Thành phố Tam Kỳ – Tỉnh Quảng Nam

Rate this post

I. Organigrami

UDHËHEQËSIT E KOMITETIT POPULLOR TË TAM KY CITY

Emri i plotë

Pozicioni

Telefoni

Email

– Letër Zyre e Këshillit Popullor dhe Komitetit Popullor

Peisazhi: 0235 3 851 402

FAX: 0235 3 851 402

II. Informacion i pergjithshem

Zyra e Komitetit Popullor të Qytetit Tam Ky

Adresa: 70 Hung Vuong – Tam Ky City – Quang Nam

Telefon: 0235 3 852 364 – Faks: 0235 3 851 402

Historia fillon:

Sipas të dhënave historike, Tam Ky i sotëm është e njëjta tokë në rrethin Ha Dong, pallati Thang Hoa i fesë Thua Tuyen – Quang Nam, u formua në 1471 nën Mbretin Le Thanh Tong. Në vitin 1906, gjatë mbretërimit të mbretit Thanh Thai, distrikti Ha Dong u ngrit në qytetin e Ha Dong dhe më pas u ndryshua në Tam Ky.

Nga një kryeqytet në 1906 në 1997, ai u bë kryeqyteti i provincës dhe kryeqyteti provincial i Quang Nam është një shekull i plotë. Gjatë një historie të gjatë, përmes shumë rregullimeve të kufijve administrativë dhe emrave. emra të ndryshëm: Phu Tam Ky, Tam Distrikti Ky (rrethi Tam Ky i Veriut, rrethi Nam Tam Ky dhe qyteti Tam Ky). Sa herë që ndryshohet emri i një njësie administrative, është një përpjekje për të ndryshuar dhe rregulluar madhësinë e sipërfaqes së tokës. Tam Ky është një tokë e pasur me tradita patriotike dhe revolucionare, njerëzit e Tam Ky janë të zellshëm, punëtorë, tolerantë, punëtorë dhe përparimtarë.

Qyteti Tam Ky u krijua me Dekretin nr. 113, datë 29 shtator 2006 të Qeverisë, duke përfshirë 9 reparte dhe 4 komuna të qytetit Tam Ky, me një sipërfaqe prej afro 93 km2, një popullsi prej afro 120,000 banorësh. Qyteti Tam Ky është një qendër administrative, kulturore – shkencore dhe teknike e provincës Quang Nam, e vendosur në mes të vendit dhe në zonën qendrore ekonomike bregdetare. Lindja e qytetit Tam Ky shënoi një hap të ri zhvillimi në cilësi, duke afirmuar pjekurinë e jashtëzakonshme të tokës dhe njerëzve të lashtë Ha Dong, duke hapur një periudhë të re dhe premtuese të zhvillimit të qytetit të ardhshëm.

Në kohën e ardhshme, qyteti Tam Ky do të fokusohet në promovimin e avantazheve të tij të mundshme dhe përshpejtimin e zhvillimit ekonomik sipas strukturës së shërbimit-industri-bujqësi. Zhvillimi social-kulturor është në të njëjtin nivel me pozicionin e saj si qendra ekonomiko-politike-kulturore e një krahine të pasur me tradita kulturore dhe luftëra revolucionare, duke përmirësuar cilësinë e jetës së njerëzve. Për të rritur investimet në zhvillimin e infrastrukturës urbane dhe rurale, të përpiqet të ndërtojë një qytet që plotëson kriteret e një zone urbane të klasës II, të fokusohet në ndërtimin e një sistemi politik të pastër dhe të fortë, të përmirësojë kapacitetet drejtuese për drejtimin, drejtimin dhe funksionimin në një të unifikuar, në mënyrë sinkrone dhe efektive, duke ruajtur stabilitetin politik, duke rritur sigurinë – mbrojtjen, duke garantuar rendin dhe sigurinë shoqërore

Gjendja natyrore:

Quang Nam është një provincë bregdetare në rajonin qendror kyç të zhvillimit ekonomik. Veriu kufizohet me qytetin Da Nang; Lindja kufizohet me Detin Lindor me mbi 125 km vijë bregdetare; Jugu kufizohet me provincën Quang Ngai; Perëndimi kufizohet me provincën Kon Tum dhe Republikën Popullore Demokratike të Laos. Quang Nam ka 14 rrethe dhe 2 qytete, nga të cilat ka 08 rrethe malore, përkatësisht Dong Giang, Tay Giang, Nam Giang, Nam Tra My, Bac Tra My, Phuoc Son, Hiep Duc dhe Tien Phuoc. Sipërfaqja natyrore është 10,406.83 km2, popullsia është afërsisht 1.5 milion njerëz. Quang Nam ndodhet në mes të vendit, i vendosur në aksin e transportit Veri-Jug për sa i përket rrugëve hekurudhore, rrugore dhe detare dhe ajrore, me rrugën Ho Chi Minh, Autostradën Kombëtare 14D, 14B, 14E që lidh deltën. bregdeti përmes rretheve të mesme dhe malore të provincës deri në kufirin Vietnam – Laos dhe provincat e Malësisë Qendrore; Në të ardhmen e afërt do të lidhet me sistemin rrugor transaziatik, duke krijuar një pozicion të favorshëm për krahinën në drejtim të shkëmbimeve ekonomike me jashtë.

Tham Khảo Thêm:  Mơ Thấy Bà Ngoại Đã Mất, Chết Điềm Gì❤Giải Mã Giấc Mơ

Për më tepër, Quang Nam ndodhet midis qytetit Da Nang (qendra kryesore ekonomike e rajonit qendror) dhe zonës së zhvillimit industrial dhe të shërbimeve të Chu Lai Dung Quat, kjo është një zonë që po formohet dhe zhvillohet në Vietnam, jugor. Porti Ky Ha, aeroporti Chu Lai, së bashku me një sipërfaqe të madhe tokësore me rërë bregdetare, pranë sistemit kombëtar të rrjetit të energjisë elektrike, me burime të bollshme të ujit të ëmbël, pranë aksit rrugor dhe transportit hekurudhor, duke krijuar kushte të favorshme për turistët. Formimi i parqeve industriale, shërbime turistike, qendra të reja urbane.

Topografia e provincës Quang Nam është relativisht komplekse, duke u zvogëluar gradualisht nga perëndimi në lindje, duke formuar tre zona ekologjike: malet e larta, zonat e mesme, fushat dhe zonat bregdetare; Nga ana tjetër, ndahet nga pellgjet e lumenjve Vu Gia, Thu Bon, Tam Ky etj., duke krijuar nënrajone me karakteristika specifike si:

Delta Një lumë i vogël e i ngushtë në rrjedhën e poshtme të lumenjve Vu Gia, Thu Bon dhe Tam Ky, të cilët depozitohen çdo vit nga aluvionet, njerëzit kanë një traditë të kultivimit intensiv të orizit të lagësht dhe kulturave industriale dhe ushqimore afatshkurtra.

Zonë bregdetare pjesa më e madhe e tokës është tokë ranore, kryesisht prodhon të korra, mbjellë pyje kundër rërës fluturuese, bujqësi dhe peshkim, etj. Në procesin e industrializimit, kjo zonë ka avantazhin e kantierit të favorshëm, afërsisë me zonën. aeroportet, portet, sistemet e transportit rrugor, hekurudhat dhe rrjetet kombëtare të energjisë elektrike.

Midland me një lartësi mesatare prej 100 m, terren kodrinor i alternuar me fushat, që i përkasin rretheve perëndimore të Thang Binh, Duy Xuyen, Dai Loc, Que Son… Njerëzit kanë një traditë të rritjes së orizit, të korrave dhe bimëve industriale. blegtoria, pyllëzimi, shfrytëzimi i mineraleve të vogla. Kjo është gjithashtu një zonë me një larmi mineralesh si: ari dhe ari placer janë shfrytëzuar në Bong Mieu, Du Hiep, Tra Duong, Doc Kien me një prodhim që mund të shfrytëzohet qindra kg/vit; qymyri në Nong Son, Ngoc Kinh, An Diem rezervon mbi 10 milionë tonë. Ka edhe burime jo-minerale për zhvillimin e materialeve të ndërtimit.

Rajoni malor duke përfshirë 08 rrethe në perëndim të krahinës, janë male të larta, pellgje ujëmbledhëse të pellgjeve të lumenjve, vendbanim i pakicave etnike. Njerëzit jetojnë kryesisht nga prodhimi agro-pyjor me metoda të vjetruara bujqësore. Pikat e forta të rajonit janë pyjet, impiantet industriale afatgjatë dhe blegtoria. Rajoni ka pyje të veçanta si ginseng Tra Linh, Tra My kanellë, Phuoc Son dhe zona të favorshme toke për zhvillimin e pemëve të gomës (Hiep Duc), piperit (Tien Phuoc) dhe bimëve industriale afatgjatë. duke krijuar kushte të favorshme për formimi i zonave të lëndëve të para për industrinë përpunuese të produkteve agro-pyjore dhe ushqimore.

Me një sipërfaqe prej 1,040,683 mijë hektarë, situata e tokës në Quang Nam përbëhet nga 09 lloje të ndryshme toke: duna ranore dhe toka ranore bregdetare, toka aluviale, toka gri dhe të zbardhura, toka të kuqe dhe të verdha, toka luginore dhe toka të degraduara. erozioni inert i shkëmbinjve, etj. Më i rëndësishmi është grupi i tokës aluviale në rrjedhën e poshtme të lumenjve, i cili është i përshtatshëm për rritjen e orizit, kulturave industriale afatshkurtra, perimeve dhe bishtajoreve; Grupi i dheut verdhe-kuqe ne zonat mesdhetare dhe malore eshte i pershtatshem per peme pyjore, bime industriale afatgjata, bime speciale dhe bime mjekesore.Situata aktuale e struktures se perdorimit te tokes tregon se perdorimi aktual i tokes eshte kryesisht ne bujqesi dhe pylltari. Në kohën e ardhshme, me ndikimin e industrializimit, do të ketë ndryshime në strukturën e përdorimit të tokës. Prandaj, problemi i shqetësimit aktual të Quang Nam është se si të mbahet fondi i tokës bujqësore me produktivitet të lartë, toka pyjore që luan një rol mbrojtës dhe ka drejtimin e përdorimit të qëndrueshëm të sipërfaqeve të tokës. tokë e rrafshët, tokë malore dhe burime të papërdorura si p.sh. si:

Tham Khảo Thêm:  Những điều kỳ thú về đất nước Mông Cổ

– Burimet pyjore: Aktualisht, sipërfaqja e tokës së pyjeve natyrore në provincën Quang Nam është rreth 388.8 mijë hektarë me një rezervë druri prej rreth 30 milion m3 dhe 50 milion pemë bambu, nga të cilat pylli i pasur është rreth 10 mijë hektarë. kryesisht në majat e larta malore, trafik i vështirë; Sipërfaqja pyjore e mbetur është kryesisht pyje të varfër, të mesëm dhe rigjenerues, me një vëllim mesatar të lëndës drusore rreth 69 m3/ha, me diametër të vogël që nuk mund të shfrytëzohet. Përveç drurit (prodhimi i shfrytëzimit mund të arrijë rreth 80,000 m3/vit), ka edhe produkte të çmuara pyjore si dru agar, kanellë, xhensen, tartuf, bastun prej palme kacavjerrëse, etj.

– Klima: Quang Nam ndodhet në një klimë tropikale, me vetëm 2 stinë, sezonin e shirave dhe sezonin e thatë, të ndikuar nga dimri i ftohtë në Veri. Temperatura mesatare vjetore është 20-21oC, nuk ka dallim të madh mes muajve të vitit. Reshjet mesatare janë 2000-2500 mm, por shpërndarja është e pabarabartë në kohë dhe hapësirë, shiu është më shumë në male sesa në rrafshnaltë, shiu është i përqendruar në shtator – dhjetor, duke zënë 80% të reshjeve vjetore; sezoni i shirave përkon me sezonin e stuhive, kështu që stuhitë që derdhen në rajonin qendror shpesh shkaktojnë rrëshqitje të dheut dhe përmbytje të shpejta në rrethet e mesme dhe malore dhe përmbytje në zonat buzë lumenjve.

– Burimet ujore të kombinuara me hidrocentralet: Sistemi lumor i vendosur në provincën Quang Nam ka një gjatësi totale prej 900 km, nga të cilat 337 km janë vënë në funksion, duke përfshirë 9 lumenj kryesorë. Burimi i madh i ujit sipërfaqësor me sipërfaqe pellgu lumi: Vu Gia: 5500km2, Thu Bon 3350km2, Tam Ky 800km2, Cu De 400km2, Hua Tuy 300km2, LiLi 280km2…, Rrjedha e lumit Vu Gia 3/s20 Thu të themi se Quang Nam është një zonë me kushte të favorshme për furnizim me ujë për zhvillimin e prodhimit bujqësor dhe sektorë të tjerë ekonomikë si dhe për jetesën e njerëzve. Lumi Quang Nam ka një rrjedhë që ndryshon gjithmonë, rrotullohet dhe depozitohet ose gërryhet në sezonin e shirave. Çështja e rëndësishme është ndërtimi i veprave vaditëse në rrjedhat e sipërme të lumenjve në kombinim me ndërtimin e hidrocentraleve të vogla dhe të mesme (Song Tranh I, Song Tranh II, Song A Vuong, Song Bung…), me qëllim. të kufizojë përmbytjet dhe të sigurojë ujë në sezonin e thatë për fushën bregdetare, duke krijuar një premisë të qëndrueshme për zhvillimin e bujqësisë, industrisë, turizmit, zonave urbane dhe ujë të pastër për popullsinë dhe zonat urbane.

– Burimet e peshkimit: Quang Nam ka një vijë bregdetare prej mbi 125 km dhe një shelf të madh kontinental, me burime të bollshme ushqimesh deti në Detin Qendror Jugor. Sipas Institutit të Planifikimit të Peshkimit, Deti Qendror Jugor ka një rezervë peshku prej 420,000 tonësh, një kapacitet peshkimi vjetor prej 200,000 tonësh, një rezervë prej 7,000 ton kallamar dhe 4000 ton karkalec deti. Kështu, mund të shihet se Quang Nam ka kushte për të zhvilluar industrinë e peshkimit në det të hapur, si dhe për të shfrytëzuar potencialin e akuakulturës në zonat bregore dhe bregdetare dhe në ishullin Cu Lao Cham, etj.

Tham Khảo Thêm:  Phân tích Thơ Đất Nước của Nguyễn Khoa Điềm

– Burimet minerale: Sipas vlerësimit të përgjithshëm, burimet minerale të Quang Nam janë një potencial që po shfrytëzohet, duke sjellë efiçencë ekonomike në provincën me shumë lloje të ndryshme dhe të pasura. Nga të cilat, qymyri në Nong Son ka një rezervë prej rreth 10 milion ton, është shfrytëzuar me prodhimin më të lartë vjetor prej rreth 50,000 ton/vit. Ekziston edhe miniera e qymyrit Ngoc Kinh (me një rezervë prej rreth 4 milion ton), e cila është ndalur që nga viti 1994 për shkak të pamundësisë për t’u shfrytëzuar industrialisht; Ari origjinale dhe vendosëse në Bong Mieu, Du Hiep, Tra Duong; Në veçanti, Bong Mieu është shfrytëzuar me një prodhim prej disa qindra kg/vit; Rëra e bardhë industriale është një mineral me rezerva të mëdha, i shpërndarë kryesisht në zonat e rretheve Thang Binh dhe Nui Thanh; Në provincën Quang Nam, janë eksploruar 18 miniera me ujë mineral dhe ujë të freskët me cilësi të mirë. Mineralet si metani, uraniumi, lëndët e para për prodhimin e çimentos (gëlqerore) konsiderohen si më të pasurat në provincat jugore. Përveç kësaj, minerale të tjera si graniti, argjila, rëra me fibra titani, kallaj, kaolinë, mikë dhe materiale të tjera për ndërtim, enët, qelqi etj., janë të shpërndara në shumë vende të krahinës.

– Burimet e turizmit detar: Ka një det dhe mbi 125 km vijë bregdetare me shumë plazhe të pastra dhe të bukura në zonat e Dien Ban, Hoi An, Tam Ky, etj. Ka edhe 15 ishuj të mëdhenj dhe të vegjël në det të hapur, 10 liqene. 6000 ha sipërfaqe ujore, rreth 11000 ha pyll rreth zonës së liqenit dhe 40 ishuj në liqen) është një nga potencialet e mëdha për zhvillimin e turizmit në Quang Nam. Mjedisi nuk është i ndotur, pjerrësia është e vogël, rëra e imët dhe kripësia mesatare, uji i detit është blu dhe veçanërisht klima detare është shumë ideale për zhvillimin e llojeve të ndryshme të turizmit të pushimeve dhe fundjavës. Përveç kësaj, dy trashëgimi kulturore botërore janë Hoi An Ancient Town, My Son Sanctuary dhe shumë vende me relike historike dhe kulturore (sipas statistikave të Quang Nam, ka rreth 61 atraksione turistike) së bashku me shumë lloje aktivitetesh. Aktivitetet kulturore (si p.sh. tuong singing, double singing) dhe komplekse të tjera arkitekturore si reliket e Nui Thanh, … krijojnë atraksione për turistët që të vizitojnë dhe të mësojnë. Përveç kësaj, fshatrat unike tradicionale të artizanatit dhe fushat, fushat dhe lumenjtë ruajnë tiparet tipike të fshatrave vietnameze, duke përmbushur të gjithë faktorët e zhvillimit të turizmit të vendit, turizmit të kopshtit, etj. duke diversifikuar llojet e turizmit, duke krijuar më shumë atraktivitet për turistët.

Më 1 janar 1997, provinca Quang Nam u rivendos zyrtarisht. Me vendndodhjen e tij gjeografike, Quang Nam ka shumë kushte të favorshme ekonomike në marrëdhëniet ekonomike dhe shkëmbimet me lokalitetet në të gjithë vendin, si dhe me vendet fqinje. Për më tepër, Quang Nam është gjithashtu një nga lokalitetet shumë të pakta në vend me aeroporte, porte detare, hekurudha dhe autostrada kombëtare, dhe në të njëjtën kohë është vendi për vendosjen e modelit të Zonës së parë të Hapur Ekonomike në vend. stimuj tërheqës për investime .

Hy vọng thông qua bài viết Thành phố Tam Kỳ – Tỉnh Quảng Nam Cakhia TV trang web trực tiếp bóng đá miễn phí sẽ giúp ích được quý bạn đọc.

Related Posts

Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ

Đề bài: Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của nhân vật trữ tình trong bài thơ Chiều tối Cảm nhận về vẻ đẹp tâm hồn của…

Câu chuyện về nhà học giả Naropa

Theo chân Tilopa, ngay cả đại học giả Naropa cũng phải trải qua muôn vàn khó khăn. Như chúng ta đã thấy trước đây, Naropa gặp Tilopa,…

Suboi là ai? Tiểu sử, sự nghiệp, đời tư nữ rapper tài năng

Nhắc đến nhạc rap Việt không thể không nhắc đến cái tên Suboi. Nổi lên từ thập niên đầu tiên của thế kỷ 21, Suboi mang đến…

integrated circuit là gì? Phân loại, cấu tạo và công dụng

Chắc hẳn bạn đã ít nhiều nghe đến thuật ngữ IC. Đây là từ viết tắt của cụm từ tiếng Anh Integrated circuit. Tuy nhiên không phải…

Kể hoặc đọc lại một câu chuyện (bài thơ, bài văn) về một vận động

1. Đồ sưu tầm: Hoàng Xuân Vinh (sinh ngày 6 tháng 10 năm 1974 tại Thành phố Sơn Tây, Hà Nội) là vận động viên bắn súng…

Quần jockstrap là gì? Chia sẻ những mẫu quần jockstrap đình đám

Quần jockstrap là một kiểu quần được thiết kế vô cùng độc đáo giúp nam giới trở nên sexy và quyến rũ hơn. Tuy nhiên kiểu quần…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *