, dalin dhe paraqiten çdo vit, në varësi të kalendarit, veçanërisht me rastin e “gushtit, përvjetorit të vdekjes së babait dhe përvjetorit të vdekjes së nënës në mars”, Mamitë dhe Gjyshërit shpesh duhet të bëjnë një ceremoni, lart në fushë. Në rituale të tilla, sipas besimeve popullore, shenjtorët nga rajone të ndryshme të universit fluturojnë prapa për të hyrë në trupin e zonjave dhe zotërinjve.

Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Udhëzime se si të përgatiteni për një çmim pothuajse dong

Homazh për dongsaeng

Ofertat në çdo gjykatë më parë ishin shpesh të thjeshta. Artikujt bazë përfshijnë oriz ngjitës, mish, fruta, arra betel, areka, verë, ilaçe, letra kushtimi, etj. Sot ofertat janë gjithnjë e më të pasura, duke përfshirë mallra industriale, ushqime bashkëkohore dhe të shtrenjta, para, që përdoren si në ceremonitë e kripura ashtu edhe në agjërim.

Tham Khảo Thêm:  Công thức tính diện tích hình thoi, chu vi hình thoi, cách tính

Flijimet e paraqitura duhet të jenë të ndryshme nga ofertat për fatin ose festën, të paraqitura në një stupë drejtkëndëshe në mes dhe të përfshijnë sa vijon:

Enë argjendi, pjata dhe gota kristali. Në qendër është një pasqyrë e mbuluar me një shall të qëndisur. Në të dy anët e podiumit dhe përpara epokës (katër tabaka të ceremonisë Tu Phu shfaqen në çdo tabaka me nëntë vezë, një krehër, një ventilator, një palë nallane, nëntë katrorë pëlhurë me ngjyrë mbi to. , e kuqe, e bardha dhe e verdha) Pranë tabakasë së ceremonisë ka një tavolinë të vogël të përbashkët, një tas të vogël. Çdo ceremoni duhet të zëvendësojë një figurë njerëzore (manekine) dhe katër kostume. por çdo ceremoni duhet të ndahet në 13 pjesë. Një pjesë e madhe shfaqet në mesi dhe 12 pjesë të vogla janë shfaqur rreth e rrotull.Afër tij është një tabaka me komike me ngjyra të pikturuara (ose të ngjashme).Njëqind diamant ari (letër ari të renditur në diamant).

Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Përveç kësaj, shufra e bakrit ka nevojë për përgatitje shtesë

Hou ball (huu dong) Orkestër

Zakonisht përfshin 1 lahutë, 1 erhu, 1 flaut, 1 daulle e madhe, 1 daulle e vogël, 1 skenë dyshe, 1 rrahje. Në varësi të lokalitetit, në varësi të rrethanave të ceremonisë, mund të shtohet ose të zbritet një ose një instrument muzikor, por nuk mund të zvogëlohet lahuta e hënës, daulle e vogël, skena dyshe sepse këto janë instrumentet kryesore, muzika. Personaliteti instrumental i orkestër topash.

Ose veshja e shërbëtores

Sa çmimi i bakrit korrespondon me numrin e kostumeve dhe bizhuterive shoqëruese. Sipas folklorit, janë 36 çmime bronzi që korrespondojnë me 36 shenjtorë dhe kjo do të thotë se do të ketë 36 kostume për çmimet e bronzit. Prandaj, shërbëtori i bakrit do të duhet të përgatisë një grup të plotë rrobash në varësi të çmimit.

Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Dong dong, ose dong dong kur çmimi është pothuajse

Përveç zotit Dong ose zonjës Dong, zakonisht janë dy ose katër asistentë (që quhen dy shtyllat ose katër shtyllat për të ofruar) që i shoqërojnë për të përgatitur kostume, ceremoni etj.

Ceremonia e hapjes së fillimit

Në fillim të predikimit, ofertat u vendosën në altar. Shërbëtori i vuri veglat në tapetin e bakrit, shkeli në rrogoz, i fërkoi lulet në fytyrë dhe rroba dhe më pas i spërkati përreth për t’i dezinfektuar. Përkulje në tela, duke luajtur muzikë, duke kënduar letërsi komunitare.

Tre lëvizjet e para që duhet të bëjë shërbëtori i fshatit janë: Mbajeni duart dhe prisni që asistenti t’i mbulojë kokën me një shall, pastaj afro dorën në ballë, pastaj ngrini këmbën e majtë një shkallë lart, këmbën e djathtë i ngrihet lart. me këmbën e tij të majtë dhe përsëritni, u gjunjëzua edhe dy herë. Shërbëtorët e fushës bëjnë ceremoninë e përkuljes, me të dyja duart e mbështetura në tapet, me fytyrë poshtë, duke u përkulur tri herë. Më pas ngrihuni dhe bëni tre hapa përsëri në pozicionin origjinal. Çmimi i parë ka filluar.

Ashtu si çmimi i parë, kur ndryshojnë në një çmim tjetër, pasi të ndërrojnë kostumet dhe instrumentet ceremoniale, ata do të shkelin tapetin prej bronzi dhe do të përgatiten për të luajtur muzikë. Shërbëtori i fushës, duke fërkuar shaminë, u ul këmbëkryq. Mediumi i dorëzoi me respekt një shall të kuq. Hou dong mori peshqirin, u përkul disa herë dhe më pas e mbuloi mbi kokë, duke mbajtur dy skajet e peshqirit duke mbuluar gjunjët me të dyja duart. Pas pak, koka e shërbëtores u tund, u lëkund dhe pastaj papritmas bërtiti duke drejtuar gishtin tregues të majtë drejt qiellit. Kjo është shenja e parë e çmimit më të madh të importit të bakrit.

Tham Khảo Thêm:  Chương trình dịch dùng để làm gì?
Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Çmimet janë pothuajse të larta

Modeli i Tre Gjykatave të Kombit

 • Modeli i parë Thien Tien Lieu Hanh Princess
 • Modeli i dytë Thuong Thousand Que Hoa Princesha ime Nuong
 • Modeli i tretë i Gruas së Dragoit të Kuq të Dragoit*: Nëna e Katërt Kombëtare (Nëna Tokë)

Dinastia e Tran

 • Imzot Tran Trieu Quoc Cong Thiet Che Nhan Vu Hung Dao Dai Vuong
 • Nëna Mbretëreshë Tran Trieu
 • Princi i parë Hung Vu Vuong
 • Princi i dytë Hung Hien Vuong
 • Mbreti i tretë Tu Hung Nhuong Vuong
 • Princi i katërt Hung Tri Vuong
 • Vuong Te Pho Ma Pham Ngu Lao
 • Princesha e parë Vuong Co Quyen Thanh
 • Princesha e Dytë Princesha e Madhe Perandore
 • Z. Ta Yet Kieu
 • Zoti Huu Da Tuong
 • Vajza e Derës
 • Djali i Portës Lindore
 • Fat i mirë dhe kalim i mirë në Vietnam
  Statuja e Nënës së Shenjtë të Zotit në Pavijonin e Adhurimit Vietnamez

Këshilli i Zotit të Shenjtë

 • Zoti i parë i Tay Thien
 • Zoti i Liqenit të Dytë të Hënës
 • Zoti i tretë Lam Thao
 • Zoti i Ujëvarave
 • Zoti Long Giao
 • Kafe Zot
 • Zoti i Pesë Drejtimeve
 • Zoti Gjithë

Pallati i Mbretit Quan

 • Mbreti i Parë Qiellor
 • Princi i dytë i kurorës mbikëqyrës
 • Princi i Tretë i Kurorës i Marrëveshjes
 • Vuong i katërt Quan Kham Sai
 • Piktura e Mbretit Guan De Rrëshajëve
 • Ton Quan Dieu That*: Tempulli Quan Ban (Shumica e mandarinave të mëdha)

Adhurimi i Tu Phu

 • Adhurimi i të Parë Qiellor
 • Adhurimi i mijëshit të dytë të sipërm
 • Adhurimi i Pallatit të Tretë të Komfortit
 • Adhurimi i Kham Sait të Katërt
 • Adhurimi i Lan Suoi Lan
 • Duke adhuruar Luc Cung Nuong
 • Adhurimi i Seven Silla
 • Adhurimi i Tetë Bat Nan Dong Nhung
 • Adhurimi i nëntë provincave të Song Son
 • Adhurimi i Ten Dong Mo
 • Adhurim Bei Le Bac Le
 • Adhurimi i rehatshëm i foshnjës

Katër pallatet e perandorit

 • Z. Hoang Ca Van District
 • Z. Hoang Doi Trieu Tuong (ka gjithashtu një vend për të ofruar këtë çmim pas çmimit Quan Dieu)
 • Z. Hoang Bo Thoai Cung | Z. Hoang Bo Bac Quoc
 • Z. Hoang Tu Kham Sai
 • Zoti Hoang Nam
 • Z. Hoang Luc Thanh Ha
 • Z. Hoang Bay Bao Ha
 • Zoti Hoang Bat Nung
 • Z. Hoang Chin Con Mon
 • Z. Hoang Muoi Nghe An
 • Ka shumë njerëz të tjerë në botë që janë të famshëm në Vietnam
  Statuja e gdhendur e shkëlqyeshme e dyfishtë portokalli në sallën e adhurimit vietnamez

Katër Pallatet e Shenjtorëve

 • Zonja Ca Van Dinh
 • Znj. Doi Thuong Ngan | Çifti me sheqer portokalli
 • Zonja Bo Bong | Zonja Bo Tay Ho
 • Zonja Tu La
 • Zonja Nam Suoi Lan
 • Miss Sau Luc Cung (Miss Six Painted Page)
 • Zonja Seven Kim Giao
 • Miss Eight Tea Hills
 • Znj. Chin Thuong Ngan | Miss Chin Gieng (Miss Chin Sang)
 • Zonja Muoi Mo Ba
 • Vajza e vogël Dong Cuong | Tan Një vajzë e vogël | Vajza Nui Dom | Vajza e vogël Minh Luong | Vajza e minierës së qymyrit | Vajza e lumit | Vajza me ujëvarë | Vajza e Gjelbër | Vajza e Tempullit ………….
 • Vajzë e vogël e rehatshme
 • Statuja e përfunduar e Thai Thuong Lao Quan në sallën vietnameze të adhurimit

Katër Pallatet e Birit të Shenjtë

 • Uncle Hoang Ca Covers Shoes Uncle Hoang Ca Song Son
 • Zoti Hoang Doi
 • Zoti Hoang Bo
 • Zoti Hoang Tu
 • Zoti Hoang Nam
 • Princi i Vogël i Distriktit Hill
 • Djaloshi i Tempullit të Benit

Kuan Ha Ban

 • Perandori Tiger Zoti Gjeneral
 • Thanh Tiger Zoti Gjeneral
 • Gjenerali i Zotit Tigri i Kuq
 • Zoti Tigri i Bardhë Gjeneral
 • Zoti Tigri i Zi Gjeneral
 • Gjenerali i gjarprit jeshil
 • Gjeneral Gjarpri i Bardhë
Tho Viet ndau foto të tij në familje të ndryshme
Fotografitë e shufrave të bakrit që deklarojnë çmimin e Hou Dong

Kush është shoku?

Çfarë është një shok? Ju lutemi thoni që është një ritual në besimet fetare. E thënë thjesht, akti i servitutit është një protokoll komunikimi me perënditë përmes mediumit të një mediumi. Besimet popullore besojnë se perënditë mund të hyjnë në trupin e një personi të përshtatshëm. Prej aty mund të shërohen të gjitha sëmundjet, të parashikohet fati i ardhshëm, të ekzorciohen të këqijat etj. Është ajo që bie në sy për t’i shërbyer horoskopit, për t’u shoqëruar me perënditë.

Tham Khảo Thêm:  FeSO4 + NaOH → Fe(OH)2 + Na2SO4

Kush është shufra prej bronzi?

Bar bronzi është një shërbëtor

Personi në këtë rast ka vetëm një kokë bronzi që i bindet normës, dhe shufrat prej bronzi duhet t’u përmbahen rregullave strikte të mëposhtme:

– Mos e hapni kapakun

– Mos bëni në mënyrë arbitrare oferta për t’u lutur për paqe, për të kërkuar mëshirë, për të lehtësuar termin ose për t’i paraqitur të tjerëve në asnjë rrethanë.

Shiriti i bronzit është një bronz që ndihmon për të gjetur rrënjën, për të lidhur frutin dhe për të thirrur shpirtin

Nëse një person është një shufër bakri për hamendje ose fall, ai duhet të detyrohet të hapë pallatin ose përndryshe do të ndëshkohet, trupi i tij do të shkatërrohet, karma e familjes së tij do të thyhet dhe ai do të jetë i çmendur. Burimi këtu mund të kuptohet si hamendje, lexim letrash, etj. Për të parashikuar të ardhmen, fati duhet të përmbushë kufirin. Rezultatet i lidhin këtu shufrat e bakrit të afta për të adhuruar, për t’u lutur për paqe dhe për të lëshuar termin për çdo shtëpi (i njohur edhe si mësuesi i dharma). Thirrja e shpirtit është aftësia për të marrë shpirtrat që duhen thirrur për të hyrë në vetvete, për të marrë hua trupin e një të afërmi tjetër dhe për t’u transmetuar fjalë të afërmve.

Foto e çmimit të tempullit të dhjetë mbretërve të Nghe An

Çfarë është merkuriale?

Merkuriali përdoret shpesh për t’iu referuar një lloji të personalitetit njerëzor. Thjesht perfeksionizëm i tepruar, ndjeshmëri ekstreme. Ekzistojnë nivele të ndryshme të merkurializmit në varësi të fjalëve ose veprimeve, personaliteti merkurial do të shprehet ndryshe.

Të gjithë kanë këtë personalitet mërkurial në vete. Dallimi i vetëm është në kohën dhe masën në të cilën shfaqet merkuriali!

Çfarë është bakri?

Të shkosh në fushë është dukuria e zhytjes së vazhdueshme të shpirtrave të perëndive të Hyjneshës Nënë në trupin e Mamive ose zotit Dong, për t’u lutur për shëndet – fat – fat. Shufrat prej bronzi do të kërcejnë sipas çmimeve të dong

Duke kënduar Van Hau Dong

Singing Van Hau Dong 36 çmimi noi bar tavolinë e plotë më e mira

Duke kënduar këngën e Hoai Linh Hau në versionin e plotë

Burimi i internetit

Promovim tronditës në 2022: 50% zbritje për 10 klientët e parë që të porosisin statujat e Budës të Tre Pallateve dhe Katër Pallateve

Nga 6,400,000 VND në 3,200,000 VND

Dhuroni 1 vazo me lule lotusi shpirtërore me vlerë 200,000 VND

Merrni shpejt telefonin dhe kontaktoni orën vietnameze të adhurimit për të porositur

Artist: Dang Van Liem

Tel: 0902.110.790 – 0973.663.197

Gmail: [email protected]

Facebook: Hapësira e adhurimit vietnamez

Shënim: Çmimi i porosisë promocionale është i vlefshëm vetëm deri në fund të marsit 2022

Përveç kësaj, gjatë vendosjes statujat e tre pallateve, katër pallateve Gjithashtu do t’ju jepet përparësi uljes kur porosisni produktet e statujës së zotit Muong, statujën e nënës së çiftit, modelin e Cuu Trung Thien ose produkte të tjera adhurimi.

autor: Artisti Dang Van Liem

Hy vọng thông qua bài viết Hầu đồng là gì? Người có căn đồng số lính như thế nào? Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *