Mẫu sơn trần nhà đẹp & cách chọn màu sơn chuẩn nhất

Rate this post

Shikoni tani! mostra të bukura të bojës së tavanit Aktualisht, së bashku me këtë është edhe skema e ngjyrave që përputhet me feng shui-n dhe arkitekturën e shtëpisë.

Lyerja e tavanit është zgjedhja e shumë familjeve sot kur duan që hapësira të jetë tërheqëse dhe mbresëlënëse. Megjithatë, zgjedhja e ngjyrave të bojës nuk është thjesht zgjedhja e ngjyrave sipas preferencave të çdo personi, por për të krijuar harmoni dhe përshtatje, është e nevojshme t’i kushtoni vëmendje shumë faktorëve të ndryshëm.

Artikulli vijues është një sugjerim se si të zgjidhni ngjyrën e duhur të bojës, së bashku me një përmbledhje të mostrave më të bukura të bojës së tavanit që lexuesit t’i referohen dhe të gjejnë ngjyrën e duhur të bojës për shtëpinë e tyre. Nëse po pyesni veten për të gjetur një ngjyrë të përshtatshme bojë, mos e humbisni informacionin në artikullin më poshtë!

Pse të lyeni tavanin?

Me ngjyrat e bojës nuk janë vetëm ngjyrat ato që sjellin risi dhe gjallëri në hapësirë, por edhe elementi për të shprehur personalitetin e pronarit. Duke parë ngjyrën e bojës së shtëpisë në përgjithësi dhe tavanin në veçanti, mund të hamendësojmë disi personalitetin dhe prejardhjen familjare të pronarit.

Përveç kësaj, sipas feng shui-t, ngjyra e duhur e bojës është gjithashtu një faktor që u sjell fat dhe lumturi njerëzve. Zgjedhja e ngjyrës së duhur të bojës do ta ndihmojë familjen tuaj të jetë e ngrohtë, e shëndetshme dhe e pasur.

mostra të bukura të bojës së tavanit 1

Aktualisht, ka shumë lloje tavanesh që mund t’i aplikoni në shtëpinë tuaj, të tilla si tavanet me suva, tavanet prej druri, tavanet plastike, tavanet prej hekuri të valëzuar, tavanet prej bambuje, etj. Ndihmoni pronarët e shtëpive të zgjedhin ngjyrën e bojës që u pëlqen. Sa për llojet e tjera të tavaneve, megjithëse paleta e ngjyrave është mjaft e larmishme, pronari i shtëpisë mund të zgjedhë vetëm ngjyrën e specifikuar nga prodhuesi. Është ky ndryshim që sot tavani i gipsit bëhet zgjedhja numër 1 e familjeve moderne.

Përveç paletës së lirë të ngjyrave, tavanet e gipsit kanë edhe këto përparësi: Pesha e lehtë, ndërtim i thjeshtë, rezistencë ndaj zjarrit – rezistencë ndaj nxehtësisë – rezistencë ndaj lagështirës – izolim zëri, estetikë e lartë, çmim i arsyeshëm.(çmime të ndryshme), e lehtë për t’u krijuar me shumë stile të ndryshme,…

Përveç tavaneve të suvasë, shumë njerëz tani përdorin tavane tradicionale – tavane betoni. Tavani i përfunduar do të lyhet me një shtresë shtesë bojë për të rritur estetikën e hapësirës. Kjo metodë thuhet se është me kosto efektive, e thjeshtë për t’u ndërtuar, por nuk ka rezistencë ndaj zjarrit, rezistencë ndaj nxehtësisë, izolim të zërit, etj., si tavanet e gipsit ose lloje të tjera tavanesh.

Si të zgjidhni ngjyrën më të mirë të bojës për tavanin

Bazuar në moshën e pronarit

Feng shui i shtëpisë është i lidhur me fatkeqësinë njerëzore – lumturinë, kështu që çdo gjë që lidhet me strehimin duhet të rregullohet dhe rregullohet në përputhje me feng shui. Jo vetëm ngjyra e bojës së mureve, mobiljeve, por edhe tavanit duhet të dizajnohen në harmoni me feng shui. Në të cilin kriteri i parë dhe më i rëndësishëm është zgjedhja e ngjyrës së duhur të bojës.

Tham Khảo Thêm:  Ngủ mơ thấy xe khách đánh số mấy?

Sa i përket ngjyrës së bojës, ngjyra e përshtatshme për feng shui është ngjyra që përputhet me moshën e pronarit. Sipas teorisë së Yin dhe Yang, pronari i shtëpisë është përfaqësuesi i familjes, mashkulli në familje, që mban rolin kryesor, zakonisht gjyshi ose babai. Çdo pronar i shtëpisë do të ketë ngjyra të ndryshme të përshtatshme, dhe baza për zgjedhjen e ngjyrës është mosha e fatit të personit.

mostra të bukura të bojës së tavanit 2

Pesë Elementet e ndan moshën njerëzore në 5 parse të ndryshme, të cilat janë: Kim – Moc – Thuy – Zjarr – Tho. Çdo par i ndryshëm do të ketë ngjyra të ndryshme të ndërsjella dhe të kundërta, veçanërisht:

 • Pronari i fatit të Kim: Ngjyra e përshtatshme: e verdhë, kafe, e bardhë – Ngjyra e gdhendjes: e kuqe, rozë, portokalli
 • Pronari i fatit të Thuy-t: Ngjyra që përputhet: e bardhë. blu, e zezë – Ngjyra e gdhendjes: krem
 • Pronari i fatit të zjarrit: Ngjyra e përputhshme: rozë, e kuqe, portokalli, vjollcë – Ngjyra e gdhendjes: blu
 • Pronari i fatit të Moc: Ngjyra e përshtatshme: jeshile, blu, e zezë – Ngjyra e gdhendjes: e verdhë
 • Pronari i fatit të Tokës: Ngjyra e përputhshme: kafe, e verdhë-kafe, dheu – Ngjyra e gdhendjes: jeshile.

Nëse nuk e dini se cilit fat i përkisni, ju lutemi shikoni artikullin: Si të shihni fatin më standard Kim – Moc – Thuy – Zjarri – Toka

Në bazë të drejtimit të shtëpisë

Drejtimi i shtëpisë është drejtimi në të cilin duket pjesa e përparme e shtëpisë (duhet të dallohet nga drejtimi i derës). Drejtimi i shtëpisë mund të duket vetëm në drejtimet e mëposhtme: Veri, Jug, Lindje, Perëndim, Verilindje, Juglindje, Veriperëndim, Jugperëndim. Për një shtëpi të vjetër, një shtëpi zakonisht ka 3 dyer në pjesën e përparme (1 kryesore 2 anësore), kështu që drejtimi i shtëpisë shpesh përkon me drejtimin e derës. Megjithatë, shtëpitë moderne shpesh kanë vetëm një derë kryesore në pjesën e përparme, kështu që drejtimi i shtëpisë mund të mos përkojë me drejtimin e derës.

Nëse nuk e dini drejtimin e shtëpisë tuaj, atëherë shikoni artikullin: Si të përcaktoni drejtimin e shtëpisë me busullën më të saktë

Për të zgjedhur ngjyrën e duhur të bojës së tavanit, mund të bazoheni në drejtimin e shtëpisë, veçanërisht:

 • Shtëpi me pamje nga lindja: jeshile
 • Shtëpi me pamje nga perëndimi: ngjyrë qumështi, ngjyrë e bardhë
 • Shtëpi me pamje nga jugu: rozë, e kuqe
 • Shtëpi me pamje nga veriu: blu, gri, gri
 • Shtëpi me pamje nga veriperëndimi: e bardhë, qumështore, jeshile, blu
 • Shtëpi me pamje nga verilindja: ngjyra të ngrohta bojë, ngjyra të lehta.

Shiko me shume: A është vërtet i rëndësishëm drejtimi i shtëpisë?

Bazuar në stilin arkitektonik

mostra të bukura të bojës së tavanit 3

Çdo shtëpi do të ketë një stil të ndryshëm dizajni, dhe ky stil është formuar nga shumë elementë të ndryshëm. Në veçanti, tavani është gjithashtu një nga elementët që krijojnë stilin e shtëpisë. Prandaj, ngjyra duhet të përputhet me stilin e arkitekturës për të krijuar uniformitet dhe harmoni.

Konkretisht:

 • Stili modern: Ngjyrat e përshtatshme të tavanit janë ngjyrat neutrale si gri, bezhë, e zezë, e bardhë, krem ​​etj.
 • Stili klasik: Ngjyrat e pershtatshme te tavanit jane e verdha, e bardha, jeshile ulliri, e kuqe, gri e hapur, roze bezhe etj.
 • Stili neoklasik: Ngjyrat e përshtatshme të tavanit janë gri, e zeza, myshk, krem ​​ose e bardhë, etj.

Ngjyra e përdorur nuk është domosdoshmërisht një ngjyrë monokromatike, por mund të kombinojë shumë ngjyra të ndryshme për të formuar një ngjyrë të re me një veshje harmonike dhe të këndshme.

Tham Khảo Thêm:  Phép màu không xảy ra, chuyến đổ bộ lịch sử của Nhật Bản xuống

Bazuar në çdo hapësirë

Salla e ndenjes, dhoma e gjumit dhe kuzhina janë 3 hapësirat që kanë nevojë për vëmendjen më të madhe në projektimin e tavanit. Në çdo hapësirë, kërkesat për ngjyrën e tavanit janë gjithashtu të ndryshme. Konkretisht:

 • Tavani i dhomës së ndenjes: Ngjyrat e përshtatshme të bojës së tavanit të dhomës së ndenjes janë ngjyrat e çelura, si e bardha qumështore, bluja, e verdha e çelur etj. Shmangni ngjyrat e errëta si jeshile e errët, kafe dheu etj.
 • tavani i dhomës së gjumit: Përdorni tone neutrale si bezhë, gri, ngjyra pastel, gri, etj. ose tone të errëta, të ngrohta.
 • Tavan kuzhine: Duhet të përdorni të bardhë, blu, të verdhë, kafe, të kuqe, portokalli, …

Në bazë të ngjyrës së murit

Bazuar në ngjyrën e murit, do të dini se çfarë ngjyre duhet të përdorë tavani është e arsyeshme. Këtu janë mënyrat për të zgjedhur ngjyrën e duhur të tavanit bazuar në ngjyrat e disponueshme të murit:

 • Përputhen me ngjyrën e murit: Nëse muri është i bardhë i hapur ose një ngjyrë tjetër e çelur, atëherë përdorni të njëjtën ngjyrë me ngjyrën e tavanit.
 • Përputhen me ngjyrën e murit: Për këtë metodë, ngjyra e tavanit mund të mos përputhet me ngjyrën e murit, por duhet të përputhet dhe të lidhet me ngjyrën e murit. Për shembull, nëse muri është rozë, tavani duhet të përzihet pak rozë në të për të krijuar një kombinim të mirë.
 • Më e errët se ngjyra e murit: Për të nxjerrë në pah tavanin, përdorni një ngjyrë tavani që është më e errët se ngjyra e përdorur e murit. Për shembull, tavani është blu i lehtë, tavani do të përdorë blu të errët. Rekomandohet përdorimi i toneve të ngjyrave për të krijuar harmoni, dhe theksi kryesor është në kontrastin e butë midis dy ngjyrave të të njëjtit ton.
 • Dallimi i ngjyrave ngjyra e murit: Kontrasti mes ngjyrës së murit dhe ngjyrës së tavanit do të sjellë një hapësirë ​​të re dhe unike në hapësirë. Megjithatë, kjo metodë kërkon që ju të jeni një kolorist ose ky kontrast mund të rezultojë i kundërt.

mostra të bukura të bojës së tavanit 4

Përveç mënyrave të mësipërme, ju gjithashtu mund të zgjidhni ngjyrat e bojës së tavanit bazuar në preferencat tuaja ose anëtarët e familjes. Sepse nuk ka asgjë më komode sesa të jetosh në një shtëpi, ngjyra e së cilës është ngjyra juaj e preferuar. Sidomos për hapësirat private si dhomat e gjumit, duhet të zgjidhni ngjyrën e preferuar të çdo personi. Megjithatë, do të ishte më mirë ose më e përshtatshme nëse ngjyra e preferuar mund të harmonizohet me feng shui-n, stilin arkitektonik dhe drejtimin e shtëpisë.

Skema unike e ngjyrave të tavanit

Kini parasysh kur përzieni ngjyrat

Në mënyrë që muri dhe tavani të jenë në përputhje të përsosur, kur përzieni ngjyrat, duhet t’i kushtoni vëmendje çështjeve të mëposhtme:

 • Thyeni kufirin e ngjyrës: Për koncepte të tilla si ngjyrat e buta, pastel për gratë dhe ngjyrat e errëta, të forta për burrat, kur zgjidhni ngjyrat e bojës për tavanet dhe muret, ky mendim duhet të eliminohet. Vetëm në këtë mënyrë mund të krijojmë një hapësirë ​​të re dhe unike.
 • Mos abuzoni me tonin e bardhë: E bardha quhet ngjyra “kombëtare” dhe është e sigurt për dizajnin e brendshëm. Megjithatë, është popullariteti që e ka bërë hapësirën duke përdorur këtë ngjyrë të mërzitshme dhe jo tërheqëse. Nëse dëshironi që shtëpia të bie në sy me një tavan tërheqës, duhet të zgjidhni ngjyra të tjera përveç të bardhës, ose nëse përdorni tonalitete të bardha, duhet ta kombinoni me ngjyra të tjera për të krijuar një atmosferë interesante dhe të gjallë.lëvizje.
 • Kushtojini vëmendje kur kombinoni ngjyra të kundërta: Përdorimi i ngjyrave të kundërta nëse është e përshtatshme do të sjellë specialitet, por nëse nuk është e përshtatshme, do ta bëjë hapësirën konfuze dhe të pakëndshme. Nëse nuk dini si të përzieni ngjyrat, është mirë të mos përdorni ngjyra të kundërta për t’i aplikuar në tavanin dhe muret tuaja.
 • Mos përdorni shumë ngjyra shumëngjyrëshe: Në një hapësirë, mos përdorni shumë ngjyra shumëngjyrëshe sepse do ta bëjnë shtëpinë të mbytur dhe të pakëndshme. Në vend të kësaj, përdorni ngjyra shumëngjyrëshe për të tërhequr vëmendjen, ndërsa ngjyra kryesore duhet të jetë ende një ngjyrë me një ton të butë dhe të këndshëm.
 • Kushtojini vëmendje madhësisë së shtëpisë: Në varësi të sipërfaqes së shtëpisë, ju zgjidhni ngjyrën e duhur të bojës. Për shembull, për një shtëpi me një zonë të ngushtë, rekomandohet të përdorni tone të lehta për tavanin, duke krijuar një ndjenjë të “zgjerimit” të hapësirës, ​​duke e bërë dhomën më të ajrosur dhe të ndritshme. Për sa i përket shtëpisë me një sipërfaqe të madhe, ju keni më shumë zgjedhje për ngjyrat tuaja të preferuara. Për tonet e ftohta, do të ndihmojë që hapësira të jetë më e ajrosur dhe më e gjerë. Për tonet e ngrohta, do të ndihmojë në balancimin e lartësisë së tavanit, ngushtimin e hapësirës dhe për ta bërë shtëpinë më të ngrohtë. Kuptimi i kësaj natyre të ngjyrës do t’ju ndihmojë të zgjidhni ngjyrën e duhur të tavanit për shtëpinë tuaj.
Tham Khảo Thêm:  đẹp, may mắn, ý nghĩa nhất 2023

Mostra e bukur e bojës së tavanit 5

Disa sugjerime për kombinime të veçanta ngjyrash

Shumëllojshmëria e paletës së ngjyrave të bojës së shtëpisë ju jep shumë zgjedhje të ngjyrave të preferuara. Megjithatë, kur bëhet fjalë për skemat e ngjyrave, duhet të zgjidhni ngjyrat që funksionojnë mirë së bashku, veçanërisht në të njëjtën hapësirë. Këtu janë disa skema interesante ngjyrash për muret dhe tavanet, të cilave mund t’i referoheni:

 • E gjelbër – jeshile
 • E bardhë – blu e errët – blu pastel
 • E bardhë – gri
 • Portokalli – jeshile
 • Blu – indigo – vjollcë – e bardhë
 • Rozë – e bardhë
 • Kafe – portokalli – rozë
 • E verdhë – portokalli – kafe – blu
 • E verdhë – rozë – blu
 • E verdhë – blu
 • Ngjyra e verdhë – krem
 • Limon i verdhë – i bardhë
 • E zezë – e bardhë

Mostra të bukura të bojës së tavanit për çdo hapësirë

Siç u përmend më lart, çdo hapësirë ​​e ndryshme do të ketë ngjyrat përkatëse të tavanit. Ju mund t’i referoheni disa mostrave të bojës së tavanit më poshtë për t’u aplikuar në shtëpinë tuaj:

Bojë për tavanin e dhomës së ndenjes

Shembull i lyerjes së tavanit të dhomës së ndenjes 1

Mostra e bojës për tavanin e dhomës së ndenjes 2

3. Mostra e bojës së tavanit të dhomës së ndenjes

Shembull i lyerjes së tavanit të dhomës së ndenjes 4

Mostra e bojës për tavanin e dhomës së ndenjes 5

Shembull i bojës së tavanit të dhomës së gjumit

Mostra e lyer e tavanit të dhomës së gjumit 1

Mostra e bojës për tavanin e dhomës së gjumit 2

3. Mostra e bojës së tavanit të dhomës së gjumit

Shembull i lyerjes së tavanit të dhomës së gjumit 4

Mostra e bojës për tavanin e dhomës së gjumit 5

Shembull i bojës së tavanit të kuzhinës

Shembull i lyerjes së tavanit të kuzhinës 1

Shembull i tavanit të pikturuar të kuzhinës 2

3. Mostra e bojës së tavanit të kuzhinës

Shembull i tavanit të pikturuar të kuzhinës 4

Shembull i tavanit të pikturuar të kuzhinës 5

Shpresoj me mostra të bukura të bojës së tavanit Sa më sipër ju ka ndihmuar të dini se si të zgjidhni ngjyrën ose skemën e duhur të ngjyrave për tavanin tuaj. Nëse nuk dini të zgjidhni, mund të konsultoheni me një ekspert ndërtimi ose feng shui për të zgjedhur ngjyrën që ju përshtatet më shumë.

Shiko me shume:

 • Lista e pllakave më të mira të çatisë sot
 • Lista e detajuar e çmimeve të materialeve të ndërtimit [cập nhật 2022]
 • Çfarë për të ndërtuar një shtëpi? Gjërat që duhen shmangur kur ndërtoni një shtëpi

Rishikimi juaj

Hy vọng thông qua bài viết Mẫu sơn trần nhà đẹp & cách chọn màu sơn chuẩn nhất Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *